Impact of the national test strategy on the development of the Covid-19 pandemic in Denmark

Bidragets oversatte titel: Virkning af ​​den nationale teststrategi på udviklingen af ​​Covid-19-pandemien i Danmark

Peter Kamp Busk*, Thomas Birk Kristiansen, Allan Engsig-Karup

*Corresponding author

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Abstract

Under Covid-19-pandemien har Danmark fulgt en unik masseteststrategi, der kulminerede med testning af mere end 8.000 borgere pr. 100.000 indbyggere pr. dag i foråret 2021. Strategien giver gratis, fri adgang til Covid-19-test. I 2021 er dokumentation for test eller vaccination i form af coronapas nødvendigt for adgang til arbejdsplads, uddannelsesinstitutioner, restauranter og mange andre steder.
I denne rapport analyserede vi effekten af den danske masseteststrategi i relevante perioder i pandemien. Analysen viser, at massetestning ikke havde indflydelse på antallet af indlæggelser under pandemien. Endvidere steg positivprocenten på sammenlignelige dage under det høje testniveau i foråret 2021, hvilket indikerer, at massetest i bedste fald ikke reducerede forekomsten af Covid-19.
Forholdet mellem positive ved antigentest og ved rt-PCR test tyder på, at mange ikke bliver testet tidligt i deres coronaforløb, hvor risikoen for overførsel af smitte er størst.
En sandsynlig forklaring på, at massetest er virkningsløst i forhold til at forebygge hospitalsindlæggelser og sænke smittetallet er, at testningen øger de testede persons risikoadfærd, så en høj andel af falske negative ved lav Covid-19 prævalens kombineret med øget risikoadfærd opvejer de fordelagtige virkninger af massetest.
Bidragets oversatte titelVirkning af ​​den nationale teststrategi på udviklingen af ​​Covid-19-pandemien i Danmark
OriginalsprogEngelsk
UdgivelsesstedRoskilde
ForlagRoskilde Universitet
Antal sider23
StatusUdgivet - 6 jul. 2021

Citer dette