God kvalitet i ældreplejen: Sådan vægter ældre, plejepersonale og visitatorer

Tine Rostgaard, Camilla Haddad Thorgaard

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivningpeer review

Abstract

Undersøgelsens formål er at skabe klarhed over, hvad hhv. ældre, plejepersonale og visitatorer mener er kvalitet i ældreplejen.
De ældre, plejepersonalet og visitatorerne er enige om, at det vigtigste er, at plejepersonalet udviser respekt over for de ældre. For de ældre og plejepersonalet i hjemmeplejen spiller det desuden en stor rolle, at det er det samme personale, der hjælper den ældre. De ældre fremhæver også rengøring og plejepersonalets erfaring. Men det viser sig, at visitatorerne på flere punkter prioriterer anderledes end de ældre og plejepersonalet. Visitatorerne vægter fx uddannelse af personalet langt højere end erfaring.
Rapporten bygger på en ny spørgeskemaundersøgelse af 1.380 telefon- og besøgsinterview med ældre over 65, der modtager pleje, samt visitatorer og plejepersonale fra hjemmepleje og plejebolig i 16 kommuner.
Rapporten er udarbejdet for Socialministeriet som anden del af det 3-årige projekt ’Kvalitet i ældreplejen’, som blev søsat i januar 2005. Første del, Begreber om kvalitet i ældreplejen. Temaer, roller og relationer, udkom tidligere i år på SFI: 07:13.
Bidragets oversatte titelGood quality care of the elderly: Perception of quality by the elderly, care workers and assessment officers
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagSFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd
Antal sider130
ISBN (Trykt)978- 87-7487-872-8
StatusUdgivet - 6 dec. 2007
Udgivet eksterntJa
NavnDenmark. Socialforskningsinstituttet. Rapporter
Nummer07:27
ISSN1396-1810

Citer dette