Johannes og Stuart

• ungdomskultur

@article{b4b7de13758c46659492e85500013ba5,
title = "Johannes og Stuart: kultur, politik og artikulation",
abstract = "Med udgangspunkt i Johannes Andersens analyse af ungdomskulturer pr{\ae}senteres begrebet om artikulation, som det er udviklet af Stuart Hall fra Birminghamskolen og i Laclau og Mouffes diskursteori. Artiklen argumenterer for, at der er en artikulationslogik til stede hos Johannes Andersen, om end han aldrig selv har brugt begrebet, og for, at artikulation ikke kan begr{\ae}nses til et ”overfladeniveau”, men virker p{\aa} alle sociale forhold. Artikulation har ontologiske konsekvenser, og nogle af disse foldes ud, bl.a. at alt kan politiseres.",
keywords = "Johannes Andersen, Stuart Hall, Laclau, Mouffe, artikulation , kultur, ungdomskultur",
author = "Hansen, {Allan Dreyer}",
note = "Artikel til s{\ae}rtryk af tidsskriftet GRUS, der udkom som festskrift til Johannes Andersen.",
year = "2017",
pages = "72--82",
journal = "Grus",
issn = "0107-0495",
number = "S{\ae}rtryk",

Johannes og Stuart : kultur, politik og artikulation. / Hansen, Allan Dreyer.

I: Grus, Nr. Særtryk, 2017, s. 72-82.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Johannes og Stuart

T2 - kultur, politik og artikulation

AU - Hansen, Allan Dreyer

N1 - Artikel til særtryk af tidsskriftet GRUS, der udkom som festskrift til Johannes Andersen.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Med udgangspunkt i Johannes Andersens analyse af ungdomskulturer præsenteres begrebet om artikulation, som det er udviklet af Stuart Hall fra Birminghamskolen og i Laclau og Mouffes diskursteori. Artiklen argumenterer for, at der er en artikulationslogik til stede hos Johannes Andersen, om end han aldrig selv har brugt begrebet, og for, at artikulation ikke kan begrænses til et ”overfladeniveau”, men virker på alle sociale forhold. Artikulation har ontologiske konsekvenser, og nogle af disse foldes ud, bl.a. at alt kan politiseres.

AB - Med udgangspunkt i Johannes Andersens analyse af ungdomskulturer præsenteres begrebet om artikulation, som det er udviklet af Stuart Hall fra Birminghamskolen og i Laclau og Mouffes diskursteori. Artiklen argumenterer for, at der er en artikulationslogik til stede hos Johannes Andersen, om end han aldrig selv har brugt begrebet, og for, at artikulation ikke kan begrænses til et ”overfladeniveau”, men virker på alle sociale forhold. Artikulation har ontologiske konsekvenser, og nogle af disse foldes ud, bl.a. at alt kan politiseres.

KW - Johannes Andersen

KW - Stuart Hall