Innovation og ledelse: Psykodynamiske perspektiver

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

  Resumé

  Innovation og ledelse. Psykodynamiske perspektiver. Tiltrædelsesforelæsning
  d. 24. Februar 2012, PAES, RUC.
  Denne forelæsning diskuterer først C. Otto Scharmers innovationsteori, der har vundet stor udbredelse i Danmark. Scharmer kritiseres for at ville udrydde fortiden i stedet for at udfordre den. Herefter en kort gennemgang af psykoanalytiske kreativitetsteorier, der munder ud i præsentationen af en trefaset psykodynamisk innovationsmodel og et tilhørende begreb om pseudoinnovation eller pervers innovation. Forelæsningen afsluttes med en gennemgang af hvordan egentligt kreativt intenderede organisationspsykologiske tilgange (AI, socialkonstruktionisme, positiv tænkning, politisk korrekthed m.m.) via afskrivningen af begreber som realitet og sandhed, kommer til at byde sig til, til ’kreativ’ tildækning af forhold i den offentlige forvaltning, der ikke tåler dagens lys.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftErhvervspsykologi
  Vol/bind10
  Udgave nummer2
  Sider (fra-til)34-53
  ISSN1602-9968
  StatusUdgivet - jun. 2012

  Emneord

  • Innovation, ledelse, psykodynamisk, Scharmer, pseudoinnovation

  Citer dette

  @article{c3010f6dda6441b19641a92eac10435d,
  title = "Innovation og ledelse: Psykodynamiske perspektiver",
  abstract = "Innovation og ledelse. Psykodynamiske perspektiver. Tiltr{\ae}delsesforel{\ae}sning d. 24. Februar 2012, PAES, RUC.Denne forel{\ae}sning diskuterer f{\o}rst C. Otto Scharmers innovationsteori, der har vundet stor udbredelse i Danmark. Scharmer kritiseres for at ville udrydde fortiden i stedet for at udfordre den. Herefter en kort gennemgang af psykoanalytiske kreativitetsteorier, der munder ud i pr{\ae}sentationen af en trefaset psykodynamisk innovationsmodel og et tilh{\o}rende begreb om pseudoinnovation eller pervers innovation. Forel{\ae}sningen afsluttes med en gennemgang af hvordan egentligt kreativt intenderede organisationspsykologiske tilgange (AI, socialkonstruktionisme, positiv t{\ae}nkning, politisk korrekthed m.m.) via afskrivningen af begreber som realitet og sandhed, kommer til at byde sig til, til ’kreativ’ tild{\ae}kning af forhold i den offentlige forvaltning, der ikke t{\aa}ler dagens lys.",
  keywords = "Innovation, ledelse, psykodynamisk, Scharmer, pseudoinnovation",
  author = "Steen Visholm",
  year = "2012",
  month = "6",
  language = "Dansk",
  volume = "10",
  pages = "34--53",
  journal = "Erhvervspsykologi",
  issn = "1602-9968",
  publisher = "Dansk Psykologisk Forlag",
  number = "2",

  }

  Innovation og ledelse : Psykodynamiske perspektiver. / Visholm, Steen.

  I: Erhvervspsykologi, Bind 10, Nr. 2, 06.2012, s. 34-53.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

  TY - JOUR

  T1 - Innovation og ledelse

  T2 - Psykodynamiske perspektiver

  AU - Visholm, Steen

  PY - 2012/6

  Y1 - 2012/6

  N2 - Innovation og ledelse. Psykodynamiske perspektiver. Tiltrædelsesforelæsning d. 24. Februar 2012, PAES, RUC.Denne forelæsning diskuterer først C. Otto Scharmers innovationsteori, der har vundet stor udbredelse i Danmark. Scharmer kritiseres for at ville udrydde fortiden i stedet for at udfordre den. Herefter en kort gennemgang af psykoanalytiske kreativitetsteorier, der munder ud i præsentationen af en trefaset psykodynamisk innovationsmodel og et tilhørende begreb om pseudoinnovation eller pervers innovation. Forelæsningen afsluttes med en gennemgang af hvordan egentligt kreativt intenderede organisationspsykologiske tilgange (AI, socialkonstruktionisme, positiv tænkning, politisk korrekthed m.m.) via afskrivningen af begreber som realitet og sandhed, kommer til at byde sig til, til ’kreativ’ tildækning af forhold i den offentlige forvaltning, der ikke tåler dagens lys.

  AB - Innovation og ledelse. Psykodynamiske perspektiver. Tiltrædelsesforelæsning d. 24. Februar 2012, PAES, RUC.Denne forelæsning diskuterer først C. Otto Scharmers innovationsteori, der har vundet stor udbredelse i Danmark. Scharmer kritiseres for at ville udrydde fortiden i stedet for at udfordre den. Herefter en kort gennemgang af psykoanalytiske kreativitetsteorier, der munder ud i præsentationen af en trefaset psykodynamisk innovationsmodel og et tilhørende begreb om pseudoinnovation eller pervers innovation. Forelæsningen afsluttes med en gennemgang af hvordan egentligt kreativt intenderede organisationspsykologiske tilgange (AI, socialkonstruktionisme, positiv tænkning, politisk korrekthed m.m.) via afskrivningen af begreber som realitet og sandhed, kommer til at byde sig til, til ’kreativ’ tildækning af forhold i den offentlige forvaltning, der ikke tåler dagens lys.

  KW - Innovation, ledelse, psykodynamisk, Scharmer, pseudoinnovation

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 10

  SP - 34

  EP - 53

  JO - Erhvervspsykologi

  JF - Erhvervspsykologi

  SN - 1602-9968

  IS - 2

  ER -