Hvornår er agil projektledelse rigtig?

  Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

  Resumé

  Styrken ved agil projektledelse er hurtigheden og muligheden for at absorbere ændringer hurtigt gennem hele projektets løbetid, men der er naturligvis også nogle svagheder. Nogle af dem nævner jeg i artiklen, men derudover egner agil-formen sig ikke specielt godt til komplicerede projekter, hvor liv eller mange penge er på spil. Agil-formen er heller ikke velegnet til umotiverede medarbejdere, fordi de ikke har noget at bidrage med. For en projektleder synes jeg, at det er væsentligt at have et dybdegående kendskab til positive og negative sider ved både agil og plandreven projektledelse. Verden er kompleks, og vores projekter derfor er tilsvarende komplekse. Som projektleder bør man således kunne analysere sig frem til den rigtige form for projektledelse, uanset om det er agil projektledelse eller ej.

  OriginalsprogDansk
  Publikationsdato22 mar. 2011
  StatusUdgivet - 22 mar. 2011

  Citer dette

  @misc{8898885b258446e4b14d54e6af4c1b23,
  title = "Hvorn{\aa}r er agil projektledelse rigtig?",
  abstract = "Styrken ved agil projektledelse er hurtigheden og muligheden for at absorbere {\ae}ndringer hurtigt gennem hele projektets l{\o}betid, men der er naturligvis ogs{\aa} nogle svagheder. Nogle af dem n{\ae}vner jeg i artiklen, men derudover egner agil-formen sig ikke specielt godt til komplicerede projekter, hvor liv eller mange penge er p{\aa} spil. Agil-formen er heller ikke velegnet til umotiverede medarbejdere, fordi de ikke har noget at bidrage med. For en projektleder synes jeg, at det er v{\ae}sentligt at have et dybdeg{\aa}ende kendskab til positive og negative sider ved b{\aa}de agil og plandreven projektledelse. Verden er kompleks, og vores projekter derfor er tilsvarende komplekse. Som projektleder b{\o}r man s{\aa}ledes kunne analysere sig frem til den rigtige form for projektledelse, uanset om det er agil projektledelse eller ej.",
  author = "Jan Pries-Heje",
  year = "2011",
  month = "3",
  day = "22",
  language = "Dansk",
  type = "Other",

  }

  Hvornår er agil projektledelse rigtig? / Pries-Heje, Jan.

  2011, .

  Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

  TY - ICOMM

  T1 - Hvornår er agil projektledelse rigtig?

  AU - Pries-Heje, Jan

  PY - 2011/3/22

  Y1 - 2011/3/22

  N2 - Styrken ved agil projektledelse er hurtigheden og muligheden for at absorbere ændringer hurtigt gennem hele projektets løbetid, men der er naturligvis også nogle svagheder. Nogle af dem nævner jeg i artiklen, men derudover egner agil-formen sig ikke specielt godt til komplicerede projekter, hvor liv eller mange penge er på spil. Agil-formen er heller ikke velegnet til umotiverede medarbejdere, fordi de ikke har noget at bidrage med. For en projektleder synes jeg, at det er væsentligt at have et dybdegående kendskab til positive og negative sider ved både agil og plandreven projektledelse. Verden er kompleks, og vores projekter derfor er tilsvarende komplekse. Som projektleder bør man således kunne analysere sig frem til den rigtige form for projektledelse, uanset om det er agil projektledelse eller ej.

  AB - Styrken ved agil projektledelse er hurtigheden og muligheden for at absorbere ændringer hurtigt gennem hele projektets løbetid, men der er naturligvis også nogle svagheder. Nogle af dem nævner jeg i artiklen, men derudover egner agil-formen sig ikke specielt godt til komplicerede projekter, hvor liv eller mange penge er på spil. Agil-formen er heller ikke velegnet til umotiverede medarbejdere, fordi de ikke har noget at bidrage med. For en projektleder synes jeg, at det er væsentligt at have et dybdegående kendskab til positive og negative sider ved både agil og plandreven projektledelse. Verden er kompleks, og vores projekter derfor er tilsvarende komplekse. Som projektleder bør man således kunne analysere sig frem til den rigtige form for projektledelse, uanset om det er agil projektledelse eller ej.

  M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

  ER -