Journalistik om et bebudet historisk øjeblik

Danske avisers blik på præsident Obamas indsættelse

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

”Vi er netop nu vidne til et historisk øjeblik”, bliver det fra tid til anden udråbt af medierne. Et udsagn der indeholder en forventning om, at vi stopper op og yder ekstra opmærksomhed til den begivenhed, det historiske øjeblik er udsprunget af. Men hvad er det for øjeblikke, der påkalder sig samtidens interesse som ’historiske’, hvordan behandler journalistikken disse begivenheder, og hvad kan påberåbelsen af historien bruges til? Barack Obamas indsættelse som USA’s 44. præsident i januar 2009 blev om noget udråbt til et historisk øjeblik. Nærværende artikel analyser den journalistiske praksis omkring denne mediebegivenhed for at få blik for, hvordan historien gøres i journalistikken, og hvilke strategier det tjener.
OriginalsprogDansk
TidsskriftKulturstudier
Vol/bind2012
Udgave nummer1
Sider (fra-til)28-54
ISSN1904-5352
StatusUdgivet - maj 2012

Citer dette

@article{ef51baea05e4476cad07fb09b01ed9d4,
title = "Journalistik om et bebudet historisk {\o}jeblik: Danske avisers blik p{\aa} pr{\ae}sident Obamas inds{\ae}ttelse",
abstract = "”Vi er netop nu vidne til et historisk {\o}jeblik”, bliver det fra tid til anden udr{\aa}bt af medierne. Et udsagn der indeholder en forventning om, at vi stopper op og yder ekstra opm{\ae}rksomhed til den begivenhed, det historiske {\o}jeblik er udsprunget af. Men hvad er det for {\o}jeblikke, der p{\aa}kalder sig samtidens interesse som ’historiske’, hvordan behandler journalistikken disse begivenheder, og hvad kan p{\aa}ber{\aa}belsen af historien bruges til? Barack Obamas inds{\ae}ttelse som USA’s 44. pr{\ae}sident i januar 2009 blev om noget udr{\aa}bt til et historisk {\o}jeblik. N{\ae}rv{\ae}rende artikel analyser den journalistiske praksis omkring denne mediebegivenhed for at f{\aa} blik for, hvordan historien g{\o}res i journalistikken, og hvilke strategier det tjener.",
author = "Hanne J{\o}rndrup",
year = "2012",
month = "5",
language = "Dansk",
volume = "2012",
pages = "28--54",
journal = "Kulturstudier",
issn = "1904-5352",
publisher = "Dansk Historisk F{\ae}llesr{\aa}d & Foreningen Danmarks Folkeminder",
number = "1",

}

Journalistik om et bebudet historisk øjeblik : Danske avisers blik på præsident Obamas indsættelse. / Jørndrup, Hanne.

I: Kulturstudier, Bind 2012, Nr. 1, 05.2012, s. 28-54.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Journalistik om et bebudet historisk øjeblik

T2 - Danske avisers blik på præsident Obamas indsættelse

AU - Jørndrup, Hanne

PY - 2012/5

Y1 - 2012/5

N2 - ”Vi er netop nu vidne til et historisk øjeblik”, bliver det fra tid til anden udråbt af medierne. Et udsagn der indeholder en forventning om, at vi stopper op og yder ekstra opmærksomhed til den begivenhed, det historiske øjeblik er udsprunget af. Men hvad er det for øjeblikke, der påkalder sig samtidens interesse som ’historiske’, hvordan behandler journalistikken disse begivenheder, og hvad kan påberåbelsen af historien bruges til? Barack Obamas indsættelse som USA’s 44. præsident i januar 2009 blev om noget udråbt til et historisk øjeblik. Nærværende artikel analyser den journalistiske praksis omkring denne mediebegivenhed for at få blik for, hvordan historien gøres i journalistikken, og hvilke strategier det tjener.

AB - ”Vi er netop nu vidne til et historisk øjeblik”, bliver det fra tid til anden udråbt af medierne. Et udsagn der indeholder en forventning om, at vi stopper op og yder ekstra opmærksomhed til den begivenhed, det historiske øjeblik er udsprunget af. Men hvad er det for øjeblikke, der påkalder sig samtidens interesse som ’historiske’, hvordan behandler journalistikken disse begivenheder, og hvad kan påberåbelsen af historien bruges til? Barack Obamas indsættelse som USA’s 44. præsident i januar 2009 blev om noget udråbt til et historisk øjeblik. Nærværende artikel analyser den journalistiske praksis omkring denne mediebegivenhed for at få blik for, hvordan historien gøres i journalistikken, og hvilke strategier det tjener.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2012

SP - 28

EP - 54

JO - Kulturstudier

JF - Kulturstudier

SN - 1904-5352

IS - 1

ER -