Hvis konsultation er svaret på tværfaglige samarbejder, hvad er så spørgsmålet?

Jimmy Krab, Lene Skytthe Kaarsberg Schmidt, Kira Grith Kofoed

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  Resumé

  Artiklen belyser hvordan politiske dagsordner om inklusion har betydning for organiseringer af det tværfaglige samarbejde om børn i vanskeligheder, og på hvilke måder der organiseres konsultative processer for samarbejdet. Vi har fokus på, hvordan de professionelle i disse organiseringer forhandler om forskellige opfattelser af børn, og hvilke rammer der er nødvendige for at kunne udføre praksis. De konsultative processer er ofte betegnet som dialogiske, men vi finder, at selve organiseringerne er med til at hierarkisere hvilke professionelle, der kan være i kontakt med hinanden hvornår og hvordan. Endelig peger vi på, at de konsultative organiseringer ikke altid giver sikre svar på komplekse problemstillinger, og at det er nødvendigt også at forholde sig til de mange nye spørgsmål og dilemmaer, som disse organiseringer skaber.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftGjallerhorn
  Udgave nummer21
  Sider (fra-til)72 -82
  Antal sider10
  ISSN1604-4894
  StatusUdgivet - sep. 2015

  Emneord

  • Tværprofessionelt samarbejde
  • Politikker om inklusion
  • Konfliktuel Kooperation

  Citer dette

  Krab, J., Skytthe Kaarsberg Schmidt, L., & Grith Kofoed, K. (2015). Hvis konsultation er svaret på tværfaglige samarbejder, hvad er så spørgsmålet? Gjallerhorn, (21), 72 -82.
  Krab, Jimmy ; Skytthe Kaarsberg Schmidt, Lene ; Grith Kofoed, Kira . / Hvis konsultation er svaret på tværfaglige samarbejder, hvad er så spørgsmålet?. I: Gjallerhorn. 2015 ; Nr. 21. s. 72 -82.
  @article{b88c3f5f105f4c5f8ef938a6b02be0e2,
  title = "Hvis konsultation er svaret p{\aa} tv{\ae}rfaglige samarbejder, hvad er s{\aa} sp{\o}rgsm{\aa}let?",
  abstract = "Artiklen belyser hvordan politiske dagsordner om inklusion har betydning for organiseringer af det tv{\ae}rfaglige samarbejde om b{\o}rn i vanskeligheder, og p{\aa} hvilke m{\aa}der der organiseres konsultative processer for samarbejdet. Vi har fokus p{\aa}, hvordan de professionelle i disse organiseringer forhandler om forskellige opfattelser af b{\o}rn, og hvilke rammer der er n{\o}dvendige for at kunne udf{\o}re praksis. De konsultative processer er ofte betegnet som dialogiske, men vi finder, at selve organiseringerne er med til at hierarkisere hvilke professionelle, der kan v{\ae}re i kontakt med hinanden hvorn{\aa}r og hvordan. Endelig peger vi p{\aa}, at de konsultative organiseringer ikke altid giver sikre svar p{\aa} komplekse problemstillinger, og at det er n{\o}dvendigt ogs{\aa} at forholde sig til de mange nye sp{\o}rgsm{\aa}l og dilemmaer, som disse organiseringer skaber.",
  keywords = "Tv{\ae}rprofessionelt samarbejde, Politikker om inklusion , Konfliktuel Kooperation",
  author = "Jimmy Krab and {Skytthe Kaarsberg Schmidt}, Lene and {Grith Kofoed}, Kira",
  year = "2015",
  month = "9",
  language = "Dansk",
  pages = "72 --82",
  journal = "Tidsskrift for professionsstudier",
  issn = "2446-0273",
  publisher = "Professionsh{\o}jskolen VIA University College",
  number = "21",

  }

  Krab, J, Skytthe Kaarsberg Schmidt, L & Grith Kofoed, K 2015, 'Hvis konsultation er svaret på tværfaglige samarbejder, hvad er så spørgsmålet?', Gjallerhorn, nr. 21, s. 72 -82.

  Hvis konsultation er svaret på tværfaglige samarbejder, hvad er så spørgsmålet? / Krab, Jimmy; Skytthe Kaarsberg Schmidt, Lene ; Grith Kofoed, Kira .

  I: Gjallerhorn, Nr. 21, 09.2015, s. 72 -82.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  TY - JOUR

  T1 - Hvis konsultation er svaret på tværfaglige samarbejder, hvad er så spørgsmålet?

  AU - Krab, Jimmy

  AU - Skytthe Kaarsberg Schmidt, Lene

  AU - Grith Kofoed, Kira

  PY - 2015/9

  Y1 - 2015/9

  N2 - Artiklen belyser hvordan politiske dagsordner om inklusion har betydning for organiseringer af det tværfaglige samarbejde om børn i vanskeligheder, og på hvilke måder der organiseres konsultative processer for samarbejdet. Vi har fokus på, hvordan de professionelle i disse organiseringer forhandler om forskellige opfattelser af børn, og hvilke rammer der er nødvendige for at kunne udføre praksis. De konsultative processer er ofte betegnet som dialogiske, men vi finder, at selve organiseringerne er med til at hierarkisere hvilke professionelle, der kan være i kontakt med hinanden hvornår og hvordan. Endelig peger vi på, at de konsultative organiseringer ikke altid giver sikre svar på komplekse problemstillinger, og at det er nødvendigt også at forholde sig til de mange nye spørgsmål og dilemmaer, som disse organiseringer skaber.

  AB - Artiklen belyser hvordan politiske dagsordner om inklusion har betydning for organiseringer af det tværfaglige samarbejde om børn i vanskeligheder, og på hvilke måder der organiseres konsultative processer for samarbejdet. Vi har fokus på, hvordan de professionelle i disse organiseringer forhandler om forskellige opfattelser af børn, og hvilke rammer der er nødvendige for at kunne udføre praksis. De konsultative processer er ofte betegnet som dialogiske, men vi finder, at selve organiseringerne er med til at hierarkisere hvilke professionelle, der kan være i kontakt med hinanden hvornår og hvordan. Endelig peger vi på, at de konsultative organiseringer ikke altid giver sikre svar på komplekse problemstillinger, og at det er nødvendigt også at forholde sig til de mange nye spørgsmål og dilemmaer, som disse organiseringer skaber.

  KW - Tværprofessionelt samarbejde

  KW - Politikker om inklusion

  KW - Konfliktuel Kooperation

  M3 - Tidsskriftartikel

  SP - 72

  EP - 82

  JO - Tidsskrift for professionsstudier

  JF - Tidsskrift for professionsstudier

  SN - 2446-0273

  IS - 21

  ER -

  Krab J, Skytthe Kaarsberg Schmidt L, Grith Kofoed K. Hvis konsultation er svaret på tværfaglige samarbejder, hvad er så spørgsmålet? Gjallerhorn. 2015 sep;(21):72 -82.