Historieundersøgelsen - mellem statsstyring og lærerperspektiv

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

TidsskriftHistorie og Samfundsfag
    Vol/bind2012
    Udgave nummer3
    Sider (fra-til)13-19
    ISSN1395-4350
    StatusUdgivet - 2012

• Historie i folkeskolen
    • Historiedidaktik
    • Erindrings- og identitetspolitik

@article{2f7864f438eb48b0ba7d0cbac9cf6708,
    title = "Historieunders{\o}gelsen - mellem statsstyring og l{\ae}rerperspektiv",
    abstract = "Introducerende artikel til en kvantitative sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse blandt l{\ae}rere i historie i folkeskolen om deres syn p{\aa} historiefaget i lyset af det nye fagh{\ae}fte for faget (Historie, F{\ae}lles M{\aa}l 2009), som bl.a. introducerede en historiekanon, der af flere historiedidaktikere er blevet set som et fors{\o}g p{\aa} en renationalisering af folkeskolen. Under{\o}sgelsen blev gennenf{\o}rt af af lektor Claus Haas, Aarhus Universitet og Carsten Tage Nielsen, Roskilde Universitet i skole{\aa}ret 2010-2011.",
    keywords = "Historie i folkeskolen, Historiedidaktik, Erindrings- og identitetspolitik",
    author = "Nielsen, {Carsten Tage} and Claus Haas",
    year = "2012",
    volume = "2012",
    pages = "13--19",
    journal = "Historie og Samfundsfag",
    issn = "1395-4350",
    number = "3",

Historieundersøgelsen - mellem statsstyring og lærerperspektiv. / Nielsen, Carsten Tage; Haas, Claus.

I: Historie og Samfundsfag, Bind 2012, Nr. 3, 2012, s. 13-19.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Historieundersøgelsen - mellem statsstyring og lærerperspektiv

AU - Nielsen, Carsten Tage

AU - Haas, Claus

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Introducerende artikel til en kvantitative spørgeskemaundersøgelse blandt lærere i historie i folkeskolen om deres syn på historiefaget i lyset af det nye faghæfte for faget (Historie, Fælles Mål 2009), som bl.a. introducerede en historiekanon, der af flere historiedidaktikere er blevet set som et forsøg på en renationalisering af folkeskolen. Underøsgelsen blev gennenført af af lektor Claus Haas, Aarhus Universitet og Carsten Tage Nielsen, Roskilde Universitet i skoleåret 2010-2011.

AB - Introducerende artikel til en kvantitative spørgeskemaundersøgelse blandt lærere i historie i folkeskolen om deres syn på historiefaget i lyset af det nye faghæfte for faget (Historie, Fælles Mål 2009), som bl.a. introducerede en historiekanon, der af flere historiedidaktikere er blevet set som et forsøg på en renationalisering af folkeskolen. Underøsgelsen blev gennenført af af lektor Claus Haas, Aarhus Universitet og Carsten Tage Nielsen, Roskilde Universitet i skoleåret 2010-2011.

KW - Historie i folkeskolen

KW - Historiedidaktik