Iran : Præstestyret - under udvikling eller afvikling

Ali Rahigh-Aghsan

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Man hører ikke længere om gadeprotester i Teheran. Efter de voldsomme kampe i Teheran først på året, er det tilsyneladende lykkedes den Islamiske Republik at tvinge oppositionen til tavshed. Ifølge lederen af 'den grønne bevægelse' og tidligere præsidentkandidat, Mousavi, er det islamiske regimes problemer dog langt mere alvorlige end blot gadeprotester. Fremtiden ser dyster ud for regimet, det har i stigende grad mistet sin religiøse autoritet, men også sin folkelige legitimitet. Vinderen bliver formentlig det statslige sikkerhedsapparat, i form af revolutionsgarden og den paramilitære bevægelse "Basij".
OriginalsprogDansk
TidsskriftRaeson
Vol/bind2
Udgave nummer12
Sider (fra-til)11-13
Antal sider3
ISSN1902-2255
StatusUdgivet - 21 apr. 2010

Emneord

  • Iran,

Citer dette

Rahigh-Aghsan, A. (2010). Iran : Præstestyret - under udvikling eller afvikling. Raeson, 2(12), 11-13.
Rahigh-Aghsan, Ali. / Iran : Præstestyret - under udvikling eller afvikling. I: Raeson. 2010 ; Bind 2, Nr. 12. s. 11-13.
@article{e1e559e04de811dfa130000ea68e967b,
title = "Iran : Pr{\ae}stestyret - under udvikling eller afvikling",
abstract = "Man h{\o}rer ikke l{\ae}ngere om gadeprotester i Teheran. Efter de voldsomme kampe i Teheran f{\o}rst p{\aa} {\aa}ret, er det tilsyneladende lykkedes den Islamiske Republik at tvinge oppositionen til tavshed. If{\o}lge lederen af 'den gr{\o}nne bev{\ae}gelse' og tidligere pr{\ae}sidentkandidat, Mousavi, er det islamiske regimes problemer dog langt mere alvorlige end blot gadeprotester. Fremtiden ser dyster ud for regimet, det har i stigende grad mistet sin religi{\o}se autoritet, men ogs{\aa} sin folkelige legitimitet. Vinderen bliver formentlig det statslige sikkerhedsapparat, i form af revolutionsgarden og den paramilit{\ae}re bev{\ae}gelse {"}Basij{"}.",
keywords = "Iran,, Iran",
author = "Ali Rahigh-Aghsan",
year = "2010",
month = "4",
day = "21",
language = "Dansk",
volume = "2",
pages = "11--13",
journal = "Raeson",
issn = "1902-2255",
publisher = "Raeson Medier",
number = "12",

}

Rahigh-Aghsan, A 2010, 'Iran : Præstestyret - under udvikling eller afvikling' Raeson, bind 2, nr. 12, s. 11-13.

Iran : Præstestyret - under udvikling eller afvikling. / Rahigh-Aghsan, Ali.

I: Raeson, Bind 2, Nr. 12, 21.04.2010, s. 11-13.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Iran : Præstestyret - under udvikling eller afvikling

AU - Rahigh-Aghsan, Ali

PY - 2010/4/21

Y1 - 2010/4/21

N2 - Man hører ikke længere om gadeprotester i Teheran. Efter de voldsomme kampe i Teheran først på året, er det tilsyneladende lykkedes den Islamiske Republik at tvinge oppositionen til tavshed. Ifølge lederen af 'den grønne bevægelse' og tidligere præsidentkandidat, Mousavi, er det islamiske regimes problemer dog langt mere alvorlige end blot gadeprotester. Fremtiden ser dyster ud for regimet, det har i stigende grad mistet sin religiøse autoritet, men også sin folkelige legitimitet. Vinderen bliver formentlig det statslige sikkerhedsapparat, i form af revolutionsgarden og den paramilitære bevægelse "Basij".

AB - Man hører ikke længere om gadeprotester i Teheran. Efter de voldsomme kampe i Teheran først på året, er det tilsyneladende lykkedes den Islamiske Republik at tvinge oppositionen til tavshed. Ifølge lederen af 'den grønne bevægelse' og tidligere præsidentkandidat, Mousavi, er det islamiske regimes problemer dog langt mere alvorlige end blot gadeprotester. Fremtiden ser dyster ud for regimet, det har i stigende grad mistet sin religiøse autoritet, men også sin folkelige legitimitet. Vinderen bliver formentlig det statslige sikkerhedsapparat, i form af revolutionsgarden og den paramilitære bevægelse "Basij".

KW - Iran,

KW - Iran

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2

SP - 11

EP - 13

JO - Raeson

JF - Raeson

SN - 1902-2255

IS - 12

ER -

Rahigh-Aghsan A. Iran : Præstestyret - under udvikling eller afvikling. Raeson. 2010 apr 21;2(12):11-13.