Fritz Scharpf

Mads Christian Dagnis Jensen, Dorte Sindbjerg Martinsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

FRITZ W. SCHARPF (f. 1935) er en af de største nutidige tyske samfundsforskere. Hans forskning har haft banebrydende betydning for statskundskaben og dannet skole for en praksisnær, men teoretisk informeret forskning af blandt andet beslutningsprocesser, politikforandring, legitimitet og studier af EU samt velfærdsstater.

Scharpfs udvikling af aktørcentreret institutionalisme har været et hovedværk i forskningen omkring politiktilblivelse. Hans idé om den fælles beslutningsfælde har bidraget med fundamentale indsigter i, hvorfor føderale systemer har så svært ved at levere løsninger på presserende samfundsudfordringer. Arbejdet om EU-systemets manglende legitimitet og effektivitet kan ses som et af de få politologiske arbejder, der i sit hovedbudskab var i stand til at forudse Brexit. Ligeledes står hans komparative studier af velfærdsstater centralt i diskussionen af globaliseringens skyggesider, der er blevet aktualiseret af den økonomiske krise i 2008 og de efterfølgende politiske konsekvenser.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDjøf Forlag
Antal sider119
ISBN (Trykt)9788757439809
StatusUdgivet - 2018
NavnStatskundskabens klassikere

Citer dette

Jensen, M. C. D., & Martinsen, D. S. (2018). Fritz Scharpf. København: Djøf Forlag. Statskundskabens klassikere
Jensen, Mads Christian Dagnis ; Martinsen, Dorte Sindbjerg. / Fritz Scharpf. København : Djøf Forlag, 2018. 119 s. (Statskundskabens klassikere).
@book{d04f166e62d5434caa4a4672add77dd1,
title = "Fritz Scharpf",
abstract = "FRITZ W. SCHARPF (f. 1935) er en af de st{\o}rste nutidige tyske samfundsforskere. Hans forskning har haft banebrydende betydning for statskundskaben og dannet skole for en praksisn{\ae}r, men teoretisk informeret forskning af blandt andet beslutningsprocesser, politikforandring, legitimitet og studier af EU samt velf{\ae}rdsstater.Scharpfs udvikling af akt{\o}rcentreret institutionalisme har v{\ae}ret et hovedv{\ae}rk i forskningen omkring politiktilblivelse. Hans id{\'e} om den f{\ae}lles beslutningsf{\ae}lde har bidraget med fundamentale indsigter i, hvorfor f{\o}derale systemer har s{\aa} sv{\ae}rt ved at levere l{\o}sninger p{\aa} presserende samfundsudfordringer. Arbejdet om EU-systemets manglende legitimitet og effektivitet kan ses som et af de f{\aa} politologiske arbejder, der i sit hovedbudskab var i stand til at forudse Brexit. Ligeledes st{\aa}r hans komparative studier af velf{\ae}rdsstater centralt i diskussionen af globaliseringens skyggesider, der er blevet aktualiseret af den {\o}konomiske krise i 2008 og de efterf{\o}lgende politiske konsekvenser.",
author = "Jensen, {Mads Christian Dagnis} and Martinsen, {Dorte Sindbjerg}",
year = "2018",
language = "Dansk",
isbn = "9788757439809",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",

}

Jensen, MCD & Martinsen, DS 2018, Fritz Scharpf. Statskundskabens klassikere, Djøf Forlag, København.

Fritz Scharpf. / Jensen, Mads Christian Dagnis; Martinsen, Dorte Sindbjerg.

København : Djøf Forlag, 2018. 119 s. (Statskundskabens klassikere).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Fritz Scharpf

AU - Jensen, Mads Christian Dagnis

AU - Martinsen, Dorte Sindbjerg

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - FRITZ W. SCHARPF (f. 1935) er en af de største nutidige tyske samfundsforskere. Hans forskning har haft banebrydende betydning for statskundskaben og dannet skole for en praksisnær, men teoretisk informeret forskning af blandt andet beslutningsprocesser, politikforandring, legitimitet og studier af EU samt velfærdsstater.Scharpfs udvikling af aktørcentreret institutionalisme har været et hovedværk i forskningen omkring politiktilblivelse. Hans idé om den fælles beslutningsfælde har bidraget med fundamentale indsigter i, hvorfor føderale systemer har så svært ved at levere løsninger på presserende samfundsudfordringer. Arbejdet om EU-systemets manglende legitimitet og effektivitet kan ses som et af de få politologiske arbejder, der i sit hovedbudskab var i stand til at forudse Brexit. Ligeledes står hans komparative studier af velfærdsstater centralt i diskussionen af globaliseringens skyggesider, der er blevet aktualiseret af den økonomiske krise i 2008 og de efterfølgende politiske konsekvenser.

AB - FRITZ W. SCHARPF (f. 1935) er en af de største nutidige tyske samfundsforskere. Hans forskning har haft banebrydende betydning for statskundskaben og dannet skole for en praksisnær, men teoretisk informeret forskning af blandt andet beslutningsprocesser, politikforandring, legitimitet og studier af EU samt velfærdsstater.Scharpfs udvikling af aktørcentreret institutionalisme har været et hovedværk i forskningen omkring politiktilblivelse. Hans idé om den fælles beslutningsfælde har bidraget med fundamentale indsigter i, hvorfor føderale systemer har så svært ved at levere løsninger på presserende samfundsudfordringer. Arbejdet om EU-systemets manglende legitimitet og effektivitet kan ses som et af de få politologiske arbejder, der i sit hovedbudskab var i stand til at forudse Brexit. Ligeledes står hans komparative studier af velfærdsstater centralt i diskussionen af globaliseringens skyggesider, der er blevet aktualiseret af den økonomiske krise i 2008 og de efterfølgende politiske konsekvenser.

UR - https://www.djoef-forlag.dk/node/4094

M3 - Bog

SN - 9788757439809

BT - Fritz Scharpf

PB - Djøf Forlag

CY - København

ER -

Jensen MCD, Martinsen DS. Fritz Scharpf. København: Djøf Forlag, 2018. 119 s. (Statskundskabens klassikere).