Globalisation, etnisk diversitet og pluralistisk sundhedsfremme

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskning

Resumé

Publikationsdato29 aug. 2011
StatusUdgivet - 29 aug. 2011
BegivenhedSundhedsfremme, magt og velfærd - Roskilde, Danmark
Varighed: 29 aug. 201130 aug. 2011

Konference

KonferenceSundhedsfremme, magt og velfærd
LandDanmark
ByRoskilde
Periode29/08/201130/08/2011
Internetadresse

Singla, R. (2011). Globalisation, etnisk diversitet og pluralistisk sundhedsfremme. Abstract fra Sundhedsfremme, magt og velfærd, Roskilde, Danmark.
Singla, Rashmi. / Globalisation, etnisk diversitet og pluralistisk sundhedsfremme. Abstract fra Sundhedsfremme, magt og velfærd, Roskilde, Danmark.1 s.
@conference{74d0eda63e134e9cac879213724b6e65,
title = "Globalisation, etnisk diversitet og pluralistisk sundhedsfremme",
abstract = "Dette paper drejer sig om nogle af de dynamikker, der er fremherskende n{\aa}r forskellige etniske grupper m{\o}der sundhedssystemet i det danske velf{\ae}rdssamfund. De senere {\aa}rtiers internationale migration til Danmark kombineret med de samfundsm{\ae}ssige forandringer globaliseringen har f{\o}rt med sig, g{\o}r disse dynamikker, herunder ulighed og eksklusionsprocesser, aktuelle og relevant for at fremme befolkningens sundhed. P{\aa} baggrund af intersektionalitetsbegrebet samt en case, der omhandler en inkluderende psykosocial praksis foresl{\aa}s en mere inkluderende praksis i det sundhedsfremmende arbejde i Danmark. Derudover fokuseres p{\aa} de s{\ae}rlige aspekter og ressourcer blandt de etniske minoriteter. Processer som transnationalisme og diaspora, som f{\o}rer til pluralistiske sundhedsfremme praksisser(s{\aa}som yoga og meditation mv.) inddrages. S{\aa}danne holistiske praksisser kan endvidere v{\ae}re sundhedsfremmende for b{\aa}de etniske minoriteter og majoriteter idet de kan udg{\o}re supplement eller alternativer til nogle af de neoliberale, reduktionistiske sundhedsfremmepraksisser.",
author = "Rashmi Singla",
year = "2011",
month = "8",
day = "29",
note = "Sundhedsfremme, magt og velf{\ae}rd ; Conference date: 29-08-2011 Through 30-08-2011",
url = "http://ruconf.ruc.dk/index.php/smv/smv2011",

Singla, R 2011, 'Globalisation, etnisk diversitet og pluralistisk sundhedsfremme' Sundhedsfremme, magt og velfærd, Roskilde, Danmark, 29/08/2011 - 30/08/2011, .

Globalisation, etnisk diversitet og pluralistisk sundhedsfremme. / Singla, Rashmi.

2011. Abstract fra Sundhedsfremme, magt og velfærd, Roskilde, Danmark.

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskning

TY - ABST

T1 - Globalisation, etnisk diversitet og pluralistisk sundhedsfremme

AU - Singla, Rashmi

PY - 2011/8/29

Y1 - 2011/8/29

N2 - Dette paper drejer sig om nogle af de dynamikker, der er fremherskende når forskellige etniske grupper møder sundhedssystemet i det danske velfærdssamfund. De senere årtiers internationale migration til Danmark kombineret med de samfundsmæssige forandringer globaliseringen har ført med sig, gør disse dynamikker, herunder ulighed og eksklusionsprocesser, aktuelle og relevant for at fremme befolkningens sundhed. På baggrund af intersektionalitetsbegrebet samt en case, der omhandler en inkluderende psykosocial praksis foreslås en mere inkluderende praksis i det sundhedsfremmende arbejde i Danmark. Derudover fokuseres på de særlige aspekter og ressourcer blandt de etniske minoriteter. Processer som transnationalisme og diaspora, som fører til pluralistiske sundhedsfremme praksisser(såsom yoga og meditation mv.) inddrages. Sådanne holistiske praksisser kan endvidere være sundhedsfremmende for både etniske minoriteter og majoriteter idet de kan udgøre supplement eller alternativer til nogle af de neoliberale, reduktionistiske sundhedsfremmepraksisser.

AB - Dette paper drejer sig om nogle af de dynamikker, der er fremherskende når forskellige etniske grupper møder sundhedssystemet i det danske velfærdssamfund. De senere årtiers internationale migration til Danmark kombineret med de samfundsmæssige forandringer globaliseringen har ført med sig, gør disse dynamikker, herunder ulighed og eksklusionsprocesser, aktuelle og relevant for at fremme befolkningens sundhed. På baggrund af intersektionalitetsbegrebet samt en case, der omhandler en inkluderende psykosocial praksis foreslås en mere inkluderende praksis i det sundhedsfremmende arbejde i Danmark. Derudover fokuseres på de særlige aspekter og ressourcer blandt de etniske minoriteter. Processer som transnationalisme og diaspora, som fører til pluralistiske sundhedsfremme praksisser(såsom yoga og meditation mv.) inddrages. Sådanne holistiske praksisser kan endvidere være sundhedsfremmende for både etniske minoriteter og majoriteter idet de kan udgøre supplement eller alternativer til nogle af de neoliberale, reduktionistiske sundhedsfremmepraksisser.

M3 - Konferenceabstrakt til konference

Singla R. Globalisation, etnisk diversitet og pluralistisk sundhedsfremme. 2011. Abstract fra Sundhedsfremme, magt og velfærd, Roskilde, Danmark.