IKT-praksis på RUC-studier

Jørgen Lerche Nielsen, Mikala Hansbøl, Kirsten Meyer

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  Resumé

  Rapporten præsenterer nogle undervisere og studerendes oplevelser af forudsætninger, betingelser, tilgængelighed og muligheder for at anvende IKT til forskellige formål i forbindelse med forskellige studieaktiviteter på RUC-studierne. Delrapporten giver et billede af undervisere og studerendes ople-velse af IKTs anvendelsesmuligheder i forbindelse med de forskellige praksisformer: Undervisning (fx kurser, seminarer, workshops), vejledning og projektarbejdet. Desuden er de interviewede optaget af studieadministrative aspekter. Delrapporten er baseret på kvalitative interviews med undervisere og studerende, der dækker et bredt udsnit af fag og studier på RUC. Det viser sig, at IKT som redskab stadig er relativt uopdyrket og præget af tilfældigheder rundt omkring på RUC. Store variationer gør sig gældende. Samtidig er området dog netop nu under stærk udvikling. De mest anvendte måder at anvende teknologien på viser sig at være projektskrivning, e-mail og internetsøgning. Delrapporten gennemgår særligt de fem IKT-former e-mail, postlister, hjemmesider, præsentations/formidlingsværktøj og samarbejdssystemer/konferencesystemer. Et generelt billede er, at en øget bevidsthed omkring mulighederne for at kunne understøtte diverse aktiviteter på RUC med IKT vil være af betydning. Men også at komplekse og interpersonelle aktivitetsfelter forudsætter det personlige møde og engagement hos studerende og undervisere. Rapporten munder ud i visioner og anbefalinger.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedRoskilde
  ForlagRoskilde Universitet
  Antal sider34
  StatusUdgivet - 2002
  NavnCNCL Occasional Paper
  Nummer1.8
  ISSN1602-334X

  Emneord

  • IKT-anvendelse på RUC
  • IKT og praksisformer
  • IKT og undervisning
  • vejledning
  • læring
  • kommunikation
  • videndeling
  • studieadministration
  • samarbejdssystemer

  Citer dette

  Nielsen, J. L., Hansbøl, M., & Meyer, K. (2002). IKT-praksis på RUC-studier. Roskilde: Roskilde Universitet. CNCL Occasional Paper, Nr. 1.8
  Nielsen, Jørgen Lerche ; Hansbøl, Mikala ; Meyer, Kirsten. / IKT-praksis på RUC-studier. Roskilde : Roskilde Universitet, 2002. 34 s. (CNCL Occasional Paper; Nr. 1.8).
  @book{d03fd63d0ba84f8a8af4e2d267712f1e,
  title = "IKT-praksis p{\aa} RUC-studier",
  abstract = "Rapporten pr{\ae}senterer nogle undervisere og studerendes oplevelser af foruds{\ae}tninger, betingelser, tilg{\ae}ngelighed og muligheder for at anvende IKT til forskellige form{\aa}l i forbindelse med forskellige studieaktiviteter p{\aa} RUC-studierne. Delrapporten giver et billede af undervisere og studerendes ople-velse af IKTs anvendelsesmuligheder i forbindelse med de forskellige praksisformer: Undervisning (fx kurser, seminarer, workshops), vejledning og projektarbejdet. Desuden er de interviewede optaget af studieadministrative aspekter. Delrapporten er baseret p{\aa} kvalitative interviews med undervisere og studerende, der d{\ae}kker et bredt udsnit af fag og studier p{\aa} RUC. Det viser sig, at IKT som redskab stadig er relativt uopdyrket og pr{\ae}get af tilf{\ae}ldigheder rundt omkring p{\aa} RUC. Store variationer g{\o}r sig g{\ae}ldende. Samtidig er omr{\aa}det dog netop nu under st{\ae}rk udvikling. De mest anvendte m{\aa}der at anvende teknologien p{\aa} viser sig at v{\ae}re projektskrivning, e-mail og internets{\o}gning. Delrapporten gennemg{\aa}r s{\ae}rligt de fem IKT-former e-mail, postlister, hjemmesider, pr{\ae}sentations/formidlingsv{\ae}rkt{\o}j og samarbejdssystemer/konferencesystemer. Et generelt billede er, at en {\o}get bevidsthed omkring mulighederne for at kunne underst{\o}tte diverse aktiviteter p{\aa} RUC med IKT vil v{\ae}re af betydning. Men ogs{\aa} at komplekse og interpersonelle aktivitetsfelter foruds{\ae}tter det personlige m{\o}de og engagement hos studerende og undervisere. Rapporten munder ud i visioner og anbefalinger.",
  keywords = "IKT-anvendelse p{\aa} RUC, IKT og praksisformer, IKT og undervisning, vejledning, l{\ae}ring, kommunikation, videndeling, studieadministration, samarbejdssystemer",
  author = "Nielsen, {J{\o}rgen Lerche} and Mikala Hansb{\o}l and Kirsten Meyer",
  year = "2002",
  language = "Dansk",
  publisher = "Roskilde Universitet",

  }

  Nielsen, JL, Hansbøl, M & Meyer, K 2002, IKT-praksis på RUC-studier. CNCL Occasional Paper, nr. 1.8, Roskilde Universitet, Roskilde.

  IKT-praksis på RUC-studier. / Nielsen, Jørgen Lerche; Hansbøl, Mikala; Meyer, Kirsten.

  Roskilde : Roskilde Universitet, 2002. 34 s. (CNCL Occasional Paper; Nr. 1.8).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  TY - RPRT

  T1 - IKT-praksis på RUC-studier

  AU - Nielsen, Jørgen Lerche

  AU - Hansbøl, Mikala

  AU - Meyer, Kirsten

  PY - 2002

  Y1 - 2002

  N2 - Rapporten præsenterer nogle undervisere og studerendes oplevelser af forudsætninger, betingelser, tilgængelighed og muligheder for at anvende IKT til forskellige formål i forbindelse med forskellige studieaktiviteter på RUC-studierne. Delrapporten giver et billede af undervisere og studerendes ople-velse af IKTs anvendelsesmuligheder i forbindelse med de forskellige praksisformer: Undervisning (fx kurser, seminarer, workshops), vejledning og projektarbejdet. Desuden er de interviewede optaget af studieadministrative aspekter. Delrapporten er baseret på kvalitative interviews med undervisere og studerende, der dækker et bredt udsnit af fag og studier på RUC. Det viser sig, at IKT som redskab stadig er relativt uopdyrket og præget af tilfældigheder rundt omkring på RUC. Store variationer gør sig gældende. Samtidig er området dog netop nu under stærk udvikling. De mest anvendte måder at anvende teknologien på viser sig at være projektskrivning, e-mail og internetsøgning. Delrapporten gennemgår særligt de fem IKT-former e-mail, postlister, hjemmesider, præsentations/formidlingsværktøj og samarbejdssystemer/konferencesystemer. Et generelt billede er, at en øget bevidsthed omkring mulighederne for at kunne understøtte diverse aktiviteter på RUC med IKT vil være af betydning. Men også at komplekse og interpersonelle aktivitetsfelter forudsætter det personlige møde og engagement hos studerende og undervisere. Rapporten munder ud i visioner og anbefalinger.

  AB - Rapporten præsenterer nogle undervisere og studerendes oplevelser af forudsætninger, betingelser, tilgængelighed og muligheder for at anvende IKT til forskellige formål i forbindelse med forskellige studieaktiviteter på RUC-studierne. Delrapporten giver et billede af undervisere og studerendes ople-velse af IKTs anvendelsesmuligheder i forbindelse med de forskellige praksisformer: Undervisning (fx kurser, seminarer, workshops), vejledning og projektarbejdet. Desuden er de interviewede optaget af studieadministrative aspekter. Delrapporten er baseret på kvalitative interviews med undervisere og studerende, der dækker et bredt udsnit af fag og studier på RUC. Det viser sig, at IKT som redskab stadig er relativt uopdyrket og præget af tilfældigheder rundt omkring på RUC. Store variationer gør sig gældende. Samtidig er området dog netop nu under stærk udvikling. De mest anvendte måder at anvende teknologien på viser sig at være projektskrivning, e-mail og internetsøgning. Delrapporten gennemgår særligt de fem IKT-former e-mail, postlister, hjemmesider, præsentations/formidlingsværktøj og samarbejdssystemer/konferencesystemer. Et generelt billede er, at en øget bevidsthed omkring mulighederne for at kunne understøtte diverse aktiviteter på RUC med IKT vil være af betydning. Men også at komplekse og interpersonelle aktivitetsfelter forudsætter det personlige møde og engagement hos studerende og undervisere. Rapporten munder ud i visioner og anbefalinger.

  KW - IKT-anvendelse på RUC

  KW - IKT og praksisformer

  KW - IKT og undervisning

  KW - vejledning

  KW - læring

  KW - kommunikation

  KW - videndeling

  KW - studieadministration

  KW - samarbejdssystemer

  M3 - Rapport

  BT - IKT-praksis på RUC-studier

  PB - Roskilde Universitet

  CY - Roskilde

  ER -

  Nielsen JL, Hansbøl M, Meyer K. IKT-praksis på RUC-studier. Roskilde: Roskilde Universitet, 2002. 34 s. (CNCL Occasional Paper; Nr. 1.8).