Klimadiplomatiets afveje i Kyoto-processen

Rolf Czeskleba-Dupont

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Operationaliseringen af de i 1992 i Rio indgåede forpligtelser i forhold til UNFCCC (FNs Rammekonventionom klimaforandringerne) blev siden COP3 i Kyoto under dominerende indflydelse af USAs forhandlere. Kritik af resultaterne kom allerede i 1998 fra den tyske regerings rådgivere i WGBU, men blev tilsidesat. Efter USAs vægring mod at ratificere Kyoto-aftalen burde cirkusset have standset for at undgå de huller, der viser sig f.eks. hvad angår international handel med skovbaserede brændsler, hvor regnskabet ikke går op. En Plan B ligesom den tidligere forhandler fra EU-side i Kyoto, Jørgen Henningsen, allerede foreslog i 2009 er stadigvæk nødvendig, hvor man fokuserer på enkelte sektorer og enes om reduktionsmåder af drivhusgasser.
OriginalsprogDansk
TidsskriftIPmonopolet : tidsskrift for international politik
Vol/bind20
Sider (fra-til)22-25
Antal sider4
ISSN1903-5713
StatusUdgivet - 1 maj 2014

Emneord

  • UNFCCC
  • kyotoprotokol
  • finansmarkeder
  • LULUCF
  • skovbrændsler
  • Plan B

Citer dette

@article{fe26c901f8274824a5d80581c8e54bcc,
title = "Klimadiplomatiets afveje i Kyoto-processen",
abstract = "Operationaliseringen af de i 1992 i Rio indg{\aa}ede forpligtelser i forhold til UNFCCC (FNs Rammekonventionom klimaforandringerne) blev siden COP3 i Kyoto under dominerende indflydelse af USAs forhandlere. Kritik af resultaterne kom allerede i 1998 fra den tyske regerings r{\aa}dgivere i WGBU, men blev tilsidesat. Efter USAs v{\ae}gring mod at ratificere Kyoto-aftalen burde cirkusset have standset for at undg{\aa} de huller, der viser sig f.eks. hvad ang{\aa}r international handel med skovbaserede br{\ae}ndsler, hvor regnskabet ikke g{\aa}r op. En Plan B ligesom den tidligere forhandler fra EU-side i Kyoto, J{\o}rgen Henningsen, allerede foreslog i 2009 er stadigv{\ae}k n{\o}dvendig, hvor man fokuserer p{\aa} enkelte sektorer og enes om reduktionsm{\aa}der af drivhusgasser.",
keywords = "UNFCCC, kyotoprotokol, finansmarkeder, LULUCF, skovbr{\ae}ndsler, Plan B",
author = "Rolf Czeskleba-Dupont",
year = "2014",
month = "5",
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "20",
pages = "22--25",
journal = "IPmonopolet : tidsskrift for international politik",
issn = "1903-5713",
publisher = "Institut for Statskundskab",

}

Klimadiplomatiets afveje i Kyoto-processen. / Czeskleba-Dupont, Rolf.

I: IPmonopolet : tidsskrift for international politik , Bind 20, 01.05.2014, s. 22-25.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Klimadiplomatiets afveje i Kyoto-processen

AU - Czeskleba-Dupont, Rolf

PY - 2014/5/1

Y1 - 2014/5/1

N2 - Operationaliseringen af de i 1992 i Rio indgåede forpligtelser i forhold til UNFCCC (FNs Rammekonventionom klimaforandringerne) blev siden COP3 i Kyoto under dominerende indflydelse af USAs forhandlere. Kritik af resultaterne kom allerede i 1998 fra den tyske regerings rådgivere i WGBU, men blev tilsidesat. Efter USAs vægring mod at ratificere Kyoto-aftalen burde cirkusset have standset for at undgå de huller, der viser sig f.eks. hvad angår international handel med skovbaserede brændsler, hvor regnskabet ikke går op. En Plan B ligesom den tidligere forhandler fra EU-side i Kyoto, Jørgen Henningsen, allerede foreslog i 2009 er stadigvæk nødvendig, hvor man fokuserer på enkelte sektorer og enes om reduktionsmåder af drivhusgasser.

AB - Operationaliseringen af de i 1992 i Rio indgåede forpligtelser i forhold til UNFCCC (FNs Rammekonventionom klimaforandringerne) blev siden COP3 i Kyoto under dominerende indflydelse af USAs forhandlere. Kritik af resultaterne kom allerede i 1998 fra den tyske regerings rådgivere i WGBU, men blev tilsidesat. Efter USAs vægring mod at ratificere Kyoto-aftalen burde cirkusset have standset for at undgå de huller, der viser sig f.eks. hvad angår international handel med skovbaserede brændsler, hvor regnskabet ikke går op. En Plan B ligesom den tidligere forhandler fra EU-side i Kyoto, Jørgen Henningsen, allerede foreslog i 2009 er stadigvæk nødvendig, hvor man fokuserer på enkelte sektorer og enes om reduktionsmåder af drivhusgasser.

KW - UNFCCC

KW - kyotoprotokol

KW - finansmarkeder

KW - LULUCF

KW - skovbrændsler

KW - Plan B

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 20

SP - 22

EP - 25

JO - IPmonopolet : tidsskrift for international politik

JF - IPmonopolet : tidsskrift for international politik

SN - 1903-5713

ER -