Indledning: Om årsagen, princippet og enheden

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Resumé

  Om årsagen, princippet og enheden præsenterer os for renæssancens største filosof, italieneren Giordano Bruno (1548-1600), der blev henrettet for sine dristige tanker om tankens frihed og et nyt verdensbillede. Bogen, der regnes for Brunos hovedværk fra 1583, er forsynet med en meget grundig indledning om Brunos spændende og begivenhedsrige liv og en nøgle til forståelse af teksten. Selve værket er udformet som en dybsindig og underholdende dialog om det nye og det gamle verdensbillede og tanken om det uendelige og naturen som guddommens spejl. Centralt står renæssancens opfattelse af verdens-sjælen, som gennemstrømmer alt stof og dermed også betinger menneskets relation til naturen. De vigtige emner brydes ofte af humoristiske eksempler, der gør teksten let at gå til for den almindelige læser og byder også på stof til den engagerede filosofistuderende.
  OriginalsprogDansk
  TitelOm årsagen, princippet og enheden
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagC. A. Reitzel
  Publikationsdato2000
  Sider7-106
  ISBN (Trykt)8778761883
  StatusUdgivet - 2000

  Bibliografisk note

  Genudgivet som print-on-demand i 2017 ved Lindhardt og Ringhof

  Emneord

  • Filosofi renæssance giordano bruno uendelighed naturlig magi

  Citer dette

  Haaning, A. (2000). Indledning: Om årsagen, princippet og enheden. I Om årsagen, princippet og enheden (s. 7-106). København: C. A. Reitzel.
  Haaning, Aksel. / Indledning : Om årsagen, princippet og enheden. Om årsagen, princippet og enheden. København : C. A. Reitzel, 2000. s. 7-106
  @inbook{dedc012749364df79308b9cd9c71e7da,
  title = "Indledning: Om {\aa}rsagen, princippet og enheden",
  abstract = "Om {\aa}rsagen, princippet og enheden pr{\ae}senterer os for ren{\ae}ssancens st{\o}rste filosof, italieneren Giordano Bruno (1548-1600), der blev henrettet for sine dristige tanker om tankens frihed og et nyt verdensbillede. Bogen, der regnes for Brunos hovedv{\ae}rk fra 1583, er forsynet med en meget grundig indledning om Brunos sp{\ae}ndende og begivenhedsrige liv og en n{\o}gle til forst{\aa}else af teksten. Selve v{\ae}rket er udformet som en dybsindig og underholdende dialog om det nye og det gamle verdensbillede og tanken om det uendelige og naturen som guddommens spejl. Centralt st{\aa}r ren{\ae}ssancens opfattelse af verdens-sj{\ae}len, som gennemstr{\o}mmer alt stof og dermed ogs{\aa} betinger menneskets relation til naturen. De vigtige emner brydes ofte af humoristiske eksempler, der g{\o}r teksten let at g{\aa} til for den almindelige l{\ae}ser og byder ogs{\aa} p{\aa} stof til den engagerede filosofistuderende.",
  keywords = "Filosofi ren{\ae}ssance giordano bruno uendelighed naturlig magi",
  author = "Aksel Haaning",
  note = "Genudgivet som print-on-demand i 2017 ved Lindhardt og Ringhof",
  year = "2000",
  language = "Dansk",
  isbn = "8778761883",
  pages = "7--106",
  booktitle = "Om {\aa}rsagen, princippet og enheden",
  publisher = "C. A. Reitzel",

  }

  Haaning, A 2000, Indledning: Om årsagen, princippet og enheden. i Om årsagen, princippet og enheden. C. A. Reitzel, København, s. 7-106.

  Indledning : Om årsagen, princippet og enheden. / Haaning, Aksel.

  Om årsagen, princippet og enheden. København : C. A. Reitzel, 2000. s. 7-106.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  TY - CHAP

  T1 - Indledning

  T2 - Om årsagen, princippet og enheden

  AU - Haaning, Aksel

  N1 - Genudgivet som print-on-demand i 2017 ved Lindhardt og Ringhof

  PY - 2000

  Y1 - 2000

  N2 - Om årsagen, princippet og enheden præsenterer os for renæssancens største filosof, italieneren Giordano Bruno (1548-1600), der blev henrettet for sine dristige tanker om tankens frihed og et nyt verdensbillede. Bogen, der regnes for Brunos hovedværk fra 1583, er forsynet med en meget grundig indledning om Brunos spændende og begivenhedsrige liv og en nøgle til forståelse af teksten. Selve værket er udformet som en dybsindig og underholdende dialog om det nye og det gamle verdensbillede og tanken om det uendelige og naturen som guddommens spejl. Centralt står renæssancens opfattelse af verdens-sjælen, som gennemstrømmer alt stof og dermed også betinger menneskets relation til naturen. De vigtige emner brydes ofte af humoristiske eksempler, der gør teksten let at gå til for den almindelige læser og byder også på stof til den engagerede filosofistuderende.

  AB - Om årsagen, princippet og enheden præsenterer os for renæssancens største filosof, italieneren Giordano Bruno (1548-1600), der blev henrettet for sine dristige tanker om tankens frihed og et nyt verdensbillede. Bogen, der regnes for Brunos hovedværk fra 1583, er forsynet med en meget grundig indledning om Brunos spændende og begivenhedsrige liv og en nøgle til forståelse af teksten. Selve værket er udformet som en dybsindig og underholdende dialog om det nye og det gamle verdensbillede og tanken om det uendelige og naturen som guddommens spejl. Centralt står renæssancens opfattelse af verdens-sjælen, som gennemstrømmer alt stof og dermed også betinger menneskets relation til naturen. De vigtige emner brydes ofte af humoristiske eksempler, der gør teksten let at gå til for den almindelige læser og byder også på stof til den engagerede filosofistuderende.

  KW - Filosofi renæssance giordano bruno uendelighed naturlig magi

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 8778761883

  SP - 7

  EP - 106

  BT - Om årsagen, princippet og enheden

  PB - C. A. Reitzel

  CY - København

  ER -

  Haaning A. Indledning: Om årsagen, princippet og enheden. I Om årsagen, princippet og enheden. København: C. A. Reitzel. 2000. s. 7-106