Jeg vil lave noget, hvor jeg kan finde en livsglæde og føle, at jeg gør en forskel

Mænds motivationer for at vælge omsorgsarbejde

Kenn Warming

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Temaet for denne artikel er mænds bevæggrunde for at søge beskæftigelse i kvindedominerede omsorgsfag. Med afsæt i empiriske interviewdata illustrerer og dokumenterer artiklen, at et bevidst fravalg af traditionelle mandearbejdspladser samtidig med et ønske om at ’gøre en forskel’ og være i stand til at balancere familie- og arbejdsliv motiverer mænd til at vælge kønsutraditionelle karriereveje. Dette valg er dog ikke omkostningsfrit, idet mændenes kønsidentitet bringes i spil, og de afkræves forklaringer, som legitimerer denne atypiske adfærd, såfremt de vil undgå at ’tabe’ maskulinitet og stadig opfattes som ’rigtige mænd’.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Arbejdsliv
Vol/bind13
Udgave nummer2
Sider (fra-til)42-58
Antal sider17
ISSN1399-1442
StatusUdgivet - 2011

Citer dette

@article{baafa835148d49ed897aea68aaaf58a1,
title = "Jeg vil lave noget, hvor jeg kan finde en livsgl{\ae}de og f{\o}le, at jeg g{\o}r en forskel: M{\ae}nds motivationer for at v{\ae}lge omsorgsarbejde",
abstract = "Temaet for denne artikel er m{\ae}nds bev{\ae}ggrunde for at s{\o}ge besk{\ae}ftigelse i kvindedominerede omsorgsfag. Med afs{\ae}t i empiriske interviewdata illustrerer og dokumenterer artiklen, at et bevidst fravalg af traditionelle mandearbejdspladser samtidig med et {\o}nske om at ’g{\o}re en forskel’ og v{\ae}re i stand til at balancere familie- og arbejdsliv motiverer m{\ae}nd til at v{\ae}lge k{\o}nsutraditionelle karriereveje. Dette valg er dog ikke omkostningsfrit, idet m{\ae}ndenes k{\o}nsidentitet bringes i spil, og de afkr{\ae}ves forklaringer, som legitimerer denne atypiske adf{\ae}rd, s{\aa}fremt de vil undg{\aa} at ’tabe’ maskulinitet og stadig opfattes som ’rigtige m{\ae}nd’.",
author = "Kenn Warming",
year = "2011",
language = "Dansk",
volume = "13",
pages = "42--58",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "2",

}

Jeg vil lave noget, hvor jeg kan finde en livsglæde og føle, at jeg gør en forskel : Mænds motivationer for at vælge omsorgsarbejde. / Warming, Kenn.

I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 13, Nr. 2, 2011, s. 42-58.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Jeg vil lave noget, hvor jeg kan finde en livsglæde og føle, at jeg gør en forskel

T2 - Mænds motivationer for at vælge omsorgsarbejde

AU - Warming, Kenn

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Temaet for denne artikel er mænds bevæggrunde for at søge beskæftigelse i kvindedominerede omsorgsfag. Med afsæt i empiriske interviewdata illustrerer og dokumenterer artiklen, at et bevidst fravalg af traditionelle mandearbejdspladser samtidig med et ønske om at ’gøre en forskel’ og være i stand til at balancere familie- og arbejdsliv motiverer mænd til at vælge kønsutraditionelle karriereveje. Dette valg er dog ikke omkostningsfrit, idet mændenes kønsidentitet bringes i spil, og de afkræves forklaringer, som legitimerer denne atypiske adfærd, såfremt de vil undgå at ’tabe’ maskulinitet og stadig opfattes som ’rigtige mænd’.

AB - Temaet for denne artikel er mænds bevæggrunde for at søge beskæftigelse i kvindedominerede omsorgsfag. Med afsæt i empiriske interviewdata illustrerer og dokumenterer artiklen, at et bevidst fravalg af traditionelle mandearbejdspladser samtidig med et ønske om at ’gøre en forskel’ og være i stand til at balancere familie- og arbejdsliv motiverer mænd til at vælge kønsutraditionelle karriereveje. Dette valg er dog ikke omkostningsfrit, idet mændenes kønsidentitet bringes i spil, og de afkræves forklaringer, som legitimerer denne atypiske adfærd, såfremt de vil undgå at ’tabe’ maskulinitet og stadig opfattes som ’rigtige mænd’.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 13

SP - 42

EP - 58

JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

SN - 1399-1442

IS - 2

ER -