Fra verdens værksted til industrialiseringens kirkegård

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

Artiklen peger på en række forhold, der er vigtige for at forstå den industrielle revolution og for den dominans som den engelske bomulds- og kulmineindutri har haft ikke alene i England, men i verden i mange årtier frem til nu, hvor bomundsfabrikker og kulminer er lukkede - en kirkegår, hvor den industrielle arkæologi kan tage fat. Den industreille revolutions sammenhæng med jern og metal gennemgås dernæst ligesom den britiske bilindustris udvikling. Artiklen afslutter med nogle vurderinger af, hvordan den tidlige industrialiseings karakter har betydning for samfundsformer i dag.
OriginalsprogDansk
TidsskriftGeografisk Orientering
Vol/bind40
Udgave nummer5
Sider (fra-til)700-707
Antal sider7
ISSN0105-4848
StatusUdgivet - okt. 2010

Emneord

  • Storbritannien
  • post-industrialisering
  • samfund

Citer dette

@article{a7d2ffa8bec0417a811286ce36c3f421,
title = "Fra verdens v{\ae}rksted til industrialiseringens kirkeg{\aa}rd",
abstract = "Artiklen peger p{\aa} en r{\ae}kke forhold, der er vigtige for at forst{\aa} den industrielle revolution og for den dominans som den engelske bomulds- og kulmineindutri har haft ikke alene i England, men i verden i mange {\aa}rtier frem til nu, hvor bomundsfabrikker og kulminer er lukkede - en kirkeg{\aa}r, hvor den industrielle ark{\ae}ologi kan tage fat. Den industreille revolutions sammenh{\ae}ng med jern og metal gennemg{\aa}s dern{\ae}st ligesom den britiske bilindustris udvikling. Artiklen afslutter med nogle vurderinger af, hvordan den tidlige industrialiseings karakter har betydning for samfundsformer i dag.",
keywords = "Storbritannien, post-industrialisering , samfund",
author = "Jensen, {Henrik Toft}",
year = "2010",
month = "10",
language = "Dansk",
volume = "40",
pages = "700--707",
journal = "Geografisk Orientering",
issn = "0105-4848",
number = "5",

}

Fra verdens værksted til industrialiseringens kirkegård. / Jensen, Henrik Toft.

I: Geografisk Orientering, Bind 40, Nr. 5, 10.2010, s. 700-707.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Fra verdens værksted til industrialiseringens kirkegård

AU - Jensen, Henrik Toft

PY - 2010/10

Y1 - 2010/10

N2 - Artiklen peger på en række forhold, der er vigtige for at forstå den industrielle revolution og for den dominans som den engelske bomulds- og kulmineindutri har haft ikke alene i England, men i verden i mange årtier frem til nu, hvor bomundsfabrikker og kulminer er lukkede - en kirkegår, hvor den industrielle arkæologi kan tage fat. Den industreille revolutions sammenhæng med jern og metal gennemgås dernæst ligesom den britiske bilindustris udvikling. Artiklen afslutter med nogle vurderinger af, hvordan den tidlige industrialiseings karakter har betydning for samfundsformer i dag.

AB - Artiklen peger på en række forhold, der er vigtige for at forstå den industrielle revolution og for den dominans som den engelske bomulds- og kulmineindutri har haft ikke alene i England, men i verden i mange årtier frem til nu, hvor bomundsfabrikker og kulminer er lukkede - en kirkegår, hvor den industrielle arkæologi kan tage fat. Den industreille revolutions sammenhæng med jern og metal gennemgås dernæst ligesom den britiske bilindustris udvikling. Artiklen afslutter med nogle vurderinger af, hvordan den tidlige industrialiseings karakter har betydning for samfundsformer i dag.

KW - Storbritannien

KW - post-industrialisering

KW - samfund

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 40

SP - 700

EP - 707

JO - Geografisk Orientering

JF - Geografisk Orientering

SN - 0105-4848

IS - 5

ER -