Как стать профессионалом

Bidragets oversatte titel: Hvordan man bliver professionel

Margarita Popova, Anders Siig Andersen, Søren Dupont, Irina Akhmetova

  Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Avisartikel

  Abstract

  Den artikel præsenterer til de russiske læsere en innovativ pædagogik på RUC som er en progressiv retning at forberede de professionelle.
  RUCs pædagogiske model er et udtryk for ideen om at den studerende bliver fagligt stærkere, hvis problemsøgningen og -formuleringen motiveres af den studerendes egne interesser for et bestemt problemfelt. Artiklen beskriver RUCs væsentlige værdier: problemorienterede, eksemplariske og deltagerstyrede projektarbejde, tværfaglighed, samfundets efterspørgsel, kombinerende uddannelse, videnskabelig nytænkning og innovation.
  En særlig fokus på projektvejlederens rolle og opgaver. At bruge projektvejledning medfører en ændring af underviserens funktion. Derfor tilbyder RUC de nyansatte undervisere, der tidligere har arbejde på andre universiteter at deltage i et forberedende kursusforløb på center for ’universitets pædagogik’, UniPæd. Underviserens opkvalificering inddragelses af forskellige emner: den teoretiske begrundelse for problemorienteret projektarbejde, læringsteori, formål og egenskaber ved brug af problemorienteret projektarbejde som læringsmetode, projektvejlederens funktioner, projektvejlederens position i rollen som eksaminator.
  Bolognaprocessen stiller nye krav til uddannelseskvaliteten og bevirker at de studerende skal inddrages i forskellige, ikke statiske videnskabelige arbejdsprocesser. Det højner kvaliteten af de studerendes uddannelse og forbereder dem på et professionelt virke ved at udvikle deres initiativ, selvstændighed i beslutningssituationer, omstillingsparathed, til at træffe beslutninger, og parathed, evne til at bruge en given viden til at løse et praktiske opgaver. Roskilde Universitet har opnået betydelige positive resultater ved at bruge projektmetoden i undervisningen og vil med glæde dele disse erfaringer med russiske kollegaer.
  Bidragets oversatte titelHvordan man bliver professionel
  OriginalsprogRussisk
  AvisУчительская газета
  Udgave nummer44
  Sider (fra-til)19
  Antal sider1
  ISSN0233-4488
  StatusUdgivet - 30 okt. 2012

  Citer dette