Hvilke potentialer og udfordringer er der ved tidlig inddragelse af borgere i samproduktion af styring?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Få studier af samproduktion har fokus på borgernes tidlige inddragelse i inputfasen af et policyforløb. Men hvilke udfordringer og potentialer er der, når borgere, politikere og forvaltere samarbejder om nye måder at udvikle offentlig politik på? Artiklen tager afsæt i et studie af en samproduktionsproces med fokus på at udvikle en ny politik for borgerinddragelse i Albertslund kommune. Her deltog seks borgere, seks politikere inklusiv borgmesteren i et § 17, stk. 4-udvalg, understøttet af tre kommunalt ansatte, herunder kommunaldirektøren. Studiet viser, at processen i udvalget rummer store potentialer, idet at borgerne bliver styrket i deres demokratiske handlekraft og tillid til kommunen. Omvendt er udfordringen, at udbyttet af processen bliver en kort politik, der kritiseres for at være for overordnet og uden konkrete handlinger. Skal potentialerne ved borgernes tidlige inddragelse i samproduktion indfris, kræver det, at man er villig til at arbejde på nye måder.
OriginalsprogDansk
TidsskriftPolitica - Tidsskrift for politisk videnskab
Vol/bind47
Udgave nummer2
Sider (fra-til)185-201
Antal sider16
ISSN0105-0710
StatusUdgivet - 2015

Citer dette

@article{7f3da9c6858147f186a95bcc3156e2ee,
title = "Hvilke potentialer og udfordringer er der ved tidlig inddragelse af borgere i samproduktion af styring?",
abstract = "F{\aa} studier af samproduktion har fokus p{\aa} borgernes tidlige inddragelse i inputfasen af et policyforl{\o}b. Men hvilke udfordringer og potentialer er der, n{\aa}r borgere, politikere og forvaltere samarbejder om nye m{\aa}der at udvikle offentlig politik p{\aa}? Artiklen tager afs{\ae}t i et studie af en samproduktionsproces med fokus p{\aa} at udvikle en ny politik for borgerinddragelse i Albertslund kommune. Her deltog seks borgere, seks politikere inklusiv borgmesteren i et § 17, stk. 4-udvalg, underst{\o}ttet af tre kommunalt ansatte, herunder kommunaldirekt{\o}ren. Studiet viser, at processen i udvalget rummer store potentialer, idet at borgerne bliver styrket i deres demokratiske handlekraft og tillid til kommunen. Omvendt er udfordringen, at udbyttet af processen bliver en kort politik, der kritiseres for at v{\ae}re for overordnet og uden konkrete handlinger. Skal potentialerne ved borgernes tidlige inddragelse i samproduktion indfris, kr{\ae}ver det, at man er villig til at arbejde p{\aa} nye m{\aa}der.",
author = "Annika Agger",
year = "2015",
language = "Dansk",
volume = "47",
pages = "185--201",
journal = "Politica - Tidsskrift for politisk videnskab",
issn = "0105-0710",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",
number = "2",

}

Hvilke potentialer og udfordringer er der ved tidlig inddragelse af borgere i samproduktion af styring? / Agger, Annika.

I: Politica - Tidsskrift for politisk videnskab, Bind 47, Nr. 2, 2015, s. 185-201.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Hvilke potentialer og udfordringer er der ved tidlig inddragelse af borgere i samproduktion af styring?

AU - Agger, Annika

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Få studier af samproduktion har fokus på borgernes tidlige inddragelse i inputfasen af et policyforløb. Men hvilke udfordringer og potentialer er der, når borgere, politikere og forvaltere samarbejder om nye måder at udvikle offentlig politik på? Artiklen tager afsæt i et studie af en samproduktionsproces med fokus på at udvikle en ny politik for borgerinddragelse i Albertslund kommune. Her deltog seks borgere, seks politikere inklusiv borgmesteren i et § 17, stk. 4-udvalg, understøttet af tre kommunalt ansatte, herunder kommunaldirektøren. Studiet viser, at processen i udvalget rummer store potentialer, idet at borgerne bliver styrket i deres demokratiske handlekraft og tillid til kommunen. Omvendt er udfordringen, at udbyttet af processen bliver en kort politik, der kritiseres for at være for overordnet og uden konkrete handlinger. Skal potentialerne ved borgernes tidlige inddragelse i samproduktion indfris, kræver det, at man er villig til at arbejde på nye måder.

AB - Få studier af samproduktion har fokus på borgernes tidlige inddragelse i inputfasen af et policyforløb. Men hvilke udfordringer og potentialer er der, når borgere, politikere og forvaltere samarbejder om nye måder at udvikle offentlig politik på? Artiklen tager afsæt i et studie af en samproduktionsproces med fokus på at udvikle en ny politik for borgerinddragelse i Albertslund kommune. Her deltog seks borgere, seks politikere inklusiv borgmesteren i et § 17, stk. 4-udvalg, understøttet af tre kommunalt ansatte, herunder kommunaldirektøren. Studiet viser, at processen i udvalget rummer store potentialer, idet at borgerne bliver styrket i deres demokratiske handlekraft og tillid til kommunen. Omvendt er udfordringen, at udbyttet af processen bliver en kort politik, der kritiseres for at være for overordnet og uden konkrete handlinger. Skal potentialerne ved borgernes tidlige inddragelse i samproduktion indfris, kræver det, at man er villig til at arbejde på nye måder.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 47

SP - 185

EP - 201

JO - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

JF - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

SN - 0105-0710

IS - 2

ER -