Poul Bitsch Olsen, Lorna Heaton

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Bidragets oversatte titelGendannelse med integritet: Konkretisering af den nye universitetside i løbet af fire årtier
OriginalsprogEngelsk
TitelLes universités nouvelles : Enjeux et perspectives
RedaktørerYves Gingras, Lyse Roy
Udgivelses stedMontreal
ForlagPresses de L'Université du Québec
Publikationsdato1 dec. 2012
Sider195-212
Kapitel11
ISBN (Trykt)978-2-7605-3557-2
StatusUdgivet - 1 dec. 2012
NavnCollection Enseignement supérieur

• new university
  • university management
  • student-centred education
  • resilience
  • problem orientation
  • niche

Olsen, P. B., & Heaton, L. (2012). Enacting the New University Principle Over 40 Years: Resilience in Flux. I Y. Gingras, & L. Roy (red.), Les universités nouvelles: Enjeux et perspectives (s. 195-212). Montreal: Presses de L'Université du Québec. Collection Enseignement supérieur
Olsen, Poul Bitsch ; Heaton, Lorna . / Enacting the New University Principle Over 40 Years : Resilience in Flux. Les universités nouvelles: Enjeux et perspectives. red. / Yves Gingras ; Lyse Roy. Montreal : Presses de L'Université du Québec, 2012. s. 195-212 (Collection Enseignement supérieur).
@inbook{dd0b623ca3b84edb82c6b0daac6cdf4e,
title = "Enacting the New University Principle Over 40 Years: Resilience in Flux",
abstract = "Roskilde Universitet er formentlig det universitet i verden der mest vedholdende har udfoldet universitetsideerne fra 1960-erne, der var en praktiskg{\o}relse af universitetsuddannelsen i kombination med de romantiske og idealistiske idealer for uddannelse - at stimulere den menneskelige udvikling i mods{\ae}tning til at kopiere andres udvikling. I tidens l{\o}b er praktiskg{\o}relsen tr{\ae}ngt lidt i baggrunden i forhold til akademisk dyd, og i den proces har problemorientering og kollektiv vidensdannelse i vidt omfang overlevet normaliseringstendenser og institutionaliseringsprocesser. RUC er derfor blevet en slags praktisk ikon for det der kan n{\aa}s i et lille universitet, n{\aa}r man varetager akademisk kvalitet og integrerer det med fastholdelse af de studerendes ansvar for eegen uddannelse.",
keywords = "new university, university management, student-centred education, resilience, problem orientation, niche",
author = "Olsen, {Poul Bitsch} and Lorna Heaton",
year = "2012",
month = "12",
day = "1",
language = "English",
isbn = "978-2-7605-3557-2",
pages = "195--212",
editor = "Yves Gingras and Lyse Roy",
booktitle = "Les universit{\'e}s nouvelles",
publisher = "Presses de L'Universit{\'e} du Qu{\'e}bec",
address = "Canada",

Olsen, PB & Heaton, L 2012, Enacting the New University Principle Over 40 Years: Resilience in Flux. i Y Gingras & L Roy (red), Les universités nouvelles: Enjeux et perspectives. Presses de L'Université du Québec, Montreal, Collection Enseignement supérieur, s. 195-212.

Enacting the New University Principle Over 40 Years : Resilience in Flux. / Olsen, Poul Bitsch; Heaton, Lorna .

Les universités nouvelles: Enjeux et perspectives. red. / Yves Gingras; Lyse Roy. Montreal : Presses de L'Université du Québec, 2012. s. 195-212.

TY - CHAP

T1 - Enacting the New University Principle Over 40 Years

T2 - Resilience in Flux

AU - Olsen, Poul Bitsch

AU - Heaton, Lorna

PY - 2012/12/1

Y1 - 2012/12/1

N2 - Roskilde Universitet er formentlig det universitet i verden der mest vedholdende har udfoldet universitetsideerne fra 1960-erne, der var en praktiskgørelse af universitetsuddannelsen i kombination med de romantiske og idealistiske idealer for uddannelse - at stimulere den menneskelige udvikling i modsætning til at kopiere andres udvikling. I tidens løb er praktiskgørelsen trængt lidt i baggrunden i forhold til akademisk dyd, og i den proces har problemorientering og kollektiv vidensdannelse i vidt omfang overlevet normaliseringstendenser og institutionaliseringsprocesser. RUC er derfor blevet en slags praktisk ikon for det der kan nås i et lille universitet, når man varetager akademisk kvalitet og integrerer det med fastholdelse af de studerendes ansvar for eegen uddannelse.

AB - Roskilde Universitet er formentlig det universitet i verden der mest vedholdende har udfoldet universitetsideerne fra 1960-erne, der var en praktiskgørelse af universitetsuddannelsen i kombination med de romantiske og idealistiske idealer for uddannelse - at stimulere den menneskelige udvikling i modsætning til at kopiere andres udvikling. I tidens løb er praktiskgørelsen trængt lidt i baggrunden i forhold til akademisk dyd, og i den proces har problemorientering og kollektiv vidensdannelse i vidt omfang overlevet normaliseringstendenser og institutionaliseringsprocesser. RUC er derfor blevet en slags praktisk ikon for det der kan nås i et lille universitet, når man varetager akademisk kvalitet og integrerer det med fastholdelse af de studerendes ansvar for eegen uddannelse.

KW - new university

KW - university management

KW - student-centred education

KW - resilience

KW - problem orientation

KW - niche

M3 - Book chapter

SN - 978-2-7605-3557-2

SP - 195

EP - 212

BT - Les universités nouvelles

A2 - Gingras, Yves

A2 - Roy, Lyse

PB - Presses de L'Université du Québec

CY - Montreal

Olsen PB, Heaton L. Enacting the New University Principle Over 40 Years: Resilience in Flux. I Gingras Y, Roy L, red., Les universités nouvelles: Enjeux et perspectives. Montreal: Presses de L'Université du Québec. 2012. s. 195-212. (Collection Enseignement supérieur).