Hegemoni og videnskab

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Resumé

Artiklen diskuterer "mikrofundamentalismens" hegemoni indenfor økonomisk videnskab og rejser spørgsmålet hvad det vil sige at bringe det tilophør. Jeg argumenterer for at overgangen fra et forskningsprogram som fx fra mikrofundamentalisme til keynesianisme ikke er et spørgsmål om at få hegemoniske forhold til at forsvinde, men derimod et spørgsmål om at erstatte et hegemoni med et andet.
OriginalsprogDansk
TitelØkonomi på Tværs : Festskrift til Jesper Jespersen
RedaktørerTorben Bech Dyrberg, Allan Dreyer Hansen, Peter Nielsen
Antal sider9
Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagFrydenlund
Publikationsdato2019
Sider149-157
ISBN (Trykt)978872161143
StatusUdgivet - 2019

Emneord

  • hegemoni
  • videnskab
  • neoklassisk økonomisk teori
  • forskningsprogram
  • Lakatos
  • Feyerabend

Citer dette

Hansen, A. D. (2019). Hegemoni og videnskab. I T. B. Dyrberg, A. D. Hansen, & P. Nielsen (red.), Økonomi på Tværs: Festskrift til Jesper Jespersen (s. 149-157). Frederiksberg: Frydenlund.
Hansen, Allan Dreyer. / Hegemoni og videnskab. Økonomi på Tværs: Festskrift til Jesper Jespersen. red. / Torben Bech Dyrberg ; Allan Dreyer Hansen ; Peter Nielsen . Frederiksberg : Frydenlund, 2019. s. 149-157
@inbook{c1e217fcad5d42f58202a30ef8b3f1c5,
title = "Hegemoni og videnskab",
abstract = "Artiklen diskuterer {"}mikrofundamentalismens{"} hegemoni indenfor {\o}konomisk videnskab og rejser sp{\o}rgsm{\aa}let hvad det vil sige at bringe det tiloph{\o}r. Jeg argumenterer for at overgangen fra et forskningsprogram som fx fra mikrofundamentalisme til keynesianisme ikke er et sp{\o}rgsm{\aa}l om at f{\aa} hegemoniske forhold til at forsvinde, men derimod et sp{\o}rgsm{\aa}l om at erstatte et hegemoni med et andet.",
keywords = "hegemoni, videnskab, neoklassisk {\o}konomisk teori, forskningsprogram, Lakatos, Feyerabend",
author = "Hansen, {Allan Dreyer}",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "978872161143",
pages = "149--157",
editor = "Dyrberg, {Torben Bech} and Hansen, {Allan Dreyer } and {Nielsen }, {Peter }",
booktitle = "{\O}konomi p{\aa} Tv{\ae}rs",
publisher = "Frydenlund",

}

Hansen, AD 2019, Hegemoni og videnskab. i TB Dyrberg, AD Hansen & P Nielsen (red), Økonomi på Tværs: Festskrift til Jesper Jespersen. Frydenlund, Frederiksberg, s. 149-157.

Hegemoni og videnskab. / Hansen, Allan Dreyer.

Økonomi på Tværs: Festskrift til Jesper Jespersen. red. / Torben Bech Dyrberg; Allan Dreyer Hansen; Peter Nielsen . Frederiksberg : Frydenlund, 2019. s. 149-157.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

TY - CHAP

T1 - Hegemoni og videnskab

AU - Hansen, Allan Dreyer

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Artiklen diskuterer "mikrofundamentalismens" hegemoni indenfor økonomisk videnskab og rejser spørgsmålet hvad det vil sige at bringe det tilophør. Jeg argumenterer for at overgangen fra et forskningsprogram som fx fra mikrofundamentalisme til keynesianisme ikke er et spørgsmål om at få hegemoniske forhold til at forsvinde, men derimod et spørgsmål om at erstatte et hegemoni med et andet.

AB - Artiklen diskuterer "mikrofundamentalismens" hegemoni indenfor økonomisk videnskab og rejser spørgsmålet hvad det vil sige at bringe det tilophør. Jeg argumenterer for at overgangen fra et forskningsprogram som fx fra mikrofundamentalisme til keynesianisme ikke er et spørgsmål om at få hegemoniske forhold til at forsvinde, men derimod et spørgsmål om at erstatte et hegemoni med et andet.

KW - hegemoni

KW - videnskab

KW - neoklassisk økonomisk teori

KW - forskningsprogram

KW - Lakatos

KW - Feyerabend

UR - https://www.frydenlund.dk/boeger/varebeskrivelse/5417

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978872161143

SP - 149

EP - 157

BT - Økonomi på Tværs

A2 - Dyrberg, Torben Bech

A2 - Hansen, Allan Dreyer

A2 - Nielsen , Peter

PB - Frydenlund

CY - Frederiksberg

ER -

Hansen AD. Hegemoni og videnskab. I Dyrberg TB, Hansen AD, Nielsen P, red., Økonomi på Tværs: Festskrift til Jesper Jespersen. Frederiksberg: Frydenlund. 2019. s. 149-157