Japansk Lydkunst

Sanne Krogh Groth (Redaktør)

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Lyden af Japan.
Orkidéer og radioaktivt materiale, spilledåser, semimekaniske systemer og feltoptagelser er nogle af de elementer, der florerer på den japanske lydkunstscene lige nu. I sin udfordring af teknologi, sikkerhed og sanser, kan man ganske kort sammenfatte den japanske lydkunst: Den er nærværende - og langt ude!

Seismograf sætter fokus på Japansk Lydkunst, som en aktuel scene, der står helt fremme i udviklingen, men som også trækker på en særlig japansk historie og tradition indenfor denne kunstart. Denne historie har ikke kun betydning for Japans egne kunstnere, men har også været til inspiration for mange europæiske og amerikanske lydkunstnere.

Temaet om Japansk lydkunst er blevet til i samarbejde med Museet for Samtidskunst, Roskilde, der fra den 23. september danner rammen om udstillingen Simple Interactions. Lydkunst fra Japan.
OriginalsprogDansk
TidsskriftD M T
ISSN0106-5629
StatusUdgivet - 16 sep. 2011

Emneord

  • lydkunst
  • japan

Citer dette

Groth, S. K. (red.) (2011). Japansk Lydkunst. D M T.
Groth, Sanne Krogh (Redaktør). / Japansk Lydkunst. I: D M T. 2011.
@article{05c2bc607fe94a538fc7970dc7e3806d,
title = "Japansk Lydkunst",
abstract = "Lyden af Japan.Orkid{\'e}er og radioaktivt materiale, spilled{\aa}ser, semimekaniske systemer og feltoptagelser er nogle af de elementer, der florerer p{\aa} den japanske lydkunstscene lige nu. I sin udfordring af teknologi, sikkerhed og sanser, kan man ganske kort sammenfatte den japanske lydkunst: Den er n{\ae}rv{\ae}rende - og langt ude!Seismograf s{\ae}tter fokus p{\aa} Japansk Lydkunst, som en aktuel scene, der st{\aa}r helt fremme i udviklingen, men som ogs{\aa} tr{\ae}kker p{\aa} en s{\ae}rlig japansk historie og tradition indenfor denne kunstart. Denne historie har ikke kun betydning for Japans egne kunstnere, men har ogs{\aa} v{\ae}ret til inspiration for mange europ{\ae}iske og amerikanske lydkunstnere. Temaet om Japansk lydkunst er blevet til i samarbejde med Museet for Samtidskunst, Roskilde, der fra den 23. september danner rammen om udstillingen Simple Interactions. Lydkunst fra Japan.",
keywords = "lydkunst, japan",
author = "Groth, {Sanne Krogh}",
year = "2011",
month = "9",
day = "16",
language = "Dansk",
journal = "Seismograf/DMT",
issn = "2245-4705",
publisher = "Foreningen Dansk Musik Tidsskrift",

}

Groth, SK (red.) 2011, 'Japansk Lydkunst', D M T.

Japansk Lydkunst. / Groth, Sanne Krogh (Redaktør).

I: D M T, 16.09.2011.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Japansk Lydkunst

A2 - Groth, Sanne Krogh

PY - 2011/9/16

Y1 - 2011/9/16

N2 - Lyden af Japan.Orkidéer og radioaktivt materiale, spilledåser, semimekaniske systemer og feltoptagelser er nogle af de elementer, der florerer på den japanske lydkunstscene lige nu. I sin udfordring af teknologi, sikkerhed og sanser, kan man ganske kort sammenfatte den japanske lydkunst: Den er nærværende - og langt ude!Seismograf sætter fokus på Japansk Lydkunst, som en aktuel scene, der står helt fremme i udviklingen, men som også trækker på en særlig japansk historie og tradition indenfor denne kunstart. Denne historie har ikke kun betydning for Japans egne kunstnere, men har også været til inspiration for mange europæiske og amerikanske lydkunstnere. Temaet om Japansk lydkunst er blevet til i samarbejde med Museet for Samtidskunst, Roskilde, der fra den 23. september danner rammen om udstillingen Simple Interactions. Lydkunst fra Japan.

AB - Lyden af Japan.Orkidéer og radioaktivt materiale, spilledåser, semimekaniske systemer og feltoptagelser er nogle af de elementer, der florerer på den japanske lydkunstscene lige nu. I sin udfordring af teknologi, sikkerhed og sanser, kan man ganske kort sammenfatte den japanske lydkunst: Den er nærværende - og langt ude!Seismograf sætter fokus på Japansk Lydkunst, som en aktuel scene, der står helt fremme i udviklingen, men som også trækker på en særlig japansk historie og tradition indenfor denne kunstart. Denne historie har ikke kun betydning for Japans egne kunstnere, men har også været til inspiration for mange europæiske og amerikanske lydkunstnere. Temaet om Japansk lydkunst er blevet til i samarbejde med Museet for Samtidskunst, Roskilde, der fra den 23. september danner rammen om udstillingen Simple Interactions. Lydkunst fra Japan.

KW - lydkunst

KW - japan

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Seismograf/DMT

JF - Seismograf/DMT

SN - 2245-4705

ER -

Groth SK, (ed.). Japansk Lydkunst. D M T. 2011 sep 16.