Fri os fra dårlig ledelse

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

  Abstract

  God ledelse går i dag ud på at skabe sunde miljøer, gennem hvilke medarbejdere kan opnå gode resultater og samtidig udvikle sig. Desværre ligger dette ideal langt fra virkeligheden på mange arbejdspladser - med store personlige og faglige konsekvenser både for den enkelte medarbejder og for miljøet på arbejdspladserne.

  Fri os fra dårlig ledelse går i dybden med sammenhængen mellem stress, manglende trivsel og dårlig ledelse set ud fra et medarbejderperspektiv. Bogen giver svar på, hvad dårlig ledelse er, og hvordan fænomenet påvirker den enkelte medarbejder såvel som det generelle miljø på arbejdspladsen. Gennem seks historier hentet fra forskellige arbejdspladser sætter bogen konkrete billeder på problemerne. Dårlig ledelse kan både dreje sig om passive ledere, der ikke forstår sig på at motivere og anerkende medarbejdere, og om kontrollerende ledere, der ikke forstår sig på at give medarbejderne handlefrihed til at skabe kvalitet i arbejdet.

  Det er bogens sigte at gå bag om dystre stressstatistikker såvel som moderne ledelsesmantraer og i stedet skabe debat om moderne ledelse og psykisk arbejdsmiljø.
  Bogen sætter nogle gode pejlemærker for, hvad det egentlig vil sige at lede ud fra devisen: 'medarbejderne er den vigtigste ressource'.

  Ph.d. Anita Mac er lektor i organisation og ledelse på Roskilde Universitetscenter. Desuden er hun uddannet i ledelsescoaching. Hun underviser til dagligt i ledelses- og organisationsfag, og hendes aktuelle forskningsområder er inden for ledelse, projektorganisation, organisationsetik og kreative arbejdsprocesser.
  Bidragets oversatte titelFree us from bad management
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedKøbenhavn
  ForlagFrydenlund Academic
  Antal sider170
  ISBN (Trykt)978-87-7887-483-2
  StatusUdgivet - 2007

  Bibliografisk note

  Også udgivet på Norsk: Fri oss fra dårlig ledelse. Gyldendal/arbeidsliv. Oslo 2008. ISBN 978-82-05-37987-9

  Emneord

  • Ledelse

  Citer dette