Gadekunst og gentrificering

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Resumé

Inden for byudvikling er der på det seneste sket et paradigmeskifte fra den funktionalistiske planlægning mod performative og processuelle praksisser. PÅ denne udvidede byudviklingscene spiller den urbane kunst en væsentlig rolle. Street arten har aldrig tilhørt kulturinstitutionernes white cubes. I stedet markerer street art et urbant territorier og kan pege frem mod fremtidige potentialer og udviklingsmuligheder. Artiklen argumenterer for, at street art kan ses som en performativ æstetik, der peger på et områdes igangværende gentrificeringsproces.
OriginalsprogDansk
TitelDansk gadekunst : 49 artikler om dansk gadekunst
RedaktørerLasse Korsemann Horne
Antal sider17
ForlagHörbuch
Publikationsdato2011
Sider388-405
ISBN (Trykt)978-87-990122-4-4
StatusUdgivet - 2011

Emneord

  • gadekunst
  • gentrificering
  • byudvikling
  • hverdagsliv
  • urbanitet
  • avantgarde
  • performativ æstetik

Citer dette

Samson, K. (2011). Gadekunst og gentrificering. I L. Korsemann Horne (red.), Dansk gadekunst: 49 artikler om dansk gadekunst (s. 388-405). Hörbuch.
Samson, Kristine. / Gadekunst og gentrificering. Dansk gadekunst: 49 artikler om dansk gadekunst. red. / Lasse Korsemann Horne. Hörbuch, 2011. s. 388-405
@inbook{91e089a123d640809f3d6aaa87033648,
title = "Gadekunst og gentrificering",
abstract = "Inden for byudvikling er der p{\aa} det seneste sket et paradigmeskifte fra den funktionalistiske planl{\ae}gning mod performative og processuelle praksisser. P{\AA} denne udvidede byudviklingscene spiller den urbane kunst en v{\ae}sentlig rolle. Street arten har aldrig tilh{\o}rt kulturinstitutionernes white cubes. I stedet markerer street art et urbant territorier og kan pege frem mod fremtidige potentialer og udviklingsmuligheder. Artiklen argumenterer for, at street art kan ses som en performativ {\ae}stetik, der peger p{\aa} et omr{\aa}des igangv{\ae}rende gentrificeringsproces.",
keywords = "gadekunst, gentrificering, byudvikling, hverdagsliv, urbanitet, avantgarde, performativ {\ae}stetik",
author = "Kristine Samson",
year = "2011",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-990122-4-4",
pages = "388--405",
editor = "{Korsemann Horne}, Lasse",
booktitle = "Dansk gadekunst",
publisher = "H{\"o}rbuch",

}

Samson, K 2011, Gadekunst og gentrificering. i L Korsemann Horne (red.), Dansk gadekunst: 49 artikler om dansk gadekunst. Hörbuch, s. 388-405.

Gadekunst og gentrificering. / Samson, Kristine.

Dansk gadekunst: 49 artikler om dansk gadekunst. red. / Lasse Korsemann Horne. Hörbuch, 2011. s. 388-405.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

TY - CHAP

T1 - Gadekunst og gentrificering

AU - Samson, Kristine

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Inden for byudvikling er der på det seneste sket et paradigmeskifte fra den funktionalistiske planlægning mod performative og processuelle praksisser. PÅ denne udvidede byudviklingscene spiller den urbane kunst en væsentlig rolle. Street arten har aldrig tilhørt kulturinstitutionernes white cubes. I stedet markerer street art et urbant territorier og kan pege frem mod fremtidige potentialer og udviklingsmuligheder. Artiklen argumenterer for, at street art kan ses som en performativ æstetik, der peger på et områdes igangværende gentrificeringsproces.

AB - Inden for byudvikling er der på det seneste sket et paradigmeskifte fra den funktionalistiske planlægning mod performative og processuelle praksisser. PÅ denne udvidede byudviklingscene spiller den urbane kunst en væsentlig rolle. Street arten har aldrig tilhørt kulturinstitutionernes white cubes. I stedet markerer street art et urbant territorier og kan pege frem mod fremtidige potentialer og udviklingsmuligheder. Artiklen argumenterer for, at street art kan ses som en performativ æstetik, der peger på et områdes igangværende gentrificeringsproces.

KW - gadekunst

KW - gentrificering

KW - byudvikling

KW - hverdagsliv

KW - urbanitet

KW - avantgarde

KW - performativ æstetik

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-990122-4-4

SP - 388

EP - 405

BT - Dansk gadekunst

A2 - Korsemann Horne, Lasse

PB - Hörbuch

ER -

Samson K. Gadekunst og gentrificering. I Korsemann Horne L, red., Dansk gadekunst: 49 artikler om dansk gadekunst. Hörbuch. 2011. s. 388-405