Fra uddannelse til arbejde

Sider (fra-til)67-86
    ISSN1399-1442
    StatusUdgivet - 2009

• forskning i unges overgang fra uddannelse til arbejde
    • erhvervsuddannelse

@article{ecfe4ec00f1611debdfd000ea68e967b,
    title = "Fra uddannelse til arbejde: ikke kun en overgang",
    abstract = "Det har h{\o}j politisk prioritet at f{\aa} de unge hurtigere og mere direkte gennem uddannelserne og ud p{\aa} arbejdsmarkedet. Men de unge er stadig l{\ae}ngere tid undervejs i uddannelsessystemet, de har et {\o}get frafald, og en stigende andel afslutter slet ikke nogen ungdomsuddannelse. P{\aa} trods af disse aktuelle problemer og en st{\ae}rk samfundsm{\ae}ssig interesse i omr{\aa}det, s{\aa} st{\aa}r forskningen i unges overgang fra uddannelse til arbejde svagt i Danmark. Form{\aa}let med artiklen her er at skitsere rammerne for en samlet forskningsm{\ae}ssig forst{\aa}else af feltet der inddrager begge sider af overgangen: p{\aa} den ene side de unges h{\aa}ndtering af overgangens risici og muligheder, og p{\aa} den anden side de forskellige institutionelle rammer for overgangen. Det sker ved at diskutere nogle begr{\ae}nsninger i de aktuelle forst{\aa}elser af overgangen, og ved at kaste et kritisk blik p{\aa} de begreber og teoritraditioner hvormed overgangen historisk er blevet forst{\aa}et. Desuden diskuteres sp{\o}rgsm{\aa}let om hvordan overgangen i forskellige lande kan sammenlignes, og artiklen peger p{\aa} nogle af de vigtige tr{\ae}k ved overgangen i Danmark med et s{\ae}rligt fokus p{\aa} erhvervsuddannelserne.",
    keywords = "forskning i unges overgang fra uddannelse til arbejde, erhvervsuddannelse, school to work transition, vocational education/training",
    author = "J{\o}rgensen, {Christian Helms}",
    year = "2009",
    volume = "11",
    pages = "67--86",
    journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
    issn = "1399-1442",
    publisher = "Werks Grafiske Hus",
    number = "1",

Fra uddannelse til arbejde : ikke kun en overgang. / Jørgensen, Christian Helms.

I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 11, Nr. 1, 2009, s. 67-86.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Fra uddannelse til arbejde

T2 - ikke kun en overgang

AU - Jørgensen, Christian Helms

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Det har høj politisk prioritet at få de unge hurtigere og mere direkte gennem uddannelserne og ud på arbejdsmarkedet. Men de unge er stadig længere tid undervejs i uddannelsessystemet, de har et øget frafald, og en stigende andel afslutter slet ikke nogen ungdomsuddannelse. På trods af disse aktuelle problemer og en stærk samfundsmæssig interesse i området, så står forskningen i unges overgang fra uddannelse til arbejde svagt i Danmark. Formålet med artiklen her er at skitsere rammerne for en samlet forskningsmæssig forståelse af feltet der inddrager begge sider af overgangen: på den ene side de unges håndtering af overgangens risici og muligheder, og på den anden side de forskellige institutionelle rammer for overgangen. Det sker ved at diskutere nogle begrænsninger i de aktuelle forståelser af overgangen, og ved at kaste et kritisk blik på de begreber og teoritraditioner hvormed overgangen historisk er blevet forstået. Desuden diskuteres spørgsmålet om hvordan overgangen i forskellige lande kan sammenlignes, og artiklen peger på nogle af de vigtige træk ved overgangen i Danmark med et særligt fokus på erhvervsuddannelserne.

AB - Det har høj politisk prioritet at få de unge hurtigere og mere direkte gennem uddannelserne og ud på arbejdsmarkedet. Men de unge er stadig længere tid undervejs i uddannelsessystemet, de har et øget frafald, og en stigende andel afslutter slet ikke nogen ungdomsuddannelse. På trods af disse aktuelle problemer og en stærk samfundsmæssig interesse i området, så står forskningen i unges overgang fra uddannelse til arbejde svagt i Danmark. Formålet med artiklen her er at skitsere rammerne for en samlet forskningsmæssig forståelse af feltet der inddrager begge sider af overgangen: på den ene side de unges håndtering af overgangens risici og muligheder, og på den anden side de forskellige institutionelle rammer for overgangen. Det sker ved at diskutere nogle begrænsninger i de aktuelle forståelser af overgangen, og ved at kaste et kritisk blik på de begreber og teoritraditioner hvormed overgangen historisk er blevet forstået. Desuden diskuteres spørgsmålet om hvordan overgangen i forskellige lande kan sammenlignes, og artiklen peger på nogle af de vigtige træk ved overgangen i Danmark med et særligt fokus på erhvervsuddannelserne.

KW - forskning i unges overgang fra uddannelse til arbejde

KW - erhvervsuddannelse

KW - school to work transition

KW - vocational education/training