Handicapkompensation til flygtninge og indvandrere i danskundervisningen

Camilla Jydebjerg, Tina Mou Jakobsen

Publikation: AndetAndet bidragForskning

Resumé

Undersøgelsen viser, at rigtig mange kursister med funktionsnedsættelser ikke får den fornødne kompensation i løbet af danskuddannelsen – enten i form af hjælpemidler, særligt tilrettelagt undervisning og/eller specialundervisning. Undersøgelsen viser også, at kursister med funktionsnedsættelser, som modtager danskundervisning under integrationsloven, risikerer at frafalde undervisningen, fordi deres funktionsnedsættelser ikke gør det muligt at lære i det tempo, der kræves for at bestå en danskuddannelse.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2008
UdgiverCenter for Ligebehandling af Handicappede
StatusUdgivet - 2008
Udgivet eksterntJa

Citer dette

Jydebjerg, C., & Jakobsen, T. M. (2008). Handicapkompensation til flygtninge og indvandrere i danskundervisningen. Center for Ligebehandling af Handicappede.
Jydebjerg, Camilla ; Jakobsen, Tina Mou. / Handicapkompensation til flygtninge og indvandrere i danskundervisningen. 2008. Center for Ligebehandling af Handicappede.
@misc{c05fd279eb4f481f81e190ba037aeb53,
title = "Handicapkompensation til flygtninge og indvandrere i danskundervisningen",
abstract = "Unders{\o}gelsen viser, at rigtig mange kursister med funktionsneds{\ae}ttelser ikke f{\aa}r den forn{\o}dne kompensation i l{\o}bet af danskuddannelsen – enten i form af hj{\ae}lpemidler, s{\ae}rligt tilrettelagt undervisning og/eller specialundervisning. Unders{\o}gelsen viser ogs{\aa}, at kursister med funktionsneds{\ae}ttelser, som modtager danskundervisning under integrationsloven, risikerer at frafalde undervisningen, fordi deres funktionsneds{\ae}ttelser ikke g{\o}r det muligt at l{\ae}re i det tempo, der kr{\ae}ves for at best{\aa} en danskuddannelse.",
author = "Camilla Jydebjerg and Jakobsen, {Tina Mou}",
year = "2008",
language = "Dansk",
publisher = "Center for Ligebehandling af Handicappede",
type = "Other",

}

Jydebjerg, C & Jakobsen, TM 2008, Handicapkompensation til flygtninge og indvandrere i danskundervisningen. Center for Ligebehandling af Handicappede.

Handicapkompensation til flygtninge og indvandrere i danskundervisningen. / Jydebjerg, Camilla; Jakobsen, Tina Mou.

Center for Ligebehandling af Handicappede. 2008, .

Publikation: AndetAndet bidragForskning

TY - GEN

T1 - Handicapkompensation til flygtninge og indvandrere i danskundervisningen

AU - Jydebjerg, Camilla

AU - Jakobsen, Tina Mou

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Undersøgelsen viser, at rigtig mange kursister med funktionsnedsættelser ikke får den fornødne kompensation i løbet af danskuddannelsen – enten i form af hjælpemidler, særligt tilrettelagt undervisning og/eller specialundervisning. Undersøgelsen viser også, at kursister med funktionsnedsættelser, som modtager danskundervisning under integrationsloven, risikerer at frafalde undervisningen, fordi deres funktionsnedsættelser ikke gør det muligt at lære i det tempo, der kræves for at bestå en danskuddannelse.

AB - Undersøgelsen viser, at rigtig mange kursister med funktionsnedsættelser ikke får den fornødne kompensation i løbet af danskuddannelsen – enten i form af hjælpemidler, særligt tilrettelagt undervisning og/eller specialundervisning. Undersøgelsen viser også, at kursister med funktionsnedsættelser, som modtager danskundervisning under integrationsloven, risikerer at frafalde undervisningen, fordi deres funktionsnedsættelser ikke gør det muligt at lære i det tempo, der kræves for at bestå en danskuddannelse.

M3 - Andet bidrag

PB - Center for Ligebehandling af Handicappede

ER -