Frafald i erhvervsuddannelserne

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskning

  Resumé

  Op mod halvdelen af alle de unge, der starter på en erhvervsuddannelse, gennem­fører den ikke. De afbryder uddannelsen, falder fra eller skifter mellem forskellige uddannelser. Mange af dem er blevet en erfaring rigere og starter på en ny uddan­nelse, som de gennemfører. Men en alt for stor del af de unge forlader uddannel­sessystemet uden nogen uddannelse ud over folkeskolen. Den problemstilling sætter denne bog fokus på.
  Bogens artikler er skrevet af forskere på området fra forskellige forskningsinstitutioner. De formidler her ny viden om årsager til frafaldet i erhvervsuddannelserne og giver vurderinger af en række tiltag, som skolerne har iværksat for at begrænse frafaldet.
  Der tegnes et nuanceret billede af den gruppe af unge, som varigt forlader uddannelsessystemet uden anden uddannelse end folkeskolen. En række artikler lader eleverne komme til orde som bidrag til nye måder at forstå frafaldsproble­merne på, mens andre artikler belyser dilemmaer for lærerne i forhold til frafald.

  Frafald i erhvervsuddannelserne giver en kvalificeret og nuanceret forståelse af et omfattende samfunds­mæssigt problem – og dermed også bidrag til at finde nye løsninger.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedFrederiksberg
  ForlagRoskilde Universitetsforlag
  Antal sider266
  ISBN (Trykt)978-87-786-7384-8
  StatusUdgivet - 15 jun. 2011

  Emneord

  • Erhvervsuddannelse
  • overgang
  • frafald
  • gennemførelse

  Citer dette

  Jørgensen, C. H. (red.) (2011). Frafald i erhvervsuddannelserne. Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag.
  Jørgensen, Christian Helms (Redaktør). / Frafald i erhvervsuddannelserne. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2011. 266 s.
  @book{07cc840d9ac148a7be6bb86d9760cf45,
  title = "Frafald i erhvervsuddannelserne",
  abstract = "Op mod halvdelen af alle de unge, der starter p{\aa} en erhvervsuddannelse, gennem­f{\o}rer den ikke. De afbryder uddannelsen, falder fra eller skifter mellem forskellige uddannelser. Mange af dem er blevet en erfaring rigere og starter p{\aa} en ny uddan­nelse, som de gennemf{\o}rer. Men en alt for stor del af de unge forlader uddannel­sessystemet uden nogen uddannelse ud over folkeskolen. Den problemstilling s{\ae}tter denne bog fokus p{\aa}. Bogens artikler er skrevet af forskere p{\aa} omr{\aa}det fra forskellige forskningsinstitutioner. De formidler her ny viden om {\aa}rsager til frafaldet i erhvervsuddannelserne og giver vurderinger af en r{\ae}kke tiltag, som skolerne har iv{\ae}rksat for at begr{\ae}nse frafaldet. Der tegnes et nuanceret billede af den gruppe af unge, som varigt forlader uddannelsessystemet uden anden uddannelse end folkeskolen. En r{\ae}kke artikler lader eleverne komme til orde som bidrag til nye m{\aa}der at forst{\aa} frafaldsproble­merne p{\aa}, mens andre artikler belyser dilemmaer for l{\ae}rerne i forhold til frafald. Frafald i erhvervsuddannelserne giver en kvalificeret og nuanceret forst{\aa}else af et omfattende samfunds­m{\ae}ssigt problem – og dermed ogs{\aa} bidrag til at finde nye l{\o}sninger.",
  keywords = "Erhvervsuddannelse, overgang, frafald, gennemf{\o}relse",
  editor = "J{\o}rgensen, {Christian Helms}",
  year = "2011",
  month = "6",
  day = "15",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-786-7384-8",
  publisher = "Roskilde Universitetsforlag",

  }

  Jørgensen, CH (red.) 2011, Frafald i erhvervsuddannelserne. Roskilde Universitetsforlag, Frederiksberg.

  Frafald i erhvervsuddannelserne. / Jørgensen, Christian Helms (Redaktør).

  Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2011. 266 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskning

  TY - BOOK

  T1 - Frafald i erhvervsuddannelserne

  A2 - Jørgensen, Christian Helms

  PY - 2011/6/15

  Y1 - 2011/6/15

  N2 - Op mod halvdelen af alle de unge, der starter på en erhvervsuddannelse, gennem­fører den ikke. De afbryder uddannelsen, falder fra eller skifter mellem forskellige uddannelser. Mange af dem er blevet en erfaring rigere og starter på en ny uddan­nelse, som de gennemfører. Men en alt for stor del af de unge forlader uddannel­sessystemet uden nogen uddannelse ud over folkeskolen. Den problemstilling sætter denne bog fokus på. Bogens artikler er skrevet af forskere på området fra forskellige forskningsinstitutioner. De formidler her ny viden om årsager til frafaldet i erhvervsuddannelserne og giver vurderinger af en række tiltag, som skolerne har iværksat for at begrænse frafaldet. Der tegnes et nuanceret billede af den gruppe af unge, som varigt forlader uddannelsessystemet uden anden uddannelse end folkeskolen. En række artikler lader eleverne komme til orde som bidrag til nye måder at forstå frafaldsproble­merne på, mens andre artikler belyser dilemmaer for lærerne i forhold til frafald. Frafald i erhvervsuddannelserne giver en kvalificeret og nuanceret forståelse af et omfattende samfunds­mæssigt problem – og dermed også bidrag til at finde nye løsninger.

  AB - Op mod halvdelen af alle de unge, der starter på en erhvervsuddannelse, gennem­fører den ikke. De afbryder uddannelsen, falder fra eller skifter mellem forskellige uddannelser. Mange af dem er blevet en erfaring rigere og starter på en ny uddan­nelse, som de gennemfører. Men en alt for stor del af de unge forlader uddannel­sessystemet uden nogen uddannelse ud over folkeskolen. Den problemstilling sætter denne bog fokus på. Bogens artikler er skrevet af forskere på området fra forskellige forskningsinstitutioner. De formidler her ny viden om årsager til frafaldet i erhvervsuddannelserne og giver vurderinger af en række tiltag, som skolerne har iværksat for at begrænse frafaldet. Der tegnes et nuanceret billede af den gruppe af unge, som varigt forlader uddannelsessystemet uden anden uddannelse end folkeskolen. En række artikler lader eleverne komme til orde som bidrag til nye måder at forstå frafaldsproble­merne på, mens andre artikler belyser dilemmaer for lærerne i forhold til frafald. Frafald i erhvervsuddannelserne giver en kvalificeret og nuanceret forståelse af et omfattende samfunds­mæssigt problem – og dermed også bidrag til at finde nye løsninger.

  KW - Erhvervsuddannelse

  KW - overgang

  KW - frafald

  KW - gennemførelse

  M3 - Antologi

  SN - 978-87-786-7384-8

  BT - Frafald i erhvervsuddannelserne

  PB - Roskilde Universitetsforlag

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Jørgensen CH, (ed.). Frafald i erhvervsuddannelserne. Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag, 2011. 266 s.