Journalistikkens rolle i netværkssamfundet

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

I netværkssamfundet presser den stigende medialisering grænserne mellem medier, politik, økonomi og kultur. Dette sætter medierne i stadig mere direkte konkurrence med staten, det private erhvervsliv, interesseorganisationer m.v. om definitionsmagten inden for de væsentligste sfære af samfundet. Dermed bliver det gamle spørgsmål om journalistikkens troværdig, via den tilstræbte objektivitet, et af de mest centrale i spørgsmålet om, hvilken rolle journalistikken kan eller skal spille i netværkssamfundet.
OriginalsprogDansk
TidsskriftJournalistica. Tidsskrift for forskning i journalistik
Vol/bind1
Udgave nummer4
Sider (fra-til)5-21
Antal sider17
ISSN1901-6220
StatusUdgivet - 2007

Emneord

  • Journalistik
  • netværkssamfund
  • objektivitet

Citer dette

@article{821ca3e00ea511dc877e000ea68e967b,
title = "Journalistikkens rolle i netv{\ae}rkssamfundet",
abstract = "I netv{\ae}rkssamfundet presser den stigende medialisering gr{\ae}nserne mellem medier, politik, {\o}konomi og kultur. Dette s{\ae}tter medierne i stadig mere direkte konkurrence med staten, det private erhvervsliv, interesseorganisationer m.v. om definitionsmagten inden for de v{\ae}sentligste sf{\ae}re af samfundet. Dermed bliver det gamle sp{\o}rgsm{\aa}l om journalistikkens trov{\ae}rdig, via den tilstr{\ae}bte objektivitet, et af de mest centrale i sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvilken rolle journalistikken kan eller skal spille i netv{\ae}rkssamfundet.",
keywords = "Journalistik, netv{\ae}rkssamfund, objektivitet, Journalism",
author = "Mark {\O}rsten",
year = "2007",
language = "Dansk",
volume = "1",
pages = "5--21",
journal = "Journalistica",
issn = "1901-6220",
publisher = "Forlaget Ajour",
number = "4",

}

Journalistikkens rolle i netværkssamfundet. / Ørsten, Mark.

I: Journalistica. Tidsskrift for forskning i journalistik, Bind 1, Nr. 4, 2007, s. 5-21.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Journalistikkens rolle i netværkssamfundet

AU - Ørsten, Mark

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - I netværkssamfundet presser den stigende medialisering grænserne mellem medier, politik, økonomi og kultur. Dette sætter medierne i stadig mere direkte konkurrence med staten, det private erhvervsliv, interesseorganisationer m.v. om definitionsmagten inden for de væsentligste sfære af samfundet. Dermed bliver det gamle spørgsmål om journalistikkens troværdig, via den tilstræbte objektivitet, et af de mest centrale i spørgsmålet om, hvilken rolle journalistikken kan eller skal spille i netværkssamfundet.

AB - I netværkssamfundet presser den stigende medialisering grænserne mellem medier, politik, økonomi og kultur. Dette sætter medierne i stadig mere direkte konkurrence med staten, det private erhvervsliv, interesseorganisationer m.v. om definitionsmagten inden for de væsentligste sfære af samfundet. Dermed bliver det gamle spørgsmål om journalistikkens troværdig, via den tilstræbte objektivitet, et af de mest centrale i spørgsmålet om, hvilken rolle journalistikken kan eller skal spille i netværkssamfundet.

KW - Journalistik

KW - netværkssamfund

KW - objektivitet

KW - Journalism

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 1

SP - 5

EP - 21

JO - Journalistica

JF - Journalistica

SN - 1901-6220

IS - 4

ER -