Har erhvervsuddannelserne en fremtid?

Styrker og svagheder, udfordringer og potentialer

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  Resumé

  Har erhvervsuddannelserne en fremtid? Eller mere præcist: Har de en fremtid med den grundform som nu har fungeret i over 50 år? Det vil sige som et separat system baseret på vekseluddannelser, hvor hovedparten af uddannelserne foregår i praktik, og som i vid udstrækning styres af arbejdsmarkedets parter – den ’dualt-korporative’ model (Greinert 1999). Det spørgsmål er relevant at stille, da uddannelserne i stigende grad pålægges nye og modsætningsfyldte opgaver: social inklusion og uddannelse i verdensklasse. Artiklen vil forsøge at besvare spørgsmålet gennem en samlet vurdering af uddannelsernes styrker og svagheder og deres udfordringer og potentialer.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftDansk Paedagogisk Tidsskrift
  Udgave nummer1
  Sider (fra-til)7-13
  ISSN0904-2393
  StatusUdgivet - 15 feb. 2012

  Emneord

  • erhvervsuddannelse

  Citer dette

  @article{8843bb6bd5fa446895cf54d72f11bea3,
  title = "Har erhvervsuddannelserne en fremtid?: Styrker og svagheder, udfordringer og potentialer",
  abstract = "Har erhvervsuddannelserne en fremtid? Eller mere pr{\ae}cist: Har de en fremtid med den grundform som nu har fungeret i over 50 {\aa}r? Det vil sige som et separat system baseret p{\aa} vekseluddannelser, hvor hovedparten af uddannelserne foreg{\aa}r i praktik, og som i vid udstr{\ae}kning styres af arbejdsmarkedets parter – den ’dualt-korporative’ model (Greinert 1999). Det sp{\o}rgsm{\aa}l er relevant at stille, da uddannelserne i stigende grad p{\aa}l{\ae}gges nye og mods{\ae}tningsfyldte opgaver: social inklusion og uddannelse i verdensklasse. Artiklen vil fors{\o}ge at besvare sp{\o}rgsm{\aa}let gennem en samlet vurdering af uddannelsernes styrker og svagheder og deres udfordringer og potentialer.",
  keywords = "erhvervsuddannelse",
  author = "J{\o}rgensen, {Christian Helms}",
  year = "2012",
  month = "2",
  day = "15",
  language = "Dansk",
  pages = "7--13",
  journal = "Dansk Paedagogisk Tidsskrift",
  issn = "0904-2393",
  publisher = "Foreningen bag Udgivelsen af Dansk Paedagogisk Tidsskrift",
  number = "1",

  }

  Har erhvervsuddannelserne en fremtid? Styrker og svagheder, udfordringer og potentialer. / Jørgensen, Christian Helms.

  I: Dansk Paedagogisk Tidsskrift, Nr. 1, 15.02.2012, s. 7-13.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  TY - JOUR

  T1 - Har erhvervsuddannelserne en fremtid?

  T2 - Styrker og svagheder, udfordringer og potentialer

  AU - Jørgensen, Christian Helms

  PY - 2012/2/15

  Y1 - 2012/2/15

  N2 - Har erhvervsuddannelserne en fremtid? Eller mere præcist: Har de en fremtid med den grundform som nu har fungeret i over 50 år? Det vil sige som et separat system baseret på vekseluddannelser, hvor hovedparten af uddannelserne foregår i praktik, og som i vid udstrækning styres af arbejdsmarkedets parter – den ’dualt-korporative’ model (Greinert 1999). Det spørgsmål er relevant at stille, da uddannelserne i stigende grad pålægges nye og modsætningsfyldte opgaver: social inklusion og uddannelse i verdensklasse. Artiklen vil forsøge at besvare spørgsmålet gennem en samlet vurdering af uddannelsernes styrker og svagheder og deres udfordringer og potentialer.

  AB - Har erhvervsuddannelserne en fremtid? Eller mere præcist: Har de en fremtid med den grundform som nu har fungeret i over 50 år? Det vil sige som et separat system baseret på vekseluddannelser, hvor hovedparten af uddannelserne foregår i praktik, og som i vid udstrækning styres af arbejdsmarkedets parter – den ’dualt-korporative’ model (Greinert 1999). Det spørgsmål er relevant at stille, da uddannelserne i stigende grad pålægges nye og modsætningsfyldte opgaver: social inklusion og uddannelse i verdensklasse. Artiklen vil forsøge at besvare spørgsmålet gennem en samlet vurdering af uddannelsernes styrker og svagheder og deres udfordringer og potentialer.

  KW - erhvervsuddannelse

  M3 - Tidsskriftartikel

  SP - 7

  EP - 13

  JO - Dansk Paedagogisk Tidsskrift

  JF - Dansk Paedagogisk Tidsskrift

  SN - 0904-2393

  IS - 1

  ER -