Herningegnens tekstilindustri: Et eksempel på globaliseringens udfordringer og geografiske klynger

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

TidsskriftGeografi : Årsskrift om selskabets aktiviteter og geografien ved danske universiteter
Vol/bind2007
Sider (fra-til)79-81
ISSN1901-2586
StatusUdgivet - 2008

@article{5f668e90eede11dda540000ea68e967b,
title = "Herningegnens tekstilindustri: Et eksempel p{\aa} globaliseringens udfordringer og geografiske klynger",
abstract = "Herningegnens tekstilklynge voksede fra 1930erne til ca. 1990 frem som Danmarks f{\o}rende, samtidig med at tekstilindustrien i det meste af Vesten stagnerede eller gik tilbage. Efter 1990 blev tekstilindustrien udsat for h{\aa}rd konkurrence fra lavtl{\o}nslande, men i kraft af holdningerne p{\aa} Herningegnen blev der skabt ny besk{\ae}ftigelse i andre aktiviteter, og arbejdsl{\o}shed blev undg{\aa}et.",
author = "Sven Illeris",
year = "2008",
volume = "2007",
pages = "79--81",
journal = "Geografi : {\AA}rsskrift om selskabets aktiviteter og geografien ved danske universiteter",
issn = "1901-2586",

TY - JOUR

T1 - Herningegnens tekstilindustri

T2 - Et eksempel på globaliseringens udfordringer og geografiske klynger

AU - Illeris, Sven

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Herningegnens tekstilklynge voksede fra 1930erne til ca. 1990 frem som Danmarks førende, samtidig med at tekstilindustrien i det meste af Vesten stagnerede eller gik tilbage. Efter 1990 blev tekstilindustrien udsat for hård konkurrence fra lavtlønslande, men i kraft af holdningerne på Herningegnen blev der skabt ny beskæftigelse i andre aktiviteter, og arbejdsløshed blev undgået.

AB - Herningegnens tekstilklynge voksede fra 1930erne til ca. 1990 frem som Danmarks førende, samtidig med at tekstilindustrien i det meste af Vesten stagnerede eller gik tilbage. Efter 1990 blev tekstilindustrien udsat for hård konkurrence fra lavtlønslande, men i kraft af holdningerne på Herningegnen blev der skabt ny beskæftigelse i andre aktiviteter, og arbejdsløshed blev undgået.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2007

SP - 79

EP - 81