http://spiloghverdag.dk/

Anne Birgitte Brus (Producent), Anne Mette Thorhauge (Producent), Andreas Lindegaard Gregersen (Producent)

Publikation: Bidrag der ikke har en tekstformLyd og/eller billed produktion (digital)Formidling

Abstract

Hjemmeside for projektet 'Computerspil og hverdagsliv'
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2015
Publikationsmedierweb
StatusUdgivet - 2015

Bibliografisk note

Projektet Computerspil og hverdagsliv sætter fokus computerspil og spillevaner i hverdagen. Det er finansieret af ludomanimidlerne.

Projektet har til formål at anlægge en sociologisk funderet vinkel på problematiske spillevaner. Det vil sige, fremfor på forhånd antage, at der er tale om et psykologisk defineret “afhængighedsproblem” ønsker vi at se spillevanerne – normale såvel som afvigende – i sammenhæng med den hverdag, de optræder i, og beskrive eventuelle problemer eller konflikter på det grundlag.

Projektet består i to overordnede dele: En spørgeskemaundersøgelse og en interviewundersøgelse. Spørgeskemaundersøgelsen blev gennemført i efteråret 2014 og har til formål at afdække generelle spillevaner blandt 10-18årige i Danmark. Interviewundersøgelsen løber i efteråret 2015 og har til formål at studere udvalgte spillemønstre i deres hverdagssammenhæng.

Der er foreløbig planlagt en bog, en antologi og et kommunikationsmateriale i forlængelse af projektet. Nyt materiale vil løbende blive publiceret her på sitet.

Emneord

  • Børn
  • computerspil
  • computerspilvaner
  • Danmark
  • hverdagsliv

Citer dette