Kollektivet som korrektiv

Fortælleværksteder som kritik af neoliberalt selvarbejde

Jo Krøjer, Camilla Hutters

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I Danmark har de unge individuel valgfrihed, når det kommer til valget af videregående uddannelse. Der er ikke nogen uddannelsespligt - valget er op til den unge.

Den etablerede uddannelsesvejledning initierer et selvarbejde, hvorunder de unge anspores til at arbejde individuelt med at træffe det rette uddannelsesvalg. De unge oplever uddannelsesvalget som et ensomt og belastende arbejde. Så hvad sker der, når unge kollektivt reflekterer over at skulle vælge uddannelse? Artiklen præsenterer fortælleværksteder som metode til kollektive korrektioner af neoliberal regulering.

OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Arbejdsliv
Vol/bind10
Udgave nummer1
Sider (fra-til)72-88
Antal sider16
ISSN1399-1442
StatusUdgivet - 2008

Emneord

  • Selvteknologi
  • fortælleværksted
  • neoliberalisme
  • uddannelsesvalg
  • unge
  • kritik

Citer dette

@article{fc2209c0f09711dda540000ea68e967b,
title = "Kollektivet som korrektiv: Fort{\ae}llev{\ae}rksteder som kritik af neoliberalt selvarbejde",
abstract = "I Danmark har de unge individuel valgfrihed, n{\aa}r det kommer til valget af videreg{\aa}ende uddannelse. Der er ikke nogen uddannelsespligt - valget er op til den unge. Den etablerede uddannelsesvejledning initierer et selvarbejde, hvorunder de unge anspores til at arbejde individuelt med at tr{\ae}ffe det rette uddannelsesvalg. De unge oplever uddannelsesvalget som et ensomt og belastende arbejde. S{\aa} hvad sker der, n{\aa}r unge kollektivt reflekterer over at skulle v{\ae}lge uddannelse? Artiklen pr{\ae}senterer fort{\ae}llev{\ae}rksteder som metode til kollektive korrektioner af neoliberal regulering.",
keywords = "Selvteknologi, fort{\ae}llev{\ae}rksted, neoliberalisme, uddannelsesvalg, unge, kritik, Self Regulation, memory work, neo-liberal, choice of education, youth, critique",
author = "Jo Kr{\o}jer and Camilla Hutters",
year = "2008",
language = "Dansk",
volume = "10",
pages = "72--88",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "1",

}

Kollektivet som korrektiv : Fortælleværksteder som kritik af neoliberalt selvarbejde. / Krøjer, Jo; Hutters, Camilla.

I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 10, Nr. 1, 2008, s. 72-88.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Kollektivet som korrektiv

T2 - Fortælleværksteder som kritik af neoliberalt selvarbejde

AU - Krøjer, Jo

AU - Hutters, Camilla

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - I Danmark har de unge individuel valgfrihed, når det kommer til valget af videregående uddannelse. Der er ikke nogen uddannelsespligt - valget er op til den unge. Den etablerede uddannelsesvejledning initierer et selvarbejde, hvorunder de unge anspores til at arbejde individuelt med at træffe det rette uddannelsesvalg. De unge oplever uddannelsesvalget som et ensomt og belastende arbejde. Så hvad sker der, når unge kollektivt reflekterer over at skulle vælge uddannelse? Artiklen præsenterer fortælleværksteder som metode til kollektive korrektioner af neoliberal regulering.

AB - I Danmark har de unge individuel valgfrihed, når det kommer til valget af videregående uddannelse. Der er ikke nogen uddannelsespligt - valget er op til den unge. Den etablerede uddannelsesvejledning initierer et selvarbejde, hvorunder de unge anspores til at arbejde individuelt med at træffe det rette uddannelsesvalg. De unge oplever uddannelsesvalget som et ensomt og belastende arbejde. Så hvad sker der, når unge kollektivt reflekterer over at skulle vælge uddannelse? Artiklen præsenterer fortælleværksteder som metode til kollektive korrektioner af neoliberal regulering.

KW - Selvteknologi

KW - fortælleværksted

KW - neoliberalisme

KW - uddannelsesvalg

KW - unge

KW - kritik

KW - Self Regulation

KW - memory work

KW - neo-liberal

KW - choice of education

KW - youth

KW - critique

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 10

SP - 72

EP - 88

JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

SN - 1399-1442

IS - 1

ER -