Institutional change and spheres of authority

The case of microcredit

Publikation: Working paperForskning

Abstrakt

Ny litteratur der fokuserer på institutionel dynamik kan udvikle global governance-forskningen på to vigtige områder: 1 Hvordan nye policy idéer indrammes, cirkuleres, forhandles på det transnationale niveau. 2. Hvilke rolle strategiske aktører spiller i forandringen og styringen af transnationale institutioner. Denne tilgang bidrager til at udvikle global governance begrebet "spheres of authority" Det forklarer hvordan transnational lederskab kan bevares, selv om magten spredes i en globaliseret verden. Gennem en illustrativ case om microcredit, viser artiklen hvordan en tilgang baseret på institutional forandring kan bidrage til at udvikle forståelsen af de komplekse betingelser for transnational problemløsning, herunder betydningen af strategisk handlende aktører.
OriginalsprogEngelsk
Udgivelses stedRoskilde
UdgiverRoskilde Universitet
UdgaveJuni
ISBN (Trykt)87-92063-44-6
StatusUdgivet - 2010

Aagaard, P. (2010). Institutional change and spheres of authority: The case of microcredit. (Juni udg.) Roskilde: Roskilde Universitet.