Introduktion til ny dansk museologi

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Resumé

  Museerne rummer både oplevelse og kulturarv. Det erfarer mere end 10 millioner besøgende hvert år. Tidligere har det været vigtigt at se på, hvordan man skulle drive museerne – men det bliver stadig mere interessant at fokusere på hvorfor.Ny dansk museologi undersøger museet som idé og medie, analyserer det ideologiske grundlag for museet og betragter kritisk beskuerpositioner og formidlingsstrategier i samlinger og udstillinger.15 forskere, der alle er tilknyttet Dansk Museologisk Forskernetværk, præsenterer i bogen et bredt spektrum af teorier og metoder. Antologiens detaljerede analyser af danske samlinger og udstillinger er således af både historisk, strukturel, æstetisk og kommunikationsteoretisk karakter.Bruno Ingemann er leder af Center for Visuel Kommunikation på Roskilde Universitetscenter, og Ane Hejlskov Larsen er leder af Center for Museologi ved Aarhus Universitet.
  OriginalsprogDansk
  TitelNy dansk museologi
  RedaktørerBruno Ingemann, Ane Hejlskov Larsen
  Antal sider4
  Udgivelses stedÅrhus
  ForlagAarhus Universitetsforlag
  Publikationsdato2005
  Sider9-12
  ISBN (Trykt)87-7934-233-7
  StatusUdgivet - 2005

  Citer dette

  Ingemann, B. (2005). Introduktion til ny dansk museologi. I B. Ingemann, & A. H. Larsen (red.), Ny dansk museologi (s. 9-12). Århus: Aarhus Universitetsforlag.
  Ingemann, Bruno. / Introduktion til ny dansk museologi. Ny dansk museologi. red. / Bruno Ingemann ; Ane Hejlskov Larsen. Århus : Aarhus Universitetsforlag, 2005. s. 9-12
  @inbook{9ed0f5c052be11dba4bc000ea68e967b,
  title = "Introduktion til ny dansk museologi",
  abstract = "Museerne rummer b{\aa}de oplevelse og kulturarv. Det erfarer mere end 10 millioner bes{\o}gende hvert {\aa}r. Tidligere har det v{\ae}ret vigtigt at se p{\aa}, hvordan man skulle drive museerne – men det bliver stadig mere interessant at fokusere p{\aa} hvorfor.Ny dansk museologi unders{\o}ger museet som id{\'e} og medie, analyserer det ideologiske grundlag for museet og betragter kritisk beskuerpositioner og formidlingsstrategier i samlinger og udstillinger.15 forskere, der alle er tilknyttet Dansk Museologisk Forskernetv{\ae}rk, pr{\ae}senterer i bogen et bredt spektrum af teorier og metoder. Antologiens detaljerede analyser af danske samlinger og udstillinger er s{\aa}ledes af b{\aa}de historisk, strukturel, {\ae}stetisk og kommunikationsteoretisk karakter.Bruno Ingemann er leder af Center for Visuel Kommunikation p{\aa} Roskilde Universitetscenter, og Ane Hejlskov Larsen er leder af Center for Museologi ved Aarhus Universitet.",
  author = "Bruno Ingemann",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-7934-233-7",
  pages = "9--12",
  editor = "Bruno Ingemann and Larsen, {Ane Hejlskov}",
  booktitle = "Ny dansk museologi",
  publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

  }

  Ingemann, B 2005, Introduktion til ny dansk museologi. i B Ingemann & AH Larsen (red), Ny dansk museologi. Aarhus Universitetsforlag, Århus, s. 9-12.

  Introduktion til ny dansk museologi. / Ingemann, Bruno.

  Ny dansk museologi. red. / Bruno Ingemann; Ane Hejlskov Larsen. Århus : Aarhus Universitetsforlag, 2005. s. 9-12.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  TY - CHAP

  T1 - Introduktion til ny dansk museologi

  AU - Ingemann, Bruno

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Museerne rummer både oplevelse og kulturarv. Det erfarer mere end 10 millioner besøgende hvert år. Tidligere har det været vigtigt at se på, hvordan man skulle drive museerne – men det bliver stadig mere interessant at fokusere på hvorfor.Ny dansk museologi undersøger museet som idé og medie, analyserer det ideologiske grundlag for museet og betragter kritisk beskuerpositioner og formidlingsstrategier i samlinger og udstillinger.15 forskere, der alle er tilknyttet Dansk Museologisk Forskernetværk, præsenterer i bogen et bredt spektrum af teorier og metoder. Antologiens detaljerede analyser af danske samlinger og udstillinger er således af både historisk, strukturel, æstetisk og kommunikationsteoretisk karakter.Bruno Ingemann er leder af Center for Visuel Kommunikation på Roskilde Universitetscenter, og Ane Hejlskov Larsen er leder af Center for Museologi ved Aarhus Universitet.

  AB - Museerne rummer både oplevelse og kulturarv. Det erfarer mere end 10 millioner besøgende hvert år. Tidligere har det været vigtigt at se på, hvordan man skulle drive museerne – men det bliver stadig mere interessant at fokusere på hvorfor.Ny dansk museologi undersøger museet som idé og medie, analyserer det ideologiske grundlag for museet og betragter kritisk beskuerpositioner og formidlingsstrategier i samlinger og udstillinger.15 forskere, der alle er tilknyttet Dansk Museologisk Forskernetværk, præsenterer i bogen et bredt spektrum af teorier og metoder. Antologiens detaljerede analyser af danske samlinger og udstillinger er således af både historisk, strukturel, æstetisk og kommunikationsteoretisk karakter.Bruno Ingemann er leder af Center for Visuel Kommunikation på Roskilde Universitetscenter, og Ane Hejlskov Larsen er leder af Center for Museologi ved Aarhus Universitet.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 87-7934-233-7

  SP - 9

  EP - 12

  BT - Ny dansk museologi

  A2 - Ingemann, Bruno

  A2 - Larsen, Ane Hejlskov

  PB - Aarhus Universitetsforlag

  CY - Århus

  ER -

  Ingemann B. Introduktion til ny dansk museologi. I Ingemann B, Larsen AH, red., Ny dansk museologi. Århus: Aarhus Universitetsforlag. 2005. s. 9-12