Individualitet og civilisation

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  Resumé

  Afhandlingen fremstiller den moderne vestlige opfattelse af individualitet. Afhandlingen bygger på filosofi, mentalitetshistorie, historie og samfundsteori og det videnskabsteoretiske grundlag udgøres af den kritiske teori og den såkaldte civilisationskritik. Renæssancehumanismen, oplysningstrsaditionen og marxismen analyseres i forhold til behov og individualtet. Barndommens, moderkærlighedens og seksualitetens historie inddrages og analyseres, og der indskydes aktuelle perspektiveringer via Foucaults position og Ernst Blochs do.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagKøbenhavns Universitet
  Antal sider318
  ISBN (Trykt)87-87811-05-7
  StatusUdgivet - 1986

  Citer dette

  Dupont, S. (1986). Individualitet og civilisation. København: Københavns Universitet.
  Dupont, Søren. / Individualitet og civilisation. København : Københavns Universitet, 1986. 318 s.
  @phdthesis{69120d50517011dc8d91000ea68e967b,
  title = "Individualitet og civilisation",
  abstract = "Afhandlingen fremstiller den moderne vestlige opfattelse af individualitet. Afhandlingen bygger p{\aa} filosofi, mentalitetshistorie, historie og samfundsteori og det videnskabsteoretiske grundlag udg{\o}res af den kritiske teori og den s{\aa}kaldte civilisationskritik. Ren{\ae}ssancehumanismen, oplysningstrsaditionen og marxismen analyseres i forhold til behov og individualtet. Barndommens, moderk{\ae}rlighedens og seksualitetens historie inddrages og analyseres, og der indskydes aktuelle perspektiveringer via Foucaults position og Ernst Blochs do.",
  author = "S{\o}ren Dupont",
  year = "1986",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-87811-05-7",
  publisher = "K{\o}benhavns Universitet",

  }

  Dupont, S 1986, Individualitet og civilisation. Københavns Universitet, København.

  Individualitet og civilisation. / Dupont, Søren.

  København : Københavns Universitet, 1986. 318 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  TY - BOOK

  T1 - Individualitet og civilisation

  AU - Dupont, Søren

  PY - 1986

  Y1 - 1986

  N2 - Afhandlingen fremstiller den moderne vestlige opfattelse af individualitet. Afhandlingen bygger på filosofi, mentalitetshistorie, historie og samfundsteori og det videnskabsteoretiske grundlag udgøres af den kritiske teori og den såkaldte civilisationskritik. Renæssancehumanismen, oplysningstrsaditionen og marxismen analyseres i forhold til behov og individualtet. Barndommens, moderkærlighedens og seksualitetens historie inddrages og analyseres, og der indskydes aktuelle perspektiveringer via Foucaults position og Ernst Blochs do.

  AB - Afhandlingen fremstiller den moderne vestlige opfattelse af individualitet. Afhandlingen bygger på filosofi, mentalitetshistorie, historie og samfundsteori og det videnskabsteoretiske grundlag udgøres af den kritiske teori og den såkaldte civilisationskritik. Renæssancehumanismen, oplysningstrsaditionen og marxismen analyseres i forhold til behov og individualtet. Barndommens, moderkærlighedens og seksualitetens historie inddrages og analyseres, og der indskydes aktuelle perspektiveringer via Foucaults position og Ernst Blochs do.

  M3 - Ph.d.-afhandling

  SN - 87-87811-05-7

  BT - Individualitet og civilisation

  PB - Københavns Universitet

  CY - København

  ER -

  Dupont S. Individualitet og civilisation. København: Københavns Universitet, 1986. 318 s.