Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportDoktordisputatsForskning

Udgivelses stedRoskilde
ForlagRoskilde Universitet
StatusUdgivet - 2019
BegivenhedForsvar af afhandlingen "Fremkaldte Kulturrum" - Roskilde Universitet , Roskilde, Danmark
Varighed: 4 okt. 20184 okt. 2018

Andet

AndetForsvar af afhandlingen "Fremkaldte Kulturrum"
LokationRoskilde Universitet
LandDanmark
ByRoskilde
Periode04/10/201804/10/2018
Internetadresse

Note vedr. afhandling

Afhandlingen blev indleveret 16.3.18 og forsvares 4.10.19

@phdthesis{4e358053119d446189a4ae30d840269a,
title = "Fremkaldte Kulturrum: Diskussioner om demokrati og diktatur, humanisme, ansvar og videnskab i tiden omkring anden verdenskrig",
abstract = "Fremkaldte kulturrum er en detaljeret analyse og diskussion af den offentlige intellektuelle debat om demokrati, humanisme og videnskab i Danmark i 1930'erne til 1950'erne. Med anden verdenskrig som en skels{\ae}ttende begivenhed vises, hvordan kulturdebatterne i perioden var pr{\ae}get af de historiske begivenheder og selv pr{\ae}gede disse ved at frems{\ae}tte markante synspunkter om ansvar, moral, kultur, v{\ae}rdipolitik og politik. Dette g{\o}r sig ikke mindst g{\ae}ldende i forhold til sp{\o}rgsm{\aa}let om dansk samarbejde med eller modstand mod den tyske bes{\ae}ttelse under krigen.Med begrebet 'kulturrum' udvikler Esther Oluffa Pedersen et metodologisk greb til at analysere m{\aa}den hvorp{\aa} intellektuelle debatter udfolder sig i det offentlige rum. Et kulturrum definerer p{\aa} den ene side en given tids intellektuelle synspunkter. P{\aa} den anden side bliver de intellektuelle synspunkter ogs{\aa} udfordret og forandret gennem den offentlige debat, s{\aa}ledes at kulturrummets dimensioner udvikles, i og med at forskellene i holdninger bliver fremkaldt af udtalelse, svar og modsvar.",
author = "Pedersen, {Esther Oluffa}",
year = "2019",
publisher = "Roskilde Universitet",

Fremkaldte Kulturrum : Diskussioner om demokrati og diktatur, humanisme, ansvar og videnskab i tiden omkring anden verdenskrig. / Pedersen, Esther Oluffa.

Roskilde : Roskilde Universitet, 2019. 353 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportDoktordisputatsForskning

TY - THES

T1 - Fremkaldte Kulturrum

T2 - Diskussioner om demokrati og diktatur, humanisme, ansvar og videnskab i tiden omkring anden verdenskrig

AU - Pedersen, Esther Oluffa

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Fremkaldte kulturrum er en detaljeret analyse og diskussion af den offentlige intellektuelle debat om demokrati, humanisme og videnskab i Danmark i 1930'erne til 1950'erne. Med anden verdenskrig som en skelsættende begivenhed vises, hvordan kulturdebatterne i perioden var præget af de historiske begivenheder og selv prægede disse ved at fremsætte markante synspunkter om ansvar, moral, kultur, værdipolitik og politik. Dette gør sig ikke mindst gældende i forhold til spørgsmålet om dansk samarbejde med eller modstand mod den tyske besættelse under krigen.Med begrebet 'kulturrum' udvikler Esther Oluffa Pedersen et metodologisk greb til at analysere måden hvorpå intellektuelle debatter udfolder sig i det offentlige rum. Et kulturrum definerer på den ene side en given tids intellektuelle synspunkter. På den anden side bliver de intellektuelle synspunkter også udfordret og forandret gennem den offentlige debat, således at kulturrummets dimensioner udvikles, i og med at forskellene i holdninger bliver fremkaldt af udtalelse, svar og modsvar.

AB - Fremkaldte kulturrum er en detaljeret analyse og diskussion af den offentlige intellektuelle debat om demokrati, humanisme og videnskab i Danmark i 1930'erne til 1950'erne. Med anden verdenskrig som en skelsættende begivenhed vises, hvordan kulturdebatterne i perioden var præget af de historiske begivenheder og selv prægede disse ved at fremsætte markante synspunkter om ansvar, moral, kultur, værdipolitik og politik. Dette gør sig ikke mindst gældende i forhold til spørgsmålet om dansk samarbejde med eller modstand mod den tyske besættelse under krigen.Med begrebet 'kulturrum' udvikler Esther Oluffa Pedersen et metodologisk greb til at analysere måden hvorpå intellektuelle debatter udfolder sig i det offentlige rum. Et kulturrum definerer på den ene side en given tids intellektuelle synspunkter. På den anden side bliver de intellektuelle synspunkter også udfordret og forandret gennem den offentlige debat, således at kulturrummets dimensioner udvikles, i og med at forskellene i holdninger bliver fremkaldt af udtalelse, svar og modsvar.

M3 - Doktordisputats

BT - Fremkaldte Kulturrum