Køn i danske medieinstitutioner og danske tv-medier

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

TidsskriftN O R D I C O M - Information
    Vol/bind37
    Udgave nummer2
    Sider (fra-til)5-18
    ISSN0349-5949
    StatusUdgivet - 2015

@article{0dcd0cba4fcb4bc8bee6d909e0fc1394,
    title = "K{\o}n i danske medieinstitutioner og danske tv-medier",
    abstract = "Artiklen redeg{\o}r for de danske resultater af unders{\o}gelsen Women and Media Industries in Europe under European Institute of Gender Equality (EIGE) fra 2012-13. Unders{\o}gelsen best{\aa}r b{\aa}de af analyser af k{\o}nssammens{\ae}tningen i medieinstitutioner s{\aa}vel som analyser af k{\o}nssammens{\ae}tningen i tv-programmer, og de danske resultater sammenlignes med de europ{\ae}iske s{\aa}vel som de nordiske resultater. Artiklen viser, hvordan m{\ae}nd dominerer s{\aa}velledelsesposter i medieindustrien som indholdet i tv-programmer. Fremfor kun at konkludere, at den sk{\ae}ve k{\o}nsrepr{\ae}sentation er et ligestillingsproblem, stiller artiklen endvidere kritisk sp{\o}rgsm{\aa}l ved, hvilken k{\o}nsopfattelse der ligger til grund for en unders{\o}gelse som Women and Media Industries in Europe og Who makes the news og p{\aa}peger potentielle problemer ved denne type unders{\o}gelser.",
    author = "Rikke Andreassen",
    year = "2015",
    volume = "37",
    pages = "5--18",
    journal = "N O R D I C O M - Information",
    issn = "0349-5949",
    publisher = "N O R D I C O M A/S",
    number = "2",

Køn i danske medieinstitutioner og danske tv-medier. / Andreassen, Rikke.

I: N O R D I C O M - Information, Bind 37, Nr. 2, 2015, s. 5-18.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Køn i danske medieinstitutioner og danske tv-medier

AU - Andreassen, Rikke

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Artiklen redegør for de danske resultater af undersøgelsen Women and Media Industries in Europe under European Institute of Gender Equality (EIGE) fra 2012-13. Undersøgelsen består både af analyser af kønssammensætningen i medieinstitutioner såvel som analyser af kønssammensætningen i tv-programmer, og de danske resultater sammenlignes med de europæiske såvel som de nordiske resultater. Artiklen viser, hvordan mænd dominerer såvelledelsesposter i medieindustrien som indholdet i tv-programmer. Fremfor kun at konkludere, at den skæve kønsrepræsentation er et ligestillingsproblem, stiller artiklen endvidere kritisk spørgsmål ved, hvilken kønsopfattelse der ligger til grund for en undersøgelse som Women and Media Industries in Europe og Who makes the news og påpeger potentielle problemer ved denne type undersøgelser.

AB - Artiklen redegør for de danske resultater af undersøgelsen Women and Media Industries in Europe under European Institute of Gender Equality (EIGE) fra 2012-13. Undersøgelsen består både af analyser af kønssammensætningen i medieinstitutioner såvel som analyser af kønssammensætningen i tv-programmer, og de danske resultater sammenlignes med de europæiske såvel som de nordiske resultater. Artiklen viser, hvordan mænd dominerer såvelledelsesposter i medieindustrien som indholdet i tv-programmer. Fremfor kun at konkludere, at den skæve kønsrepræsentation er et ligestillingsproblem, stiller artiklen endvidere kritisk spørgsmål ved, hvilken kønsopfattelse der ligger til grund for en undersøgelse som Women and Media Industries in Europe og Who makes the news og påpeger potentielle problemer ved denne type undersøgelser.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 37