Hvis statsministeren misrøgter sit embede

Tim Knudsen, Peter Heyn Nielsen, Poul Smidt

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I dansk sammenhæng har der været formodninger om, at et par statsministre havde sindslidelser, der gik ud over deres arbejde. Det nyeste eksempel er Viggo Kampmann. Artiklen peger på, at der dog ikke er fundet lægelig dokumentation for en sindslidelse i statsministertiden. Desuden viser en dag-til-dag rekonstruktion af hans arbejde i den mest kritiske periode i sensommeren 1961, at han arbejdede mere og bedre, end man umiddelbart skulle vente af en formodet syg mand. Men der var dog bekymrende uregelmæssigheder i Kampmanns embedsførelse, som blev holdt skjult for offentligheden, og som heller ikke blev håndteret af departementschefen. Artiklen anbefaler, at Statsministeriet med departementschefen i spidsen ruster sig til at håndtere eventuelle fremtidige kriser i forbindelse med statsministerens embedsudøvelse.
OriginalsprogDansk
TidsskriftØkonomi og Politik
Vol/bind90
Udgave nummer3
Sider (fra-til)75-91
Antal sider17
ISSN0030-1906
StatusUdgivet - 1 okt. 2017

Emneord

  • historie
  • Statsministre
  • samfundsvidenskabelige fag
  • Statsministerembedet
  • ministre
  • Centraladministrationen
  • forskning

Citer dette

Knudsen, Tim ; Nielsen, Peter Heyn ; Smidt, Poul. / Hvis statsministeren misrøgter sit embede. I: Økonomi og Politik. 2017 ; Bind 90, Nr. 3. s. 75-91.
@article{485860b513b24a23ac8b0e3328f7680e,
title = "Hvis statsministeren misr{\o}gter sit embede",
abstract = "I dansk sammenh{\ae}ng har der v{\ae}ret formodninger om, at et par statsministre havde sindslidelser, der gik ud over deres arbejde. Det nyeste eksempel er Viggo Kampmann. Artiklen peger p{\aa}, at der dog ikke er fundet l{\ae}gelig dokumentation for en sindslidelse i statsministertiden. Desuden viser en dag-til-dag rekonstruktion af hans arbejde i den mest kritiske periode i sensommeren 1961, at han arbejdede mere og bedre, end man umiddelbart skulle vente af en formodet syg mand. Men der var dog bekymrende uregelm{\ae}ssigheder i Kampmanns embedsf{\o}relse, som blev holdt skjult for offentligheden, og som heller ikke blev h{\aa}ndteret af departementschefen. Artiklen anbefaler, at Statsministeriet med departementschefen i spidsen ruster sig til at h{\aa}ndtere eventuelle fremtidige kriser i forbindelse med statsministerens embedsud{\o}velse.",
keywords = "historie, Statsministre, samfundsvidenskabelige fag, Statsministerembedet, ministre, Centraladministrationen, forskning",
author = "Tim Knudsen and Nielsen, {Peter Heyn} and Poul Smidt",
year = "2017",
month = "10",
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "90",
pages = "75--91",
journal = "Oekonomi og Politik",
issn = "0030-1906",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "3",

}

Knudsen, T, Nielsen, PH & Smidt, P 2017, 'Hvis statsministeren misrøgter sit embede', Økonomi og Politik, bind 90, nr. 3, s. 75-91.

Hvis statsministeren misrøgter sit embede. / Knudsen, Tim; Nielsen, Peter Heyn; Smidt, Poul.

I: Økonomi og Politik, Bind 90, Nr. 3, 01.10.2017, s. 75-91.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Hvis statsministeren misrøgter sit embede

AU - Knudsen, Tim

AU - Nielsen, Peter Heyn

AU - Smidt, Poul

PY - 2017/10/1

Y1 - 2017/10/1

N2 - I dansk sammenhæng har der været formodninger om, at et par statsministre havde sindslidelser, der gik ud over deres arbejde. Det nyeste eksempel er Viggo Kampmann. Artiklen peger på, at der dog ikke er fundet lægelig dokumentation for en sindslidelse i statsministertiden. Desuden viser en dag-til-dag rekonstruktion af hans arbejde i den mest kritiske periode i sensommeren 1961, at han arbejdede mere og bedre, end man umiddelbart skulle vente af en formodet syg mand. Men der var dog bekymrende uregelmæssigheder i Kampmanns embedsførelse, som blev holdt skjult for offentligheden, og som heller ikke blev håndteret af departementschefen. Artiklen anbefaler, at Statsministeriet med departementschefen i spidsen ruster sig til at håndtere eventuelle fremtidige kriser i forbindelse med statsministerens embedsudøvelse.

AB - I dansk sammenhæng har der været formodninger om, at et par statsministre havde sindslidelser, der gik ud over deres arbejde. Det nyeste eksempel er Viggo Kampmann. Artiklen peger på, at der dog ikke er fundet lægelig dokumentation for en sindslidelse i statsministertiden. Desuden viser en dag-til-dag rekonstruktion af hans arbejde i den mest kritiske periode i sensommeren 1961, at han arbejdede mere og bedre, end man umiddelbart skulle vente af en formodet syg mand. Men der var dog bekymrende uregelmæssigheder i Kampmanns embedsførelse, som blev holdt skjult for offentligheden, og som heller ikke blev håndteret af departementschefen. Artiklen anbefaler, at Statsministeriet med departementschefen i spidsen ruster sig til at håndtere eventuelle fremtidige kriser i forbindelse med statsministerens embedsudøvelse.

KW - historie

KW - Statsministre

KW - samfundsvidenskabelige fag

KW - Statsministerembedet

KW - ministre

KW - Centraladministrationen

KW - forskning

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 90

SP - 75

EP - 91

JO - Oekonomi og Politik

JF - Oekonomi og Politik

SN - 0030-1906

IS - 3

ER -