What does it mean to say that a hegemonic project is neo-liberal?

Some questions based on experiences from Denmark

Bidragets oversatte titel: Hvad vil det sige at et hegemonisk projekt er neoliberalt?: Nogle spørgsmål baseret på danske erfaringer

Publikation: KonferencebidragPaperForskning

Resumé

OriginalsprogEngelsk
    Publikationsdato25 jun. 2011
    StatusUdgivet - 25 jun. 2011
    Begivenhed6th International Conference in Interpretive Policy Analysis: Discursive Spaces. Politics, Practices and Power - Cardiff University, Cardiff, Storbritannien
    Varighed: 23 jun. 201125 jun. 2011
    Konferencens nummer: 6

Konference

Konference6th International Conference in Interpretive Policy Analysis
    Nummer6
    LokationCardiff University
    LandStorbritannien
    ByCardiff
    Periode23/06/201125/06/2011

Bibliografisk note

• Laclau
    • Mouffe
    • hegemony
    • Unity of hegemonic projects
    • neoliberalism
    • articulation
    • logics

Hansen, A. D. (2011). What does it mean to say that a hegemonic project is neo-liberal? Some questions based on experiences from Denmark. Afhandling præsenteret på 6th International Conference in Interpretive Policy Analysis, Cardiff, Storbritannien.
    Hansen, Allan Dreyer. / What does it mean to say that a hegemonic project is neo-liberal? Some questions based on experiences from Denmark. Afhandling præsenteret på 6th International Conference in Interpretive Policy Analysis, Cardiff, Storbritannien.9 s.
    @conference{fb51e75447b5425baa27ad1e35b345fa,
    title = "What does it mean to say that a hegemonic project is neo-liberal?: Some questions based on experiences from Denmark",
    abstract = "Udgangspunktet for dette papir er VK-O regeringerne under Anders Fogh Rasmussen i nullerne i Danmark for at rejse sp{\o}rgsm{\aa}let om hvilke teoretiske resurser Laclau og Mouffes hegemoni teori tilbyder, men ogs{\aa} hvor yderlig udvikling og nye teoretiske artikulationer er n{\o}dvendig. Papiret giver ikke en analyse af regeringerne, men en historisk informeret diskussion af teoriens styrker og svagheder i dens nuv{\ae}rende form. Jeg tr{\ae}kker specielt p{\aa} begreberne om nodalpunkter, artikulationer og logikker. Jeg h{\ae}vder at visse dele af en foucaultiansk analyse af neoliberal gouvernmentalitet m{\aa} artikuleres i den analytiske ramme.",
    keywords = "Laclau, Mouffe, hegemony, Unity of hegemonic projects, neoliberalism, articulation, logics",
    author = "Hansen, {Allan Dreyer}",
    note = "Paper pr{\ae}senteret ved IPA, Cardiff, 23.-25.6. 2011, panel om {"}The Logics of Hegemonic projects: neo-liberalism and more{"}; null ; Conference date: 23-06-2011 Through 25-06-2011",
    year = "2011",
    month = "6",
    day = "25",
    language = "English",

Hansen, AD 2011, 'What does it mean to say that a hegemonic project is neo-liberal? Some questions based on experiences from Denmark' Paper fremlagt ved 6th International Conference in Interpretive Policy Analysis, Cardiff, Storbritannien, 23/06/2011 - 25/06/2011, .

What does it mean to say that a hegemonic project is neo-liberal? Some questions based on experiences from Denmark. / Hansen, Allan Dreyer.

Publikation: KonferencebidragPaperForskning

TY - CONF

T1 - What does it mean to say that a hegemonic project is neo-liberal?

T2 - Some questions based on experiences from Denmark

AU - Hansen, Allan Dreyer

N1 - Paper præsenteret ved IPA, Cardiff, 23.-25.6. 2011, panel om "The Logics of Hegemonic projects: neo-liberalism and more"

PY - 2011/6/25

Y1 - 2011/6/25

N2 - Udgangspunktet for dette papir er VK-O regeringerne under Anders Fogh Rasmussen i nullerne i Danmark for at rejse spørgsmålet om hvilke teoretiske resurser Laclau og Mouffes hegemoni teori tilbyder, men også hvor yderlig udvikling og nye teoretiske artikulationer er nødvendig. Papiret giver ikke en analyse af regeringerne, men en historisk informeret diskussion af teoriens styrker og svagheder i dens nuværende form. Jeg trækker specielt på begreberne om nodalpunkter, artikulationer og logikker. Jeg hævder at visse dele af en foucaultiansk analyse af neoliberal gouvernmentalitet må artikuleres i den analytiske ramme.

AB - Udgangspunktet for dette papir er VK-O regeringerne under Anders Fogh Rasmussen i nullerne i Danmark for at rejse spørgsmålet om hvilke teoretiske resurser Laclau og Mouffes hegemoni teori tilbyder, men også hvor yderlig udvikling og nye teoretiske artikulationer er nødvendig. Papiret giver ikke en analyse af regeringerne, men en historisk informeret diskussion af teoriens styrker og svagheder i dens nuværende form. Jeg trækker specielt på begreberne om nodalpunkter, artikulationer og logikker. Jeg hævder at visse dele af en foucaultiansk analyse af neoliberal gouvernmentalitet må artikuleres i den analytiske ramme.

KW - Laclau

KW - Mouffe

KW - hegemony

KW - Unity of hegemonic projects

KW - neoliberalism

KW - articulation

KW - logics

M3 - Paper

Hansen AD. What does it mean to say that a hegemonic project is neo-liberal? Some questions based on experiences from Denmark. 2011. Afhandling præsenteret på 6th International Conference in Interpretive Policy Analysis, Cardiff, Storbritannien.