Hold øje med kræft og gå til læge

en kompliceret opgave

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

TitelUlighed i sundhed : Nye humanistiske og samfundsvidenskabelige perspektiver
RedaktørerSine Lehn-Christiansen, Anne Liveng, Betina Dybbroe, Mari Holen, Nicole Thualagrant, Iben Charlotte Aamann, Birgitta Nordenhof Larsen
Udgivelses stedFredriksberg
ForlagFrydenlund Academic
Publikationsdato2016
ISBN (Trykt)9788771187113
StatusUdgivet - 2016
NavnSundhed, Samfund og Kultur
Nummer1

Bibliografisk note

Larsen, B. N. (2016). Hold øje med kræft og gå til læge: en kompliceret opgave. I S. Lehn-Christiansen, A. Liveng, B. Dybbroe, M. Holen, N. Thualagrant, I. C. Aamann, & B. Nordenhof Larsen (red.), Ulighed i sundhed: Nye humanistiske og samfundsvidenskabelige perspektiver Fredriksberg: Frydenlund Academic. Sundhed, Samfund og Kultur, Nr. 1
Larsen, Birgitta Nordenhof. / Hold øje med kræft og gå til læge : en kompliceret opgave. Ulighed i sundhed: Nye humanistiske og samfundsvidenskabelige perspektiver. red. / Sine Lehn-Christiansen ; Anne Liveng ; Betina Dybbroe ; Mari Holen ; Nicole Thualagrant ; Iben Charlotte Aamann ; Birgitta Nordenhof Larsen. Fredriksberg : Frydenlund Academic, 2016. (Sundhed, Samfund og Kultur; Nr. 1).
@inbook{6f39b1ccc01b43f09526f9225971b911,
title = "Hold {\o}je med kr{\ae}ft og g{\aa} til l{\ae}ge: en kompliceret opgave",
abstract = "Sundhed larmer og opfordrer alle til livsstils{\ae}ndringer. Risikoen for at f{\aa} kr{\ae}ft larmer ogs{\aa}. Hvis du ser TV, ved du, at du skal holde {\o}je med tegn p{\aa} kr{\ae}ft og g{\aa} til l{\ae}ge. Det er imidlertid en kompliceret opgave, fordi kr{\ae}ft opst{\aa}r og udvikler sig i stilhed, psykosociale omst{\ae}ndigheder kan overd{\o}ve organismens tegn p{\aa} kr{\ae}ft og symptomer, der n{\ae}vnes i kampagnerne, er ikke altid symptomer p{\aa} kr{\ae}ft. Kampagnerne larmer uden hensyn til modtagernes selvforst{\aa}else, livsfort{\ae}llinger, f{\o}lelser og psykosocialt angstforsvar.",
author = "Larsen, {Birgitta Nordenhof}",
note = "Birgitta Nordenhof Larsen er sygeplejerske, BA i K{\o}n, Kommunikation, Teknologi- og Kulturanalyse samt tv{\ae}rvidenskabelig sundhedsforskning, Cand. Scient. San. (Den sundhedsvidenskabelige kandidatuddannelse) og Ph.d.-studerende ved Center for Sundhedsfremmeforskning, Roskilde universitet. Arbejdstitlen p{\aa} Ph.d.-studiet: ”Venter p{\aa} cancerdommen” Patienters erfaringer fra den diagnostiske del af kr{\ae}ftpakken for hoved-halskr{\ae}ft",
year = "2016",
isbn = "9788771187113",
editor = "Sine Lehn-Christiansen and Anne Liveng and Betina Dybbroe and Mari Holen and Nicole Thualagrant and Aamann, {Iben Charlotte} and {Nordenhof Larsen}, Birgitta",
booktitle = "Ulighed i sundhed",
publisher = "Frydenlund Academic",

Larsen, BN 2016, Hold øje med kræft og gå til læge: en kompliceret opgave. i S Lehn-Christiansen, A Liveng, B Dybbroe, M Holen, N Thualagrant, IC Aamann & B Nordenhof Larsen (red), Ulighed i sundhed: Nye humanistiske og samfundsvidenskabelige perspektiver. Frydenlund Academic, Fredriksberg, Sundhed, Samfund og Kultur, nr. 1.

Hold øje med kræft og gå til læge : en kompliceret opgave. / Larsen, Birgitta Nordenhof.

Ulighed i sundhed: Nye humanistiske og samfundsvidenskabelige perspektiver. red. / Sine Lehn-Christiansen; Anne Liveng; Betina Dybbroe; Mari Holen; Nicole Thualagrant; Iben Charlotte Aamann; Birgitta Nordenhof Larsen. Fredriksberg : Frydenlund Academic, 2016. (Sundhed, Samfund og Kultur; Nr. 1).

TY - CHAP

T1 - Hold øje med kræft og gå til læge

T2 - en kompliceret opgave

AU - Larsen, Birgitta Nordenhof

N1 - Birgitta Nordenhof Larsen er sygeplejerske, BA i Køn, Kommunikation, Teknologi- og Kulturanalyse samt tværvidenskabelig sundhedsforskning, Cand. Scient. San. (Den sundhedsvidenskabelige kandidatuddannelse) og Ph.d.-studerende ved Center for Sundhedsfremmeforskning, Roskilde universitet. Arbejdstitlen på Ph.d.-studiet: ”Venter på cancerdommen” Patienters erfaringer fra den diagnostiske del af kræftpakken for hoved-halskræft

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Sundhed larmer og opfordrer alle til livsstilsændringer. Risikoen for at få kræft larmer også. Hvis du ser TV, ved du, at du skal holde øje med tegn på kræft og gå til læge. Det er imidlertid en kompliceret opgave, fordi kræft opstår og udvikler sig i stilhed, psykosociale omstændigheder kan overdøve organismens tegn på kræft og symptomer, der nævnes i kampagnerne, er ikke altid symptomer på kræft. Kampagnerne larmer uden hensyn til modtagernes selvforståelse, livsfortællinger, følelser og psykosocialt angstforsvar.

AB - Sundhed larmer og opfordrer alle til livsstilsændringer. Risikoen for at få kræft larmer også. Hvis du ser TV, ved du, at du skal holde øje med tegn på kræft og gå til læge. Det er imidlertid en kompliceret opgave, fordi kræft opstår og udvikler sig i stilhed, psykosociale omstændigheder kan overdøve organismens tegn på kræft og symptomer, der nævnes i kampagnerne, er ikke altid symptomer på kræft. Kampagnerne larmer uden hensyn til modtagernes selvforståelse, livsfortællinger, følelser og psykosocialt angstforsvar.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788771187113

BT - Ulighed i sundhed

A2 - Lehn-Christiansen, Sine

A2 - Liveng, Anne

A2 - Dybbroe, Betina

A2 - Holen, Mari

A2 - Thualagrant, Nicole

A2 - Aamann, Iben Charlotte

A2 - Nordenhof Larsen, Birgitta

PB - Frydenlund Academic

CY - Fredriksberg

Larsen BN. Hold øje med kræft og gå til læge: en kompliceret opgave. I Lehn-Christiansen S, Liveng A, Dybbroe B, Holen M, Thualagrant N, Aamann IC, Nordenhof Larsen B, red., Ulighed i sundhed: Nye humanistiske og samfundsvidenskabelige perspektiver. Fredriksberg: Frydenlund Academic. 2016. (Sundhed, Samfund og Kultur; Nr. 1).