Giv bedragede mænd ret til juridisk abort

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Resumé

TidsskriftPolitiken
Sider (fra-til)7
ISSN0907-1814
StatusUdgivet - 16 feb. 2016

@article{27fa587c72d94561ae0f716098112b36,
title = "Giv bedragede m{\ae}nd ret til juridisk abort",
abstract = "Thomas S{\o}birk, professor i etik p{\aa} Roskilde Universitet, skriver i et debatindl{\ae}g, at {"}der b{\o}r v{\ae}re en lov, som beskytter manden mod selv at skulle b{\ae}re omkostningerne ved at blive bedraget{"}. Som reglerne er i dag, skal en mand betale 18 {\aa}rs b{\o}rnebidrag, selv hvis han har f{\aa}et barnet med en kvinde, der fortalte ham, f{\o}r de gik i seng sammen, at hun ikke kunne f{\aa} b{\o}rn. Thomas S{\o}birk mener ikke, at det er moralsk forsvarligt, at m{\ae}nd, der bliver bedraget, st{\aa}r tilbage med regningen. {"}Pilen peger i retning af, at juridisk abort b{\o}r v{\ae}re en mulighed for m{\ae}nd, der er blevet bedraget, bestj{\aa}let, eller som har brugt pr{\ae}vention, der ikke virker{"}, skriver Thomas S{\o}birk.",
author = "Petersen, {Thomas S{\o}birk}",
year = "2016",
month = "2",
day = "16",
pages = "7",
journal = "Politiken",
issn = "0907-1814",
publisher = "JP/Politikens Hus A/S",

Giv bedragede mænd ret til juridisk abort. / Petersen, Thomas Søbirk.

I: Politiken, 16.02.2016, s. 7.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

TY - INPR

T1 - Giv bedragede mænd ret til juridisk abort

AU - Petersen, Thomas Søbirk

PY - 2016/2/16

Y1 - 2016/2/16

N2 - Thomas Søbirk, professor i etik på Roskilde Universitet, skriver i et debatindlæg, at "der bør være en lov, som beskytter manden mod selv at skulle bære omkostningerne ved at blive bedraget". Som reglerne er i dag, skal en mand betale 18 års børnebidrag, selv hvis han har fået barnet med en kvinde, der fortalte ham, før de gik i seng sammen, at hun ikke kunne få børn. Thomas Søbirk mener ikke, at det er moralsk forsvarligt, at mænd, der bliver bedraget, står tilbage med regningen. "Pilen peger i retning af, at juridisk abort bør være en mulighed for mænd, der er blevet bedraget, bestjålet, eller som har brugt prævention, der ikke virker", skriver Thomas Søbirk.

AB - Thomas Søbirk, professor i etik på Roskilde Universitet, skriver i et debatindlæg, at "der bør være en lov, som beskytter manden mod selv at skulle bære omkostningerne ved at blive bedraget". Som reglerne er i dag, skal en mand betale 18 års børnebidrag, selv hvis han har fået barnet med en kvinde, der fortalte ham, før de gik i seng sammen, at hun ikke kunne få børn. Thomas Søbirk mener ikke, at det er moralsk forsvarligt, at mænd, der bliver bedraget, står tilbage med regningen. "Pilen peger i retning af, at juridisk abort bør være en mulighed for mænd, der er blevet bedraget, bestjålet, eller som har brugt prævention, der ikke virker", skriver Thomas Søbirk.

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

SP - 7