Historie i konkurrencestaten

• Historie i folkeskolen

@article{c3c10730fde348e38d1fe74374dba308,
    title = "Historie i konkurrencestaten",
    abstract = "Artikelen s{\ae}tter fokus p{\aa} historiefaget i den danske grundskole set i konkurrencestatens perspektiv. Artiklen unders{\o}ger og diskuterer, hvordan konkurrencestatsdiskursen relaterer sig til den st{\aa}ende historiedidaktiske diskussion om historiebevidsthed (dannelse og identitet) og historisk t{\ae}nkning (viden og f{\ae}rdigheder) og til sp{\o}rgsm{\aa}let om monokulturel og flerkulturel historieundervisning.",
    keywords = "Historiedidaktik, Erindrings- og identitetspolitik, Udannelsespolitik, Curriculum, L{\ae}seplaner, Historie i folkeskolen",
    author = "Nielsen, {Carsten Tage}",
    year = "2015",
    month = "12",
    volume = "2015",
    pages = "102--119",
    journal = "Nordidactica - Journal of Humanities and Social Science Education",
    issn = "2000-9879",
    publisher = "Karlstads Universitet",
    number = "3",

Historie i konkurrencestaten. / Nielsen, Carsten Tage.

I: Nordidactica - Journal of Humanities and Social Science Education, Bind 2015, Nr. 3, 12.2015, s. 102-119.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Historie i konkurrencestaten

AU - Nielsen, Carsten Tage

PY - 2015/12

Y1 - 2015/12

N2 - Artikelen sætter fokus på historiefaget i den danske grundskole set i konkurrencestatens perspektiv. Artiklen undersøger og diskuterer, hvordan konkurrencestatsdiskursen relaterer sig til den stående historiedidaktiske diskussion om historiebevidsthed (dannelse og identitet) og historisk tænkning (viden og færdigheder) og til spørgsmålet om monokulturel og flerkulturel historieundervisning.

AB - Artikelen sætter fokus på historiefaget i den danske grundskole set i konkurrencestatens perspektiv. Artiklen undersøger og diskuterer, hvordan konkurrencestatsdiskursen relaterer sig til den stående historiedidaktiske diskussion om historiebevidsthed (dannelse og identitet) og historisk tænkning (viden og færdigheder) og til spørgsmålet om monokulturel og flerkulturel historieundervisning.

KW - Historiedidaktik

KW - Erindrings- og identitetspolitik