Kollaboration

Vejen til åben forskning og åben innovation

David Budtz Pedersen, Kristian Moltke Martiny, Alfred Birkegaard Hansted, Jakob Wested

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Kollaborativ problemløsning og evnen til at skabe og indgå i kollaborative læreprocesser er en afgørende forudsætning for at skabe dynamiske forsknings- og innovationsmiljøer.

Med kollaboration menes videnssamarbejde med det formål at udvikle nye fælles løsninger. Fra arbejdet med FNs bæredygtighedsmål til teamledelse i virksomheder og på universiteter er kollaborativ problemløsning en afgørende drivkraft i udviklingen af viden og innovation.

Kollaboration vejen til åben forskning og åben innovation giver for første gang en samlet fremstilling over redskaber, praksisser og eksempler på kollaborativ problemløsning, ideudvikling og læring. Bogen kommer rundt om flere af de vigtigste aspekter af kollaboration. Fra de kognitive, psykologiske og økonomiske aspekter til de juridiske og historiske rammer.

Bogen tilbyder således et dybdegående indblik i fordele, udfordringer og rammer i arbejdet med kollaboration. Den er henvendt til nutidens og fremtidens kollaborative studerende, forskere og ledere, der ønsker et forskningsbaseret, kritisk og engagereret indblik i åbne forsknings- og innovationsprocesser.
OriginalsprogDansk
TitelKollaboration : Vejen til åben forskning og åben innovation
RedaktørerDavid Budtz Pedersen, Kristian Martiny, Alfred Birkegaard, Jakob Wested
Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagSamfundslitteratur
Publikationsdato2019
Sider235
ISBN (Trykt)9788759323915
StatusUdgivet - 2019

Emneord

  • kollaboration
  • Open Innovation

Citer dette

Budtz Pedersen, D., Martiny, K. M., Hansted, A. B., & Wested , J. (2019). Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. I D. B. Pedersen, K. Martiny, A. Birkegaard, & J. Wested (red.), Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation (s. 235). Frederiksberg: Samfundslitteratur.
Budtz Pedersen, David ; Martiny, Kristian Moltke ; Hansted, Alfred Birkegaard ; Wested , Jakob . / Kollaboration : Vejen til åben forskning og åben innovation. Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. red. / David Budtz Pedersen ; Kristian Martiny ; Alfred Birkegaard ; Jakob Wested . Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2019. s. 235
@inbook{360fda1204304975908fff55f727c489,
title = "Kollaboration: Vejen til {\aa}ben forskning og {\aa}ben innovation",
abstract = "Kollaborativ probleml{\o}sning og evnen til at skabe og indg{\aa} i kollaborative l{\ae}reprocesser er en afg{\o}rende foruds{\ae}tning for at skabe dynamiske forsknings- og innovationsmilj{\o}er.Med kollaboration menes videnssamarbejde med det form{\aa}l at udvikle nye f{\ae}lles l{\o}sninger. Fra arbejdet med FNs b{\ae}redygtighedsm{\aa}l til teamledelse i virksomheder og p{\aa} universiteter er kollaborativ probleml{\o}sning en afg{\o}rende drivkraft i udviklingen af viden og innovation.Kollaboration vejen til {\aa}ben forskning og {\aa}ben innovation giver for f{\o}rste gang en samlet fremstilling over redskaber, praksisser og eksempler p{\aa} kollaborativ probleml{\o}sning, ideudvikling og l{\ae}ring. Bogen kommer rundt om flere af de vigtigste aspekter af kollaboration. Fra de kognitive, psykologiske og {\o}konomiske aspekter til de juridiske og historiske rammer.Bogen tilbyder s{\aa}ledes et dybdeg{\aa}ende indblik i fordele, udfordringer og rammer i arbejdet med kollaboration. Den er henvendt til nutidens og fremtidens kollaborative studerende, forskere og ledere, der {\o}nsker et forskningsbaseret, kritisk og engagereret indblik i {\aa}bne forsknings- og innovationsprocesser.",
keywords = "kollaboration, Open Innovation",
author = "{Budtz Pedersen}, David and Martiny, {Kristian Moltke} and Hansted, {Alfred Birkegaard} and Jakob Wested",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "9788759323915",
pages = "235",
editor = "Pedersen, {David Budtz} and Kristian Martiny and Alfred Birkegaard and {Wested }, {Jakob }",
booktitle = "Kollaboration",
publisher = "Samfundslitteratur",

}

Budtz Pedersen, D, Martiny, KM, Hansted, AB & Wested , J 2019, Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. i DB Pedersen, K Martiny, A Birkegaard & J Wested (red), Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. Samfundslitteratur, Frederiksberg, s. 235.

Kollaboration : Vejen til åben forskning og åben innovation. / Budtz Pedersen, David ; Martiny, Kristian Moltke ; Hansted, Alfred Birkegaard; Wested , Jakob .

Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. red. / David Budtz Pedersen; Kristian Martiny; Alfred Birkegaard; Jakob Wested . Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2019. s. 235.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Kollaboration

T2 - Vejen til åben forskning og åben innovation

AU - Budtz Pedersen, David

AU - Martiny, Kristian Moltke

AU - Hansted, Alfred Birkegaard

AU - Wested , Jakob

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Kollaborativ problemløsning og evnen til at skabe og indgå i kollaborative læreprocesser er en afgørende forudsætning for at skabe dynamiske forsknings- og innovationsmiljøer.Med kollaboration menes videnssamarbejde med det formål at udvikle nye fælles løsninger. Fra arbejdet med FNs bæredygtighedsmål til teamledelse i virksomheder og på universiteter er kollaborativ problemløsning en afgørende drivkraft i udviklingen af viden og innovation.Kollaboration vejen til åben forskning og åben innovation giver for første gang en samlet fremstilling over redskaber, praksisser og eksempler på kollaborativ problemløsning, ideudvikling og læring. Bogen kommer rundt om flere af de vigtigste aspekter af kollaboration. Fra de kognitive, psykologiske og økonomiske aspekter til de juridiske og historiske rammer.Bogen tilbyder således et dybdegående indblik i fordele, udfordringer og rammer i arbejdet med kollaboration. Den er henvendt til nutidens og fremtidens kollaborative studerende, forskere og ledere, der ønsker et forskningsbaseret, kritisk og engagereret indblik i åbne forsknings- og innovationsprocesser.

AB - Kollaborativ problemløsning og evnen til at skabe og indgå i kollaborative læreprocesser er en afgørende forudsætning for at skabe dynamiske forsknings- og innovationsmiljøer.Med kollaboration menes videnssamarbejde med det formål at udvikle nye fælles løsninger. Fra arbejdet med FNs bæredygtighedsmål til teamledelse i virksomheder og på universiteter er kollaborativ problemløsning en afgørende drivkraft i udviklingen af viden og innovation.Kollaboration vejen til åben forskning og åben innovation giver for første gang en samlet fremstilling over redskaber, praksisser og eksempler på kollaborativ problemløsning, ideudvikling og læring. Bogen kommer rundt om flere af de vigtigste aspekter af kollaboration. Fra de kognitive, psykologiske og økonomiske aspekter til de juridiske og historiske rammer.Bogen tilbyder således et dybdegående indblik i fordele, udfordringer og rammer i arbejdet med kollaboration. Den er henvendt til nutidens og fremtidens kollaborative studerende, forskere og ledere, der ønsker et forskningsbaseret, kritisk og engagereret indblik i åbne forsknings- og innovationsprocesser.

KW - kollaboration

KW - Open Innovation

UR - https://samfundslitteratur.dk/bog/kollaboration

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788759323915

SP - 235

BT - Kollaboration

A2 - Pedersen, David Budtz

A2 - Martiny, Kristian

A2 - Birkegaard, Alfred

A2 - Wested , Jakob

PB - Samfundslitteratur

CY - Frederiksberg

ER -

Budtz Pedersen D, Martiny KM, Hansted AB, Wested J. Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. I Pedersen DB, Martiny K, Birkegaard A, Wested J, red., Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation. Frederiksberg: Samfundslitteratur. 2019. s. 235