Instrumentmagere

Sanne Krogh Groth (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiFormidling

Resumé

En af de vigtigste tendenser på ny musik- og lydkunstscenen i disse år er brugen af hjemmebyggede instrumenter. Stadig flere komponister indtager selv scenen – meget ofte med instrumenter, de selv har udtænkt og konstrueret. De forlader dermed den klassiske, abstrakte repræsentation for i stedet at gå i direkte aktion med materiale, klang og performance.

DIY og Circuit Bending er to af grenene indenfor tendensen. Digitale og analoge teknologier hackes, undersøges og sættes sammen på ny i konstellationer, der på én gang er både high og low tech. Alle medier og midler kan tages i brug – fra klaverer og synthesizere, til stiger og dampmaskiner.

Dette Fokus handler om nogle af disse komponister og deres instrumenter: Én udenlandsk og fire danske instrumentmagere, der hver repræsenterer et særligt område af denne spirende og spraglede scene.
OriginalsprogDansk
StatusUdgivet - 12 mar. 2012
NavnSeismograf/DMT
ISSN2245-4705

Emneord

  • DIY
  • instrument
  • elektronisk musik
  • lydkunst
  • ny musik

Citer dette

Groth, S. K. (red.) (2012). Instrumentmagere. Seismograf/DMT
Groth, Sanne Krogh (Redaktør). / Instrumentmagere. 2012. (Seismograf/DMT).
@book{d8850f8a7d114b5e85847c87e1467832,
title = "Instrumentmagere",
abstract = "En af de vigtigste tendenser p{\aa} ny musik- og lydkunstscenen i disse {\aa}r er brugen af hjemmebyggede instrumenter. Stadig flere komponister indtager selv scenen – meget ofte med instrumenter, de selv har udt{\ae}nkt og konstrueret. De forlader dermed den klassiske, abstrakte repr{\ae}sentation for i stedet at g{\aa} i direkte aktion med materiale, klang og performance.DIY og Circuit Bending er to af grenene indenfor tendensen. Digitale og analoge teknologier hackes, unders{\o}ges og s{\ae}ttes sammen p{\aa} ny i konstellationer, der p{\aa} {\'e}n gang er b{\aa}de high og low tech. Alle medier og midler kan tages i brug – fra klaverer og synthesizere, til stiger og dampmaskiner.Dette Fokus handler om nogle af disse komponister og deres instrumenter: {\'E}n udenlandsk og fire danske instrumentmagere, der hver repr{\ae}senterer et s{\ae}rligt omr{\aa}de af denne spirende og spraglede scene.",
keywords = "DIY, instrument, elektronisk musik, lydkunst, ny musik",
editor = "Groth, {Sanne Krogh}",
year = "2012",
month = "3",
day = "12",
language = "Dansk",

}

Groth, SK (red.) 2012, Instrumentmagere. Seismograf/DMT.

Instrumentmagere. / Groth, Sanne Krogh (Redaktør).

2012. (Seismograf/DMT).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiFormidling

TY - BOOK

T1 - Instrumentmagere

A2 - Groth, Sanne Krogh

PY - 2012/3/12

Y1 - 2012/3/12

N2 - En af de vigtigste tendenser på ny musik- og lydkunstscenen i disse år er brugen af hjemmebyggede instrumenter. Stadig flere komponister indtager selv scenen – meget ofte med instrumenter, de selv har udtænkt og konstrueret. De forlader dermed den klassiske, abstrakte repræsentation for i stedet at gå i direkte aktion med materiale, klang og performance.DIY og Circuit Bending er to af grenene indenfor tendensen. Digitale og analoge teknologier hackes, undersøges og sættes sammen på ny i konstellationer, der på én gang er både high og low tech. Alle medier og midler kan tages i brug – fra klaverer og synthesizere, til stiger og dampmaskiner.Dette Fokus handler om nogle af disse komponister og deres instrumenter: Én udenlandsk og fire danske instrumentmagere, der hver repræsenterer et særligt område af denne spirende og spraglede scene.

AB - En af de vigtigste tendenser på ny musik- og lydkunstscenen i disse år er brugen af hjemmebyggede instrumenter. Stadig flere komponister indtager selv scenen – meget ofte med instrumenter, de selv har udtænkt og konstrueret. De forlader dermed den klassiske, abstrakte repræsentation for i stedet at gå i direkte aktion med materiale, klang og performance.DIY og Circuit Bending er to af grenene indenfor tendensen. Digitale og analoge teknologier hackes, undersøges og sættes sammen på ny i konstellationer, der på én gang er både high og low tech. Alle medier og midler kan tages i brug – fra klaverer og synthesizere, til stiger og dampmaskiner.Dette Fokus handler om nogle af disse komponister og deres instrumenter: Én udenlandsk og fire danske instrumentmagere, der hver repræsenterer et særligt område af denne spirende og spraglede scene.

KW - DIY

KW - instrument

KW - elektronisk musik

KW - lydkunst

KW - ny musik

M3 - Antologi

BT - Instrumentmagere

ER -

Groth SK, (ed.). Instrumentmagere. 2012. (Seismograf/DMT).