Køn findes ikke på arabisk

Connie Carøe Christiansen

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Resumé

Der er ofte uforudsete komplikationer, når man som regering i et europæisk land ønsker at forbedre kvinders rettigheder i et land som Yemen, der er berygtet for at tilbyde sin kvindelige del af befolkningen markant ringere vilkår end den mandlige del. Komplikationerne har mange forklaringer, men skyldes også at forståelsen af hvad ’køn’ egentlig betyder, i bedste fald varierer, og i nogle tilfælde anses for at være et begreb, der kun giver mening i den vestlige verden.
OriginalsprogDansk
AvisAltinget | Udvikling
StatusUdgivet - 21 maj 2013

Emneord

  • Det Arabiske Initiativ

Citer dette

Christiansen, C. C. (2013). Køn findes ikke på arabisk. Altinget | Udvikling.
Christiansen, Connie Carøe. / Køn findes ikke på arabisk. I: Altinget | Udvikling. 2013.
@article{a3fc82715536485da691718963b1793f,
title = "K{\o}n findes ikke p{\aa} arabisk",
abstract = "Der er ofte uforudsete komplikationer, n{\aa}r man som regering i et europ{\ae}isk land {\o}nsker at forbedre kvinders rettigheder i et land som Yemen, der er berygtet for at tilbyde sin kvindelige del af befolkningen markant ringere vilk{\aa}r end den mandlige del. Komplikationerne har mange forklaringer, men skyldes ogs{\aa} at forst{\aa}elsen af hvad ’k{\o}n’ egentlig betyder, i bedste fald varierer, og i nogle tilf{\ae}lde anses for at v{\ae}re et begreb, der kun giver mening i den vestlige verden.",
keywords = "Det Arabiske Initiativ",
author = "Christiansen, {Connie Car{\o}e}",
year = "2013",
month = "5",
day = "21",
language = "Dansk",
journal = "Altinget | Udvikling",
publisher = "Altinget",

}

Køn findes ikke på arabisk. / Christiansen, Connie Carøe.

I: Altinget | Udvikling, 21.05.2013.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

TY - INPR

T1 - Køn findes ikke på arabisk

AU - Christiansen, Connie Carøe

PY - 2013/5/21

Y1 - 2013/5/21

N2 - Der er ofte uforudsete komplikationer, når man som regering i et europæisk land ønsker at forbedre kvinders rettigheder i et land som Yemen, der er berygtet for at tilbyde sin kvindelige del af befolkningen markant ringere vilkår end den mandlige del. Komplikationerne har mange forklaringer, men skyldes også at forståelsen af hvad ’køn’ egentlig betyder, i bedste fald varierer, og i nogle tilfælde anses for at være et begreb, der kun giver mening i den vestlige verden.

AB - Der er ofte uforudsete komplikationer, når man som regering i et europæisk land ønsker at forbedre kvinders rettigheder i et land som Yemen, der er berygtet for at tilbyde sin kvindelige del af befolkningen markant ringere vilkår end den mandlige del. Komplikationerne har mange forklaringer, men skyldes også at forståelsen af hvad ’køn’ egentlig betyder, i bedste fald varierer, og i nogle tilfælde anses for at være et begreb, der kun giver mening i den vestlige verden.

KW - Det Arabiske Initiativ

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

JO - Altinget | Udvikling

JF - Altinget | Udvikling

ER -

Christiansen CC. Køn findes ikke på arabisk. Altinget | Udvikling. 2013 maj 21.