Ikke populisme, sund fornuft

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debat

Abstract

Det var opløftende at læse Anders Brøndum Mortensens kronik (14. november) om virksomhedernes ansvar for at skabe reel værdi for mennesker og samtidigt bidrage positivt til natur og omgivelser. Virksomheder eksisterer for jordens skyld og ikke omvendt. Til gengæld er det forstemmende at læse studielederens rygmarvsrefleks: »Det er økonomisk populisme.« Økonomi er alt for kompleks for sådan en nybagt kandidat, forstås. »Stort set ingen havde set finanskrisen komme i 2007 og ingen vidste, at klimaforandringerne ville accelerere på den måde for 30 år siden,« undskylder studieleder, Kristian Miltersen sig.

De regelmæssige finanskriser har været kendt i snart 200 år, og der har været masser af advarsler om miljø- og klimakrisen: A blueprint for survivel, ’Grænser for vækst,’ ’Brundtlandrapporten’ – you name it. Men mainstreamøkonomer har tit glimret ved deres fravær, måske fordi de ofte lever af at understøtte pengekredsløbets dominans over den realøkonomi, som ABM beskriver. Den økonomiske tilpasning til vore omgivelser og deres muligheder og begrænsninger er ikke populisme, men sund økonomisk fornuft. Det burde ikke mindst en studieleder kunne forstå.

(Se også Anders Brøndum Mortensen: Gentænk erhvervslivet fra skolebænken. Information 13/11 2012 . http://www.information.dk/print/316920
samt Duellen: 'Det er økonomisk populisme'. Af Naja Dandanell http://www.information.dk/316918 )
OriginalsprogDansk
TidsskriftInformation
Vol/bind68
Udgave nummer267
Sider (fra-til)19
Antal sider1
ISSN1602-2572
StatusUdgivet - 17 nov. 2012

Citer dette