Can (a second) language be learned in the workplace?

Bidragets oversatte titel: Kan man lære (andetsprog) på arbejdspladsen?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Abstract

Men udgangspunkt i den danske lovgivning om andetsprogsundervisning for flygtninge og indvandrere diskuteres det om arbejdspladsen er så ideelt et sted at lære andetsprog som der med loven politisk er lagt op til. Det påpeges at det er afgørende om man ser de centrale begreber i loven – sprog-på-arbejde, fleksibilitet, individualisering og effektivisering – som led i en politisk begrænsende diskurs eller en pædagogisk frigørende mod-diskurs. Derefter gives nogle udspil til en sprogpædagogisk udvikling af et dynamisk samspil mellem sprogundervisningsrummet og arbejdsrummet således at kursisten både får mulighed for at forhandle betydning, social kontekst og identitet.
    OriginalsprogEngelsk
    TitelSecond Language at Work
    RedaktørerKaren-Margrete Frederiksen, Karen Sonne Jakobsen, Michael Svendsen Pedersen, Karen Risager
    Vol/bindIRIS Publications 1
    Udgivelses stedRoskilde
    ForlagRoskilde Universitet
    Publikationsdato2006
    Udgave1.
    Sider11-24
    ISBN (Trykt)87-7349-658-8
    StatusUdgivet - 2006

• Andetsprog på arbejde

Pedersen, M. S., & Lund, K. (2006). Can (a second) language be learned in the workplace? I K-M. Frederiksen, K. Sonne Jakobsen, M. Svendsen Pedersen, & K. Risager (red.), Second Language at Work (1. udg., Bind IRIS Publications 1, s. 11-24). Roskilde Universitet.