Kollaboration: Vejen til åben forskning og åben innovation

David Budtz Pedersen, Kristian Moltke Martiny, Alfred Birkegaard Hansted, Jakob Wested

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Abstract

Kollaborativ problemløsning og evnen til at skabe og indgå i kollaborative læreprocesser er en afgørende forudsætning for at skabe dynamiske forsknings- og innovationsmiljøer.

Med kollaboration menes videnssamarbejde med det formål at udvikle nye fælles løsninger. Fra arbejdet med FNs bæredygtighedsmål til teamledelse i virksomheder og på universiteter er kollaborativ problemløsning en afgørende drivkraft i udviklingen af viden og innovation.

Kollaboration vejen til åben forskning og åben innovation giver for første gang en samlet fremstilling over redskaber, praksisser og eksempler på kollaborativ problemløsning, ideudvikling og læring. Bogen kommer rundt om flere af de vigtigste aspekter af kollaboration. Fra de kognitive, psykologiske og økonomiske aspekter til de juridiske og historiske rammer.

Bogen tilbyder således et dybdegående indblik i fordele, udfordringer og rammer i arbejdet med kollaboration. Den er henvendt til nutidens og fremtidens kollaborative studerende, forskere og ledere, der ønsker et forskningsbaseret, kritisk og engagereret indblik i åbne forsknings- og innovationsprocesser.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedFrederiksberg
ForlagSamfundslitteratur
Antal sider217
ISBN (Trykt)9788759323915
StatusUdgivet - 2019

Emneord

  • Kollaboration
  • Open Innovation

Citer dette