Horisont. Europæerne er ikke verdensborgere

• national identitet

@article{cffd07d031a711dfb33a000ea68e967b,
title = "Horisont. Europ{\ae}erne er ikke verdensborgere",
abstract = "I anledningen af den tyske sociolog Ulrich Becks bes{\o}g i Danmark i dag s{\ae}tter Klaus Rasborg, lektor, ph.d. og mag.art., Institut for Samfund og Globalisering p{\aa} Roskilde Universitet, sp{\o}rgsm{\aa}lstegn ved, om vi er klar til det kosmopolitiske samfund, som Beck taler om. EU kan siges at rumme kosmopolitiske tr{\ae}k, da den er et fors{\o}g p{\aa} at etablere en transnational styring. Alligevel viser de s{\aa}kaldte Eurobarometerunders{\o}gelser, at befolkningen i mange EU-lande prim{\ae}rt identificerer sig med deres nationalstatslige tilh{\o}rsforhold, hvilket viser, at intet tyder p{\aa}, at der er nogen s{\ae}rlig st{\ae}rk europ{\ae}isk identitet. Det tyder alts{\aa} p{\aa}, at der er et stykke vej, f{\o}r Becks kosmopolitisme bliver en realitet.",
keywords = "Kosmopolitisme, EU, national identitet",
author = "Klaus Rasborg",
year = "2010",
month = "1",
day = "21",
journal = "Politiken",
issn = "0907-1814",
publisher = "JP/Politikens Hus A/S",

Horisont. Europæerne er ikke verdensborgere. / Rasborg, Klaus.

I: Politiken, 21.01.2010.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - AvisartikelFormidling

TY - INPR

T1 - Horisont. Europæerne er ikke verdensborgere

AU - Rasborg, Klaus

PY - 2010/1/21

Y1 - 2010/1/21

N2 - I anledningen af den tyske sociolog Ulrich Becks besøg i Danmark i dag sætter Klaus Rasborg, lektor, ph.d. og mag.art., Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, spørgsmålstegn ved, om vi er klar til det kosmopolitiske samfund, som Beck taler om. EU kan siges at rumme kosmopolitiske træk, da den er et forsøg på at etablere en transnational styring. Alligevel viser de såkaldte Eurobarometerundersøgelser, at befolkningen i mange EU-lande primært identificerer sig med deres nationalstatslige tilhørsforhold, hvilket viser, at intet tyder på, at der er nogen særlig stærk europæisk identitet. Det tyder altså på, at der er et stykke vej, før Becks kosmopolitisme bliver en realitet.

AB - I anledningen af den tyske sociolog Ulrich Becks besøg i Danmark i dag sætter Klaus Rasborg, lektor, ph.d. og mag.art., Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, spørgsmålstegn ved, om vi er klar til det kosmopolitiske samfund, som Beck taler om. EU kan siges at rumme kosmopolitiske træk, da den er et forsøg på at etablere en transnational styring. Alligevel viser de såkaldte Eurobarometerundersøgelser, at befolkningen i mange EU-lande primært identificerer sig med deres nationalstatslige tilhørsforhold, hvilket viser, at intet tyder på, at der er nogen særlig stærk europæisk identitet. Det tyder altså på, at der er et stykke vej, før Becks kosmopolitisme bliver en realitet.

KW - Kosmopolitisme

KW - EU