Keynes-inspireret makroøkonomisk teori: en teorihistorisk oversigt

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

Udgivelses stedRoskilde Universitetscenter, Roskilde
    ForlagRoskilde Universitet
    StatusUdgivet - 2004
    NavnResearch Papers / Department of Social Sciences
    Nummer11
    ISSN1399-1396

• Keynes
    • neoklassisk syntese
    • post-keynesiansk teori
    • kritisk realisme
    • path-depency
    • ny-keynesiansk

Jespersen, J. (2004). Keynes-inspireret makroøkonomisk teori: en teorihistorisk oversigt. Roskilde Universitetscenter, Roskilde: Roskilde Universitet. Research Papers / Department of Social Sciences, Nr. 11
    Jespersen, Jesper. / Keynes-inspireret makroøkonomisk teori : en teorihistorisk oversigt. Roskilde Universitetscenter, Roskilde : Roskilde Universitet, 2004. 17 s. (Research Papers / Department of Social Sciences; Nr. 11).
    @book{edb5487052c411db9789000ea68e967b,
    title = "Keynes-inspireret makro{\o}konomisk teori: en teorihistorisk oversigt",
    abstract = "Keynesian {\o}konomisk teori er ikke et entydigt begreb. Efter udgivelsen af Keynes' hovedv{\ae}rk the General Theory i 1936 har makro{\o}konomiske teoretikere v{\ae}ret travlt optaget af at fortolke indholdet. I dag n{\ae}sten 70 {\aa}r efter udgivelsen er der to st{\ae}rkt afvigende forskningsprogrammer: 1. ny-keynesiansk generel ligev{\ae}gtsteori og 2. post-keynesiansk open system teori. De politikanbefalinger, der n{\aa}s, er ligeledes st{\ae}rkt afvigende.",
    keywords = "Keynes, neoklassisk syntese, post-keynesiansk teori, kritisk realisme, path-depency, ny-keynesiansk",
    author = "Jesper Jespersen",
    year = "2004",
    publisher = "Roskilde Universitet",

Jespersen, J 2004, Keynes-inspireret makroøkonomisk teori: en teorihistorisk oversigt. Research Papers / Department of Social Sciences, nr. 11, Roskilde Universitet, Roskilde Universitetscenter, Roskilde.

Keynes-inspireret makroøkonomisk teori : en teorihistorisk oversigt. / Jespersen, Jesper.

Roskilde Universitetscenter, Roskilde : Roskilde Universitet, 2004. 17 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Keynes-inspireret makroøkonomisk teori

T2 - en teorihistorisk oversigt

AU - Jespersen, Jesper

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Keynesian økonomisk teori er ikke et entydigt begreb. Efter udgivelsen af Keynes' hovedværk the General Theory i 1936 har makroøkonomiske teoretikere været travlt optaget af at fortolke indholdet. I dag næsten 70 år efter udgivelsen er der to stærkt afvigende forskningsprogrammer: 1. ny-keynesiansk generel ligevægtsteori og 2. post-keynesiansk open system teori. De politikanbefalinger, der nås, er ligeledes stærkt afvigende.

AB - Keynesian økonomisk teori er ikke et entydigt begreb. Efter udgivelsen af Keynes' hovedværk the General Theory i 1936 har makroøkonomiske teoretikere været travlt optaget af at fortolke indholdet. I dag næsten 70 år efter udgivelsen er der to stærkt afvigende forskningsprogrammer: 1. ny-keynesiansk generel ligevægtsteori og 2. post-keynesiansk open system teori. De politikanbefalinger, der nås, er ligeledes stærkt afvigende.

KW - Keynes

KW - neoklassisk syntese

KW - post-keynesiansk teori

KW - kritisk realisme

KW - path-depency

KW - ny-keynesiansk

M3 - Rapport

BT - Keynes-inspireret makroøkonomisk teori

PB - Roskilde Universitet

CY - Roskilde Universitetscenter, Roskilde

Jespersen J. Keynes-inspireret makroøkonomisk teori: en teorihistorisk oversigt. Roskilde Universitetscenter, Roskilde: Roskilde Universitet, 2004. 17 s. (Research Papers / Department of Social Sciences; Nr. 11).