Giv bedragede mænd ret til juridisk abort

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

Resumé

Thomas Søbirk, professor i etik på Roskilde Universitet, skriver i et debatindlæg, at "der bør være en lov, som beskytter manden mod selv at skulle bære omkostningerne ved at blive bedraget". Som reglerne er i dag, skal en mand betale 18 års børnebidrag, selv hvis han har fået barnet med en kvinde, der fortalte ham, før de gik i seng sammen, at hun ikke kunne få børn. Thomas Søbirk mener ikke, at det er moralsk forsvarligt, at mænd, der bliver bedraget, står tilbage med regningen. "Pilen peger i retning af, at juridisk abort bør være en mulighed for mænd, der er blevet bedraget, bestjålet, eller som har brugt prævention, der ikke virker", skriver Thomas Søbirk.
OriginalsprogDansk
TidsskriftPolitiken
Sider (fra-til)7
ISSN0907-1814
StatusUdgivet - 16 feb. 2016

Citer dette

@article{27fa587c72d94561ae0f716098112b36,
title = "Giv bedragede m{\ae}nd ret til juridisk abort",
abstract = "Thomas S{\o}birk, professor i etik p{\aa} Roskilde Universitet, skriver i et debatindl{\ae}g, at {"}der b{\o}r v{\ae}re en lov, som beskytter manden mod selv at skulle b{\ae}re omkostningerne ved at blive bedraget{"}. Som reglerne er i dag, skal en mand betale 18 {\aa}rs b{\o}rnebidrag, selv hvis han har f{\aa}et barnet med en kvinde, der fortalte ham, f{\o}r de gik i seng sammen, at hun ikke kunne f{\aa} b{\o}rn. Thomas S{\o}birk mener ikke, at det er moralsk forsvarligt, at m{\ae}nd, der bliver bedraget, st{\aa}r tilbage med regningen. {"}Pilen peger i retning af, at juridisk abort b{\o}r v{\ae}re en mulighed for m{\ae}nd, der er blevet bedraget, bestj{\aa}let, eller som har brugt pr{\ae}vention, der ikke virker{"}, skriver Thomas S{\o}birk.",
author = "Petersen, {Thomas S{\o}birk}",
year = "2016",
month = "2",
day = "16",
language = "Dansk",
pages = "7",
journal = "Politiken",
issn = "0907-1814",
publisher = "JP/Politikens Hus A/S",

}

Giv bedragede mænd ret til juridisk abort. / Petersen, Thomas Søbirk.

I: Politiken, 16.02.2016, s. 7.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debatFormidling

TY - INPR

T1 - Giv bedragede mænd ret til juridisk abort

AU - Petersen, Thomas Søbirk

PY - 2016/2/16

Y1 - 2016/2/16

N2 - Thomas Søbirk, professor i etik på Roskilde Universitet, skriver i et debatindlæg, at "der bør være en lov, som beskytter manden mod selv at skulle bære omkostningerne ved at blive bedraget". Som reglerne er i dag, skal en mand betale 18 års børnebidrag, selv hvis han har fået barnet med en kvinde, der fortalte ham, før de gik i seng sammen, at hun ikke kunne få børn. Thomas Søbirk mener ikke, at det er moralsk forsvarligt, at mænd, der bliver bedraget, står tilbage med regningen. "Pilen peger i retning af, at juridisk abort bør være en mulighed for mænd, der er blevet bedraget, bestjålet, eller som har brugt prævention, der ikke virker", skriver Thomas Søbirk.

AB - Thomas Søbirk, professor i etik på Roskilde Universitet, skriver i et debatindlæg, at "der bør være en lov, som beskytter manden mod selv at skulle bære omkostningerne ved at blive bedraget". Som reglerne er i dag, skal en mand betale 18 års børnebidrag, selv hvis han har fået barnet med en kvinde, der fortalte ham, før de gik i seng sammen, at hun ikke kunne få børn. Thomas Søbirk mener ikke, at det er moralsk forsvarligt, at mænd, der bliver bedraget, står tilbage med regningen. "Pilen peger i retning af, at juridisk abort bør være en mulighed for mænd, der er blevet bedraget, bestjålet, eller som har brugt prævention, der ikke virker", skriver Thomas Søbirk.

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

SP - 7

JO - Politiken

JF - Politiken

SN - 0907-1814

ER -