Kommunal integrationspraksis i Øresundsregionen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Med  baggrund i en række interviews med ansatte viser artiklen hvordan arbejdet med integration træder frem i kommunale forvalteres fortællinger om praksis i integrationsarbejdet i henholdsvis Malmø og Frederiksberg kommune. Artiklens fokus er rettet mod forskelle og ligheder mellem de to kommuner, mod de individuelle positioner, der åbnes for modtagere af integrationsforanstaltninger og mod de relationer mellem individ og kollektiv, som sættes og forudsættes i den kommunale praksis. Kontrakter træder frem som en central teknik i integrationsarbejdet, ligesom dette er tilfældet i det sociale arbejde iøvrigt. Viljen til at træffe de rette valg ser desuden ud til at være i fokus, når individer skal bringes til at praktisere medborgerskab i Danmark og Sverige. Viljen såvel som valget er således faktorer, der arbejdes med i den kommunale integrationsindsats, som har til formål at forvandle uintegrerede individer til medborgere.
OriginalsprogDansk
TidsskriftNordisk Sosialt Arbeid
Vol/bind27
Udgave nummer4
Sider (fra-til)307-319
Antal sider13
ISSN0333-1342
StatusUdgivet - 2007

Emneord

  • Integration

Citer dette

@article{87b95250d88d11dca369000ea68e967b,
title = "Kommunal integrationspraksis i {\O}resundsregionen",
abstract = "Med  baggrund i en r{\ae}kke interviews med ansatte viser artiklen hvordan arbejdet med integration tr{\ae}der frem i kommunale forvalteres fort{\ae}llinger om praksis i integrationsarbejdet i henholdsvis Malm{\o} og Frederiksberg kommune. Artiklens fokus er rettet mod forskelle og ligheder mellem de to kommuner, mod de individuelle positioner, der {\aa}bnes for modtagere af integrationsforanstaltninger og mod de relationer mellem individ og kollektiv, som s{\ae}ttes og foruds{\ae}ttes i den kommunale praksis. Kontrakter tr{\ae}der frem som en central teknik i integrationsarbejdet, ligesom dette er tilf{\ae}ldet i det sociale arbejde i{\o}vrigt. Viljen til at tr{\ae}ffe de rette valg ser desuden ud til at v{\ae}re i fokus, n{\aa}r individer skal bringes til at praktisere medborgerskab i Danmark og Sverige. Viljen s{\aa}vel som valget er s{\aa}ledes faktorer, der arbejdes med i den kommunale integrationsindsats, som har til form{\aa}l at forvandle uintegrerede individer til medborgere.",
keywords = "Integration, Integration",
author = "Kirsten Hveneg{\aa}rd-Lassen",
year = "2007",
language = "Dansk",
volume = "27",
pages = "307--319",
journal = "Nordisk Sosialt Arbeid",
issn = "0333-1342",
publisher = "Universitetsforlaget AS",
number = "4",

}

Kommunal integrationspraksis i Øresundsregionen. / Hvenegård-Lassen, Kirsten.

I: Nordisk Sosialt Arbeid, Bind 27, Nr. 4, 2007, s. 307-319.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Kommunal integrationspraksis i Øresundsregionen

AU - Hvenegård-Lassen, Kirsten

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Med  baggrund i en række interviews med ansatte viser artiklen hvordan arbejdet med integration træder frem i kommunale forvalteres fortællinger om praksis i integrationsarbejdet i henholdsvis Malmø og Frederiksberg kommune. Artiklens fokus er rettet mod forskelle og ligheder mellem de to kommuner, mod de individuelle positioner, der åbnes for modtagere af integrationsforanstaltninger og mod de relationer mellem individ og kollektiv, som sættes og forudsættes i den kommunale praksis. Kontrakter træder frem som en central teknik i integrationsarbejdet, ligesom dette er tilfældet i det sociale arbejde iøvrigt. Viljen til at træffe de rette valg ser desuden ud til at være i fokus, når individer skal bringes til at praktisere medborgerskab i Danmark og Sverige. Viljen såvel som valget er således faktorer, der arbejdes med i den kommunale integrationsindsats, som har til formål at forvandle uintegrerede individer til medborgere.

AB - Med  baggrund i en række interviews med ansatte viser artiklen hvordan arbejdet med integration træder frem i kommunale forvalteres fortællinger om praksis i integrationsarbejdet i henholdsvis Malmø og Frederiksberg kommune. Artiklens fokus er rettet mod forskelle og ligheder mellem de to kommuner, mod de individuelle positioner, der åbnes for modtagere af integrationsforanstaltninger og mod de relationer mellem individ og kollektiv, som sættes og forudsættes i den kommunale praksis. Kontrakter træder frem som en central teknik i integrationsarbejdet, ligesom dette er tilfældet i det sociale arbejde iøvrigt. Viljen til at træffe de rette valg ser desuden ud til at være i fokus, når individer skal bringes til at praktisere medborgerskab i Danmark og Sverige. Viljen såvel som valget er således faktorer, der arbejdes med i den kommunale integrationsindsats, som har til formål at forvandle uintegrerede individer til medborgere.

KW - Integration

KW - Integration

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 27

SP - 307

EP - 319

JO - Nordisk Sosialt Arbeid

JF - Nordisk Sosialt Arbeid

SN - 0333-1342

IS - 4

ER -