Steen Bengtsson, Sine Grønborg Knudsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Abstract

Rapporten evaluerer projektet ”Integrerede forløb for sindslidende”, hvor seks forsøgsprojekter fra 2011til 2013 har arbejdet med integration af behandling af og social indsats over for mennesker med sindslidelse. Projektet er igangsat af Socialstyrelsen med satspuljemidler. De seks forsøgsprojekter spænder over tre områder: børn, voksne og forebyggelse. De deltagende regioner er Region Syddanmark og Region Midtjylland, og de deltagende kommuner er Holstebro, Silkeborg, Randers, Kolding, Fredericia og Faaborg-Midtfyn. Evalueringen viser, at projekterne er meget forskellige, både i deres definition af begrebet integration og de konkrete værktøjer, der er indført. Fælles for projekterne er dog, at både borgere og fagpersonale har oplevet forløbene som positive. Borgerne oplever en positiv udvikling i deres situation, og fagpersonalet tilkendegiver, at de har fået bedre mulighed for at udveksle viden og faglige perspektiver. Omkostningsberegninger viser desuden, at den øgede integration ikke gør indsatserne dyrere.
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagSFI - Det nationale Forskningscenter for Velfærd
StatusUdgivet - 2013
Udgivet eksterntJa