Can (a second) language be learned in the workplace?

Bidragets oversatte titel: Kan man lære (andetsprog) på arbejdspladsen?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Resumé

Men udgangspunkt i den danske lovgivning om andetsprogsundervisning for flygtninge og indvandrere diskuteres det om arbejdspladsen er så ideelt et sted at lære andetsprog som der med loven politisk er lagt op til. Det påpeges at det er afgørende om man ser de centrale begreber i loven – sprog-på-arbejde, fleksibilitet, individualisering og effektivisering – som led i en politisk begrænsende diskurs eller en pædagogisk frigørende mod-diskurs. Derefter gives nogle udspil til en sprogpædagogisk udvikling af et dynamisk samspil mellem sprogundervisningsrummet og arbejdsrummet således at kursisten både får mulighed for at forhandle betydning, social kontekst og identitet.
    OriginalsprogEngelsk
    TitelSecond Language at Work
    RedaktørerKaren-Margrete Frederiksen, Karen Sonne Jakobsen, Michael Svendsen Pedersen, Karen Risager
    Vol/bindIRIS Publications 1
    Udgivelses stedRoskilde
    ForlagRoskilde Universitet
    Publikationsdato2006
    Udgave1.
    Sider11-24
    ISBN (Trykt)87-7349-658-8
    StatusUdgivet - 2006

• Andetsprog på arbejde

Pedersen, M. S., & Lund, K. (2006). Can (a second) language be learned in the workplace? I K-M. Frederiksen, K. Sonne Jakobsen, M. Svendsen Pedersen, & K. Risager (red.), Second Language at Work (1. udg., Bind IRIS Publications 1, s. 11-24). Roskilde: Roskilde Universitet.
    Pedersen, Michael Svendsen ; Lund, Karen. / Can (a second) language be learned in the workplace?. Second Language at Work. red. / Karen-Margrete Frederiksen ; Karen Sonne Jakobsen ; Michael Svendsen Pedersen ; Karen Risager. Bind IRIS Publications 1 1. udg. Roskilde : Roskilde Universitet, 2006. s. 11-24
    @inbook{fb43a37052af11dbae81000ea68e967b,
    title = "Can (a second) language be learned in the workplace?",
    abstract = "Taking Danish legislation on second language teaching for refugees and immigrants as it point of departure, the article discusses whether the workplace is such an ideal place for learning a second language as the Act implies. It is pointed out that it is of crucial importance whether one sees the central concepts of the Act - language-in-the-workplace, flexibility, individualisation and effectivisation - as part of a politically restricting discourse or as a pedagogically liberating counter-discourse. Subsequently, the article offers som proposals for a language-pedagogical development of a dynamic interaction between the language teaching space and the work space, one which would enable course participants to negotiate meaning, social context and identity.",
    keywords = "Andetsprog p{\aa} arbejde, Second language in the workplace",
    author = "Pedersen, {Michael Svendsen} and Karen Lund",
    year = "2006",
    language = "English",
    isbn = "87-7349-658-8",
    volume = "IRIS Publications 1",
    pages = "11--24",
    editor = "Karen-Margrete Frederiksen and {Sonne Jakobsen}, Karen and {Svendsen Pedersen}, Michael and Karen Risager",
    booktitle = "Second Language at Work",
    publisher = "Roskilde Universitet",
    edition = "1.",

Pedersen, MS & Lund, K 2006, Can (a second) language be learned in the workplace? i K-M Frederiksen, K Sonne Jakobsen, M Svendsen Pedersen & K Risager (red), Second Language at Work. 1. udg, bind IRIS Publications 1, Roskilde Universitet, Roskilde, s. 11-24.

Can (a second) language be learned in the workplace? / Pedersen, Michael Svendsen; Lund, Karen.

Second Language at Work. red. / Karen-Margrete Frederiksen; Karen Sonne Jakobsen; Michael Svendsen Pedersen; Karen Risager. Bind IRIS Publications 1 1. udg. Roskilde : Roskilde Universitet, 2006. s. 11-24.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

TY - CHAP

T1 - Can (a second) language be learned in the workplace?

AU - Pedersen, Michael Svendsen

AU - Lund, Karen

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Taking Danish legislation on second language teaching for refugees and immigrants as it point of departure, the article discusses whether the workplace is such an ideal place for learning a second language as the Act implies. It is pointed out that it is of crucial importance whether one sees the central concepts of the Act - language-in-the-workplace, flexibility, individualisation and effectivisation - as part of a politically restricting discourse or as a pedagogically liberating counter-discourse. Subsequently, the article offers som proposals for a language-pedagogical development of a dynamic interaction between the language teaching space and the work space, one which would enable course participants to negotiate meaning, social context and identity.

AB - Taking Danish legislation on second language teaching for refugees and immigrants as it point of departure, the article discusses whether the workplace is such an ideal place for learning a second language as the Act implies. It is pointed out that it is of crucial importance whether one sees the central concepts of the Act - language-in-the-workplace, flexibility, individualisation and effectivisation - as part of a politically restricting discourse or as a pedagogically liberating counter-discourse. Subsequently, the article offers som proposals for a language-pedagogical development of a dynamic interaction between the language teaching space and the work space, one which would enable course participants to negotiate meaning, social context and identity.

KW - Andetsprog på arbejde

KW - Second language in the workplace

M3 - Book chapter

SN - 87-7349-658-8